[1.8S NE KEIHIN I ] Zbyt długie palenie auta
- davidpolska
- Forum Audi 80
ok dzięki teraz sprawdzałem ten siłownik i zdjąłem wężyk od elektromagnesu i zaciągnołem powietrze i siłownik się rusza tzn, pracuje; dorobiłem nowe wtyczki do elektromagnesu no i wyregulowałem tak te śrubke od przyśpieszonego biegu jałowego tak że jak jest zimny i chodzi już bez ssania to te śrubke tak wykręciłem żeby auto trzymało jakieś tam oborty 700, a śrubką od regulacji biegu jałowego wkręciłem ją; podniosły się obroty i wtedy śrubka od przyśpieszonego biegu odchyliła się od zderzaka i teraz na ciepłym nie dotyka mi prawie wcale zderzaka. Ale pojechałem na test zobaczyć czy wszystko ok; hamuje dość ostro i silnik gaśnie; odpalam jade hamuje ostro i gaśnie?? porażka!! Co to koledzy znaczy??A przed tą regulacją jak zdejmowałem obudowe filtra powietrza to wąż co idzie do odmy z obudowy filtra był zamarznięty i lud w nim był; czy to normalne??HELP
- davidpolska
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
davidpolska, a nie szarpie Ci silnikiem na wolnych obrotach? Jeśli gaśnie przy hamowaniu to sprawdź dokładnie ten przewód ciśnieniowy który idzie od serwa do kolektora. Najczęściej pęka ten mały gumowy łącznik który zaznaczyłem na czerwono:
A to co zaznaczyłeś na zielono to zawieszenie iglicy zaworu pływaka.
A to co zaznaczyłeś na zielono to zawieszenie iglicy zaworu pływaka.
- davidpolska
- Forum Audi 80
Na wolnych mi nie szarpie; wymieniałłem zawór ten co idzie od serwa i łączy się z węzem na 4 cylinder; nie dało sie go wymienić więc obciołem węża od serwa i polączyłem opaskami ten zawór i jest ok; chamulce mam ok; ale jak rusze tego węza co wchodzi do serwa to słychać syczenie na wejściu węża przy serwie.To zawieszenie iglicy się reguluje czy coś??
- davidpolska
- Forum Audi 80
hmm... mam dwie książki do naprawy audi 80, ale żadna nie opisuje jak to zdjąć i czy jest to w ogóle możliwe. Mam w piwnicy wyjęte serwo z poprzedniego autka więc będę mógł trochę przy nim pogrzebać, ale to dopiero jutro wieczorem. No chyba, że do tego czasu sam coś wymyślisz, ja niestety wcześniej nie dam rady.
- davidpolska
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80