Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 B4 [AAZ] swiece zarowe...

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
Tomciokatowice

Audi 80 B4 [AAZ] swiece zarowe...

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 18:10

Witam.
OD pewnego czasu mam jeden problem bo jak przekrece stacyjke na zapłon to swiece sie grzeje ale niechce sie wyłączyc....
Przesto spalił mi sie regulator napiecia w alternatorze.
Mozliwe jest taka rzecz....

Jaki czujnik odpowiada za czas zagrzania swiec????
Jaki jest przekaznik do swiec zarowych?????

Poprosze o prawdziwe dane bo chce go zrobic porzadnie bo zbliza sie zima.....

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 24 lis 2010, 20:05

<bylo> <szukaj> jest wszystko na forum <ok>

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 20:16

[quote="gibaj"]<bylo> <szukaj> jest wszystko na forum <ok>[/quote]

niemam czasu na to zeby szukac wole zeby ktos podał te wszystkie dane i wtedy bede dumał i sprawdzał co jest uszkodzone....

Awatar użytkownika
BorysTDI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: BorysTDI » 24 lis 2010, 20:30

Kolego proszę:

https://audi80.pl/80-b4-19td-aaz-inn ... %BFarowych

https://audi80.pl/b3-b4-diesle-swiec ... %BFarowych

może coś wyczytasz. Szukajka nie jest straszna <ok>

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 21:02

wielkie dzienki. ale i tak mi niepomoze....
potrzenuje numerow przekaznika co odpowiada za swiece zarowe i czujnika kolory i liczby...

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Norbert
Model: Audi 80 B4
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Norbas » 24 lis 2010, 21:48

Tomciokatowice pisze:Jaki czujnik odpowiada za czas zagrzania swiec????
a nie przekaźnik odpowiada za grzanie, przecież on ma grzać przez 20 sek i koniec.

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 24 lis 2010, 22:07

dobra przekaznik odpowiada ze swiece zarowe grzeja 20sekund.
ale umnie cos jest ze jak przekrecena zaplon i zapale to grzeje swiece jeszcze i tu sie boje zeby zas nie wymieniac regulatora napiecia na alternatorze..
moze jakis czujnik mam uszkodzony tylko jaki kolor mam czujnika i numer przekaznika to wtedy bym kupic przekaznik i czujnik i wtedy bym sie przekonał czy cos pomoze ....

Awatar użytkownika
skoti
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skoti » 24 lis 2010, 22:31

Tomciokatowice pisze:
gibaj pisze:
niemam czasu na to zeby szukac wole zeby ktos podał te wszystkie dane
Jak tak będzie na forum to nie mam pytań, od dzisiaj też z byle czym wale na forum i zakładam nowy temat bo po co szukać, chce dane i mi je wyszukacie <ok>

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Norbas » 24 lis 2010, 22:48

Według etki to nr 443 911 261C albo jak byś nie znalazł nr. 8A0 951 253 C ma się znajdować pod szybą ;-)

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gibaj » 25 lis 2010, 07:55

niemam czasu na to zeby szukac wole zeby ktos podał te wszystkie dane
jest na forum a na 100% :!: chyba kolega trochę leniwy jest faktycznie trzeba szukać 5s.i jest tylko wpisać w szukajkę

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 25 lis 2010, 08:26

Ja bym wymienił przekaźnik. Miałem tak w vw pasku (1.9td). Później było na odwrót bo w ogóle nie grzały, no ale auto zmieniło właściciela <ok> .

[ Dodano: 2010-11-25, 07:27 ]
A propos czujnika. Ja u siebie niczego takiego nie widziałem :roll: .

