Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

Audi 80 B4 [AAZ] swiece zarowe...

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
Tomciokatowice

Audi 80 B4 [AAZ] swiece zarowe...

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 18:10

Witam.
OD pewnego czasu mam jeden problem bo jak przekrece stacyjke na zapłon to swiece sie grzeje ale niechce sie wyłączyc....
Przesto spalił mi sie regulator napiecia w alternatorze.
Mozliwe jest taka rzecz....

Jaki czujnik odpowiada za czas zagrzania swiec????
Jaki jest przekaznik do swiec zarowych?????

Poprosze o prawdziwe dane bo chce go zrobic porzadnie bo zbliza sie zima.....

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 24 lis 2010, 20:05

<bylo> <szukaj> jest wszystko na forum <ok>

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 20:16

[quote="gibaj"]<bylo> <szukaj> jest wszystko na forum <ok>[/quote]

niemam czasu na to zeby szukac wole zeby ktos podał te wszystkie dane i wtedy bede dumał i sprawdzał co jest uszkodzone....

Awatar użytkownika
BorysTDI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: BorysTDI » 24 lis 2010, 20:30

Kolego proszę:

https://audi80.pl/80-b4-19td-aaz-inn ... %BFarowych

https://audi80.pl/b3-b4-diesle-swiec ... %BFarowych

może coś wyczytasz. Szukajka nie jest straszna <ok>

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 21:02

wielkie dzienki. ale i tak mi niepomoze....
potrzenuje numerow przekaznika co odpowiada za swiece zarowe i czujnika kolory i liczby...

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Norbert
Model: Audi 80 B4
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Norbas » 24 lis 2010, 21:48

Tomciokatowice pisze:Jaki czujnik odpowiada za czas zagrzania swiec????
a nie przekaźnik odpowiada za grzanie, przecież on ma grzać przez 20 sek i koniec.

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 22:07

dobra przekaznik odpowiada ze swiece zarowe grzeja 20sekund.
ale umnie cos jest ze jak przekrecena zaplon i zapale to grzeje swiece jeszcze i tu sie boje zeby zas nie wymieniac regulatora napiecia na alternatorze..
moze jakis czujnik mam uszkodzony tylko jaki kolor mam czujnika i numer przekaznika to wtedy bym kupic przekaznik i czujnik i wtedy bym sie przekonał czy cos pomoze ....

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 24 lis 2010, 22:31

Tomciokatowice pisze:
gibaj pisze:
niemam czasu na to zeby szukac wole zeby ktos podał te wszystkie dane
Jak tak będzie na forum to nie mam pytań, od dzisiaj też z byle czym wale na forum i zakładam nowy temat bo po co szukać, chce dane i mi je wyszukacie <ok>

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Norbas » 24 lis 2010, 22:48

Według etki to nr 443 911 261C albo jak byś nie znalazł nr. 8A0 951 253 C ma się znajdować pod szybą ;-)

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gibaj » 25 lis 2010, 07:55

niemam czasu na to zeby szukac wole zeby ktos podał te wszystkie dane
jest na forum a na 100% :!: chyba kolega trochę leniwy jest faktycznie trzeba szukać 5s.i jest tylko wpisać w szukajkę

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 25 lis 2010, 08:26

Ja bym wymienił przekaźnik. Miałem tak w vw pasku (1.9td). Później było na odwrót bo w ogóle nie grzały, no ale auto zmieniło właściciela <ok> .

[ Dodano: 2010-11-25, 07:27 ]
A propos czujnika. Ja u siebie niczego takiego nie widziałem :roll: .

