Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1,9 TDI Avant] Analiza logów

Awatar użytkownika
spanky
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: spanky » 22 lis 2010, 22:23

Dziengiel pisze:
MUNIOR pisze:
spanky pisze:ktoś bezmyślnie rozkalibrował mape nastawnika w celu dolania paliwa
Masz rację ,napięcie na nastawniku to jakaś katastrofa ,nie jestem znawcą w tym temacie ale wiem na pewno że ten kto robił ten program albo nie wiedział co robi albo był pijany albo" coś brał " :mrgreen: mam program od Kostrza i takich cudów z napieciem nastawnika tam nie ma ,wszystko jest git i polecam z czystym sumieniem jego robotę ,bo wie co robi
tylko ze ja ten program mam od Kostrza jak pisalem na poczatku.
to sie zrobiło ciekawie ... :lol:

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 23 lis 2010, 00:48

Dobrze by było żeby się wypowiedzial sam Mariusz.

Awatar użytkownika
kostrz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kostrz » 23 lis 2010, 11:31

tylko ze ja ten program mam od Kostrza jak pisalem na poczatku.
dziś skontaktowałem się z Dziengiel bo ja mu nie robiłem żadnych map okazało sie ze auto odkupił od forumowicza który jakiś czas temu zakupił u mnie sterownik z chipem, 1 szt odesłał mi uszkodzony sterownik(upalona ścieżka,koncówka mocy i uszkodzony jeden z epromów itd), podesłałem mu drugi i ten stwierdził ze jest zły ale go nie odesłał, i nie wiem czy to na pewno jest mój soft i czy przypadkiem coś nie jest nie tak ze sterownikiem czy samymi epromami po rozmowie z Dziengiel ma mi podesłał epromy sprawdzę je pod względem map i sum kontrolnych i mam podesłał mu epromy z moim wsadem.

Proszę nie oczerniać mojej osoby ludzie kupują sterowniki ,same chipy potem zczytują zawartość nawet przerabiają zawartość ,rozpowszechniają ,zwracają sterowniki i epromy twierdząc ze jest coś nie tak nawet uszkadzają świadomie epromy , sterowniki i żądają zwrotu, nie wywiązują się z zapłaty itd można wyliczać dalej taka jest polska, ja osobiście staram się by każdy sterownik przed wysyłka był przetestowany i sprawny.

Dziengiel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dziengiel » 23 lis 2010, 19:44

AB4 pisze:Podmień N75,bo przy bajpasie to prawidłowe ciśnienie, a 1,5 to juz za duzo ,powinieneś mięć w szczycie 1.2 a później 1.1
N75 wymieniony i teraz w szczycie 1.2bar

Już dwie usterki naprawione lejący wtrysk i N75.

Jeszcze została kwestia programu i po rozmowie z Kostrz-em okazuje się że ten soft nie jest od niego albo został uszkodzony, sprawdzi. Wcześniejszy właściciel auta nieźle namieszał ze sterownikami i programem. Nie miałem zamiaru oczerniać pisałem co powiedział mi wcześniejszy właściciel, dobrze że wszystko się wyjaśniło. Za pare dni bede miał dobry program by Kostrz.

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 24 lis 2010, 02:05

przemik pisze:Nie rozumiem przeciez regulacja cisnienia doladowania byla dobra.
i chyba tego nie zrozumiesz czytając logi ze sterownika posiadającego map sensor o zakresie 1.0bara ;-)
Dziengiel pisze: wyskakuje ten blad 00519 zrobilem bajpas i zalogowalem gr 011 dynamicznie

manometr przy normalnym podlaczeniu przy przyspieszaniu na 3 biegu wskazuje ponad 1.5 bar na bajpasie 0.6 bar
0.6bara na bajpasie świadczy o całkowicie sprawnej turbinie, 1.5 bara na tym sterowniku to typowe uszkodzenie zaworu N75 i jak widzę po wymianie zaworu są realne wartości ciśnienia, chwilowe przeładowanie do 1.2bara z pewnych powodów jest możliwe i nie powinno skutkować wywaleniem błędu, ale po chwili ciśnienie powinno spaść do ok 1.05bara ;-)

grupa 010 jest zupełnie nie przydatna do oceny stanu Twojej fury i logowanie jej to tylko strata czasu i niepotrzebne narażanie się służbom mundurowym, najbardziej istotne informacje zawarte są w grupach 001, 003 i 011 <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl