[All] Lampy tylne - efekt czerwieni (lakier vs folia)
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
folia czy lakier??
witam.panowie chcę sobie lekko przykryć tylne światło wsteczne by nie było na całą długość tylko kwadrat jak np w c4.czym to najlepiej zrobić farbą czy folią??
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Właśnie na taką odpowiedź czekałem , po prostu mnie oświeciłeś.Grzegorz wiem że są takie lampy, wiem gdzie je kupić ale też wiem że nie są tanie więc może daj mi na nie kasę zamiast pisać takie odpowiedzi <ok> chciałbym to zrobić tanio ale żeby nie wyglądało badziewnie.widziałem kilka osób na forum które już to robiły tylko nie wiem czy użyły folii czy lakieru.trepek pisze:Kupić lampy z wersji Colour Edition.
-
- Forum Audi 80
Jak nie masz kasy na color edit (a nie masz zapewne, skoro pytasz o folię lub spray; z tego też powodu rady "kup color edition uważam na nie na miejscu...) to oklej folią. Widziałem kilka lamp nią oklejonych i wygląda bardzo ładnie. Nie wiem jak w 80 to wychodzi wielkościowo, ale zamiast kupować na arkusze lepiej podzwoń by Ci docięli kawałki takiej wielkości jakiej potrzebujesz
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to nie chodzi o to że nie mam kasy na to bo jak bym chciał to bym je kupił jednak szkoda mi wydawać pieniędzy na coś takiego.po prostu chciałbym trochę zmienić samochód ale nie za dużą kasę.spróbuję z folią może to jakoś wyjdzie...a koledzy jak tą folie zakładaliście na całe lampy czy tylko na tą część od światła wstecznego??
A ja hudy, polecę Ci spray :mrgreen: malowałem lampy na tyle cale na czarno i wyszły ładne matowe - mi się takie podobają żeby uzyskać połysk dajesz później bezbarwnym i możesz nawet wypolerować :mrgreen: spray kosztuje chyba 8zł ale nie wiem czy dobrze pamiętam i czy cena się nie zmieniła wykorzystałem chyba ze 3 szt. wcześniej próbowałem z folią ale albo mi się zaginała albo jak ją naciągnąłem to była w tym miejscu jaśniejsza nie wiem w każdym razie mi to nie wychodziło... nie pamiętam już ile kosztowała i jakiej była jakości ale dużo się przy niej namęczyłem i w końcu wywaliłem całą