Awatar użytkownika
wojtasny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wojtasny » 25 lis 2010, 16:33

Witam! Podepnę się pod temat, szukałem i na ten temat nie znalazłem odpowiedzi... Mam b4 1,9 tdi 1Z avant, i pytanie moje jest takie. po przekręceniu kluczyka włącza się kontrolka od grzania świec, świece grzeją, po kilku sekundach kontrolka gaśnie, i jeszcze po kliku sekundach słychać taki cyk jak by świece przestały grzać. wtedy odpalam silnik i odpala po kilku obróceniach wałem... Pytanie brzmi tak. Czy powinienem odpalać odrazu po zgaśnięciu kontrolki grzania świec?? Dodam jeszcze, że świece grzeją się jak temp zewnętrzną poniżej +5'C pokazuje mi wyświetlacz na zegarach... Czasem zdarzało się jak temp zewnętrzną pokazywało około +10 to kontrolka świec mrugnęła 2 razy po przekręceniu kluczyka, odpalił normalnie... oczywiście kontrolka od świec zapala się tylko na zimnym silniku...

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 25 lis 2010, 19:27

[quote="wojtasny"]Witam! Podepnę się pod temat, szukałem i na ten temat nie znalazłem odpowiedzi... Mam b4 1,9 tdi 1Z avant, i pytanie moje jest takie. po przekręceniu kluczyka włącza się kontrolka od grzania świec, świece grzeją, po kilku sekundach kontrolka gaśnie, i jeszcze po kliku sekundach słychać taki cyk jak by świece przestały grzać. wtedy odpalam silnik i odpala po kilku obróceniach wałem... Pytanie brzmi tak. Czy powinienem odpalać odrazu po zgaśnięciu kontrolki grzania świec?? Dodam jeszcze, że świece grzeją się jak temp zewnętrzną poniżej +5'C pokazuje mi wyświetlacz na zegarach... Czasem zdarzało się jak temp zewnętrzną pokazywało około +10 to kontrolka świec mrugnęła 2 razy po przekręceniu kluczyka, odpalił normalnie... oczywiście kontrolka od świec zapala się tylko na zimnym silniku...[/quote]

ja zawsze zapalał zaraz po zganisciu kontrolkiod swiec zarowych...

Dodano: 2010-11-25, 19:32
[quote="NorbertGSX"]Według etki to nr 443 911 261C albo jak byś nie znalazł nr. 8A0 951 253 C ma się znajdować pod szybą ;-)[/quote]

wogle to mi sie wydaje ze do swiec zarowych musi byc czujnik temperatury(tylko jaki 2 lub 4 pinowy)

bo z tego co wiem to czujnik 4 pinowy to odpowiada za wyswietlanie na desce rozdzielczej jaka mamy temp. płynu chłodzacego.
to teraz pozostaje tylko czujnik 2 pinowy ????

to juz teraz pozostaje poszukac kgdzie ten czujnik i przejzec cała elektryke...

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Norbas » 25 lis 2010, 20:23

4 piny żółta kostaka

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gibaj » 25 lis 2010, 20:27

wojtasny pisze:Witam! Podepnę się pod temat, szukałem i na ten temat nie znalazłem odpowiedzi... Mam b4 1,9 tdi 1Z avant, i pytanie moje jest takie. po przekręceniu kluczyka włącza się kontrolka od grzania świec, świece grzeją, po kilku sekundach kontrolka gaśnie, i jeszcze po kliku sekundach słychać taki cyk jak by świece przestały grzać. wtedy odpalam silnik i odpala po kilku obróceniach wałem... Pytanie brzmi tak. Czy powinienem odpalać odrazu po zgaśnięciu kontrolki grzania świec?? Dodam jeszcze, że świece grzeją się jak temp zewnętrzną poniżej +5'C pokazuje mi wyświetlacz na zegarach... Czasem zdarzało się jak temp zewnętrzną pokazywało około +10 to kontrolka świec mrugnęła 2 razy po przekręceniu kluczyka, odpalił normalnie... oczywiście kontrolka od świec zapala się tylko na zimnym silniku...
nie widzę nic dziwnego w tym co piszesz :mrgreen: ja odpalam jak zgaśnie kontrolka no może za pół sekundy <ok> i świece to tak jest że przy +5 i niżej będą grzały dopiero (na wszelki wypadek możesz sprawdzić czy wszystkie grzeją)przed zimą)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl