[80 B3 1,8 JN 1987] Nie ciągnie powyżej 3tyś
[80 B3 1,8 JN 1987] Nie ciągnie powyżej 3tyś
Witam. Piszę poraz pierwszy ale nie mogę sobie poradzić z autkiem. Nie ciagnie nie przekracza 3000 obr. Byłem u mechanika stwierdził fałszywe powietrze ale nie wie skąd i gdzie. Błagam pomóżcie. Cos słyszałem o silniku krokowym, potencjometrze ale gdzie tego szukać. Auto mam 2 lata dotąd było OK.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2011, 19:00 przez zygedek, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- percevalle
- Audi 80 Klub
Kąt wyprzedzenia wynosi 6*proket pisze:Panowie aparat zapłonowy ma byc ustawiony na 0 stopni czy coś przyśpieszony?
zygedek pisze:na wolnych słychac syk tak jakby łapał fałszywe powietrze
Z tym kolektorem (uszczelką) to jest możliwe. Kolejnym miejscem do sprawdzenia są gniazda wtrysków, sprawdz czy wtryski są dobrze wciśnięte w gniazda.
zygedek pisze:Takie rzeczy jak przewód do kolektora i wszelkie widoczne połączenia sprawdziłem od razu i dalej nic nie wiem, słyszałem że drugi czujnik temperatury jest odpowiedzialny za rozdzielacz paliwa ale jest drogi. Auto na jedynce 5 km/h. Tragedia.
Wydech drożny? Katalizator nie jest zapchany ?
Kolego GerB3 wcześniej pisałem mam zapieczony aparat i to jest mój następny problem. Dzięki za pomoc jutro wycinam kata i napiszę o efektach.
[ Dodano: 2011-01-11, 18:50 ]
Witam, dzięki za pomoc i porady. Wymieniłem katalizator samochodzik oszalał. Nigdy bym nie uwierzył że katalizator może być tak zaklejony kolega "deusx" miał rację.
Następny problem to zapieczony aparat zapłonowy, będzie ciężko.
[ Dodano: 2011-01-11, 18:50 ]
Witam, dzięki za pomoc i porady. Wymieniłem katalizator samochodzik oszalał. Nigdy bym nie uwierzył że katalizator może być tak zaklejony kolega "deusx" miał rację.
Następny problem to zapieczony aparat zapłonowy, będzie ciężko.