Witam wszystkich

Kupiłem Audi 80 B4 z silnikiem prawdopodobnie od B3, 4 cylindrowym 1.8 NE. Mam problem, gdyż na benzynie na zimnym silniku nie stoi na obrotach i ciężko wchodzi na obroty, a gdy już na nie wskoczy to szarpie i przerywa

Na gazie znowu na zimnym silniku chodzi idealnie, a gdy silnik rozgrzeje się do temperatury 90 stopni to i na gazie zaczyna przerywać i szarpać. Byłem u gazownika, który regulował gaz i dalej to samo. Sprawdzałem wszędzie, nigdzie nie łapie lewego powietrza. Jedynie co to mam ułamany wężyk od podciśnienia, który idzie od zaworu zwrotnego do przyśpieszacza, ale to nie powinno przez to szarpać i przerywać. Pomiędzy pierwszą, a drugą świecą od maski nie ma podłączenia na masę i nawet nie wiem czy powinno być. Zmienione są świece na nowe, kable, palec i kopułka i nadal to samo... Przeglądałem już chyba wszystko i nie mam zielonego pojęcia. Nie mam też pieniędzy, żeby zmieniać części na chybił trafił, także potrzebuje waszej pomocy !!
Jestem tu nowy, także nie znam jeszcze forum, ale jeśli temat jest tam gdzie nie powinien to przepraszam :oops: