[B4 1.9tD aaz] ic
[B4 1.9tD aaz] ic
chciałbym założyć to mojego audi ic może ktoś by mi pomógł gdzie co i jak??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Znajdż gdzieś od 1,9 tdi ,kompletny z rurami ,pasuje bez problemu ,tylko musisz kolanko dolotu wymienić ,bo w tdi jest deko inaczej niż w TD Na przyrost mocy raczej nie licz ,samo dołożenie do fabrycznego AAZ -ta ic w zasadzie nic ci nie da ,szczególnie teraz zimą .Jak chcesz poczuć przyrost mocy ,wymień boost pina w LDA pompy ,o ile nie masz eko-pompyjacon51 pisze:chciałbym założyć to mojego audi ic może ktoś by mi pomógł gdzie co i jak??
-
- Forum Audi 80
Bo ich kierowcy chcą jeszcze pożyć Masz krótszą skrzynię ,to raz ,spróbuj się z normalnymi ,ewentualnie z podkręconym 1z ,zamulone 90 tki nie są najlepszymi partnerami do wyścigów ,bo jadą gorzej niż zdrowy AAZ :mrgreen:andi77 pisze:Po modach,gdy jest zimno zbiera się lepiej od TDI... ok. 13sek. Powyżej 140km/h ... TDI-ki zostają wyraźnie z tyłu (mam na myśli 1Z)..
Witam serdecznie drodzy koledzy Przepraszam że wchodzę w zdanie ale mam problem i nie bardzo wiem gdzie się z tym zwrócić :cry: Mianowicie mam fajną b4 z silnikiem 1,9td wymieniłem w nim turbo i regulator przepływu powietrza i samochodzik mi nie jedzie jak powinien straszny (muł) jest i dopiero do przekroczeniu 3000 obr wskakuje na przyśpieszenie. Bardzo wposzę was o jaką kolwiek pomoc bo szkoda mi auta a muszę nim jeździć i przepraszam kolegę za wejście w zdanie
-
- Forum Audi 80
A co to takiego :shock: Bo miałem AAZ ta i czegoś takiego tam nie było :mrgreen:elvis998 pisze:Mianowicie mam fajną b4 z silnikiem 1,9td wymieniłem w nim turbo i regulator przepływu powietrza
Ale on własnie tak powinien jeżdzić muł to normalka w fabrycznym AAZ ,silnik zamulony z premedytacją przez fabrykę,a przyczyną jest prosty bost pin w LDA pompy wtryskowej ,który nie zwiększa dawki ,bo jest prosty ,a powinien być stożkowy jak w 1,6 td Jak chcesz odmulić silnik to mam boost pina ,miałem też zmienionego w swoim AAZ i dopiero po tym zaczął w miarę normalnie jeżdzic.O ile nie masz eko pompy bez LDA to wymiana boost pina 5 minut i auto nie do poznaniaelvis998 pisze:samochodzik mi nie jedzie jak powinien straszny (muł) jest i dopiero do przekroczeniu 3000 obr wskakuje na przyśpieszenie.