[CABRIO 2.3 NG] front grill RS6 na aucie
to znaczy ze sie wykoleiles xDKolczat pisze:tak wiem hehe ze 10 minut, ale o te checi sie rozchodzi, pozatym mam uraz po ostatniej zimie jak przed domem wypadlem z kolein polecialem w zaspe gdzie sie zawiesilem na oslonie ;p
za wolno jechales... gdybys szybciej jechal to bys sie nie zawiesil tylko przeslizgnal sie przez ta zaspe jak na jabluszku dzieki tej oslonie <lol>
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
Kolczat wiesz ja też raz niedawno zaryłem i zawisł i bez osłony i jak wlazłem do kanału i zobaczyłem powyginane te mocowanie osłony, poszarpane plastiki, kawałek gałązki wbitej w wahacz i zruszony czujnik w chłodnicy to postanowiłem niech lepiej osłona dostanie w p...e jak mają bebechy powylatywać. Dodatkowo aspekt dogrzania silnika, czystości, pasków itd
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
maniekmac, jak tam sprawuja sie u ciebie nowe piasty? u mnie zauwazylem ze zaczyna cos wyć z lewej strony :oops: (napewno nie lozysko, bo sa nowe ale podejzewam ze to polos bo jest mocno krzywa) ja u sibeie dalem tylko dwie podkladki jedna wys. 2mm i szer. 7mm ktora odsowa lozysko i jedna na wieloklin 6mm - stracilem przez tak szerokie podkladki kontakt w czujnikach z abs i jest wylaczony ale gdybym dal mniejsza, tzn jak u ciebie po obu stronach lozyska to by haczylo mi o piaste... - masz jakis pomysl? :oops: chyba ze dystans bylby wielkosci rownemu odsadzeniu temu w piascie...
ps. masz jakies foto twojego zestawu na stole?
ps. masz jakies foto twojego zestawu na stole?
maniekmac, kolego mam do ciebie pytanie czy oryginalnie w tym fotelu recaro panel tak ładnie świeci na czerwono czy coś mondziłeś jak tak to może masz jakieś wskazówki jak ten panel rozbroić i wstawić takie fajne podświetlenie a i może wiesz jak naprawić linkę od składania tego fotela z góry za pomoc dziękuje pozdro
- maniekmac
- Forum Audi 80
szuan no fotek nie robiłem. U mnie jak na razie wszystko jest OK, ale teraz z racji zimy to za wiele km nie robię Cabrio więc się okaże w cieplejszym czasie. U mnie ABS działa bo u mnie podkładki były bodajże 3 x 3 mm (przed łożysko, przed piastę i od środka przed przegub) i dodatkowo podkładka pod jarzmo zacisku hamulcowego coś ok 2mm. Wszytko było dokładnie kilka razy wymierzane i tak wychodziło że będzie najlepiej i najbezpieczniej.
- maniekmac
- Forum Audi 80
Co do linki to nie wiem bo dla mnie obszywa gość co się tym zajmuje i nie zaglądałem do środka. Panel wyciąga się do góry z tą ramką , a przyciski są prawie takie same jak u nas do szyb i ja wymieniałem tam te diody na czerwone (3mm przezroczyste barwa czerwona) bo w oryginale były takie mdłe żółtemiki1133 pisze:maniekmac, kolego mam do ciebie pytanie czy oryginalnie w tym fotelu recaro panel tak ładnie świeci na czerwono czy coś mondziłeś jak tak to może masz jakieś wskazówki jak ten panel rozbroić i wstawić takie fajne podświetlenie a i może wiesz jak naprawić linkę od składania tego fotela z góry za pomoc dziękuje pozdro