[b4 2.0 ABT] Problem z opbrotami na gazie
[b4 2.0 ABT] Problem z opbrotami na gazie
Mam problem z ustawieniem wolnych obrotow na gazie. Raz duze raz male. Membrany i filterek wymienione i dalej to samo. Prosilbym o porade co to moze byc bo juz sam nie wiem
Ostatnio zmieniony 01 sie 2007, 14:47 przez tony23, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdopodobnie zawiesza ci sie silniczek krokowy, nie myj czasami calego w ropie, bo silniki ABT maja inne silniczki krokowe niz ABK, mozesz go zdjac, rozebrac plastikowa obudowe i poogladac czy nigdzie sie tam nie zacina, mozesz uzywac 6V zasilacza do wlaczania silniczka i jego wysuwania i wsuwania.
- michal197609
- Forum Audi 80
Najlepiej najpierw podepnij Niunie pod komputer, czy łapie błędy z silniczka krokowego. Będziesz pewny czy to on. Jeśli tak to najlepiej go wymienić na nowy. Po czyszczeniu pochodzi ze dwa miechy i z powrotem to samo. Z używanym też różnie może być. Ja właśnie założyłem nowy oryginalny - 296,- zł. Mimo ceny jaka ulga! Znów niunia bzyczy jak należy!
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Panowie, wszystko cacy. Tylko, że jakby to była wina silniczka krokowego od nastawnika przepustnicy (innego w układzie zasilania benzyną nie ma w ABT) to falujące obroty, czy też wariujące byłyby również na benzynie. A autor wątku nic o tym nie wspomina. Wnioskuję z tego, że na benie jest wszystko ok. i problem leży po stronie instalacji LPG, bo kłopoty są na LPG.
Tony jaka to generacja instalacji? I czy II. Jak nie wiesz jak to rozpoznać, to zapraszam do działu download na małą lekturkę artykułu na temat LPG.
Tony jaka to generacja instalacji? I czy II. Jak nie wiesz jak to rozpoznać, to zapraszam do działu download na małą lekturkę artykułu na temat LPG.