Awatar użytkownika
wojtasny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wojtasny » 25 lis 2010, 16:33

Witam! Podepnę się pod temat, szukałem i na ten temat nie znalazłem odpowiedzi... Mam b4 1,9 tdi 1Z avant, i pytanie moje jest takie. po przekręceniu kluczyka włącza się kontrolka od grzania świec, świece grzeją, po kilku sekundach kontrolka gaśnie, i jeszcze po kliku sekundach słychać taki cyk jak by świece przestały grzać. wtedy odpalam silnik i odpala po kilku obróceniach wałem... Pytanie brzmi tak. Czy powinienem odpalać odrazu po zgaśnięciu kontrolki grzania świec?? Dodam jeszcze, że świece grzeją się jak temp zewnętrzną poniżej +5'C pokazuje mi wyświetlacz na zegarach... Czasem zdarzało się jak temp zewnętrzną pokazywało około +10 to kontrolka świec mrugnęła 2 razy po przekręceniu kluczyka, odpalił normalnie... oczywiście kontrolka od świec zapala się tylko na zimnym silniku...

Tomciokatowice

Post autor: Tomciokatowice » 25 lis 2010, 19:27

[quote="wojtasny"]Witam! Podepnę się pod temat, szukałem i na ten temat nie znalazłem odpowiedzi... Mam b4 1,9 tdi 1Z avant, i pytanie moje jest takie. po przekręceniu kluczyka włącza się kontrolka od grzania świec, świece grzeją, po kilku sekundach kontrolka gaśnie, i jeszcze po kliku sekundach słychać taki cyk jak by świece przestały grzać. wtedy odpalam silnik i odpala po kilku obróceniach wałem... Pytanie brzmi tak. Czy powinienem odpalać odrazu po zgaśnięciu kontrolki grzania świec?? Dodam jeszcze, że świece grzeją się jak temp zewnętrzną poniżej +5'C pokazuje mi wyświetlacz na zegarach... Czasem zdarzało się jak temp zewnętrzną pokazywało około +10 to kontrolka świec mrugnęła 2 razy po przekręceniu kluczyka, odpalił normalnie... oczywiście kontrolka od świec zapala się tylko na zimnym silniku...[/quote]

ja zawsze zapalał zaraz po zganisciu kontrolkiod swiec zarowych...

Dodano: 2010-11-25, 19:32
[quote="NorbertGSX"]Według etki to nr 443 911 261C albo jak byś nie znalazł nr. 8A0 951 253 C ma się znajdować pod szybą ;-)[/quote]

wogle to mi sie wydaje ze do swiec zarowych musi byc czujnik temperatury(tylko jaki 2 lub 4 pinowy)

bo z tego co wiem to czujnik 4 pinowy to odpowiada za wyswietlanie na desce rozdzielczej jaka mamy temp. płynu chłodzacego.
to teraz pozostaje tylko czujnik 2 pinowy ????

to juz teraz pozostaje poszukac kgdzie ten czujnik i przejzec cała elektryke...

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Norbas » 25 lis 2010, 20:23

4 piny żółta kostaka

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gibaj » 25 lis 2010, 20:27

wojtasny pisze:Witam! Podepnę się pod temat, szukałem i na ten temat nie znalazłem odpowiedzi... Mam b4 1,9 tdi 1Z avant, i pytanie moje jest takie. po przekręceniu kluczyka włącza się kontrolka od grzania świec, świece grzeją, po kilku sekundach kontrolka gaśnie, i jeszcze po kliku sekundach słychać taki cyk jak by świece przestały grzać. wtedy odpalam silnik i odpala po kilku obróceniach wałem... Pytanie brzmi tak. Czy powinienem odpalać odrazu po zgaśnięciu kontrolki grzania świec?? Dodam jeszcze, że świece grzeją się jak temp zewnętrzną poniżej +5'C pokazuje mi wyświetlacz na zegarach... Czasem zdarzało się jak temp zewnętrzną pokazywało około +10 to kontrolka świec mrugnęła 2 razy po przekręceniu kluczyka, odpalił normalnie... oczywiście kontrolka od świec zapala się tylko na zimnym silniku...
nie widzę nic dziwnego w tym co piszesz :mrgreen: ja odpalam jak zgaśnie kontrolka no może za pół sekundy <ok> i świece to tak jest że przy +5 i niżej będą grzały dopiero (na wszelki wypadek możesz sprawdzić czy wszystkie grzeją)przed zimą)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl