[B4 TDI] Zly kat wtrysku? (foto)
- Fighter001
- Forum Audi 80
[B4 TDI] Zly kat wtrysku? (foto)
Witam pacjent to 80 b4 tdi z konca 94r. auto mojego brata. Problem polega na tym ze gdy jest w miare cieplo i swieczki sie nie wlaczaja a silnik jest zimny to auto pali jak zajechany trup trzeba krecic z 6 sekund zeby odpalil. Podejrzewam kat wtrysku wiec podpielismy pod vaga i oto co sie pokazalo http://img217.imageshack.us/i/66158923.jpg/
http://img200.imageshack.us/i/83902312.jpg/ Jak te cyfry maja wygladac czytalem ze kat wtrysku ma byc w granicach 50 a tutaj jest 31 jesli zle patrze poprawcie mnie bo kabel mam od wczoraj Dodam jeszcze ze auto jest mulaste i duzo pali dymienia brak. Cyrk ten wydarzyl sie mniej wiecej po wymianie rozrzadu.
http://img200.imageshack.us/i/83902312.jpg/ Jak te cyfry maja wygladac czytalem ze kat wtrysku ma byc w granicach 50 a tutaj jest 31 jesli zle patrze poprawcie mnie bo kabel mam od wczoraj Dodam jeszcze ze auto jest mulaste i duzo pali dymienia brak. Cyrk ten wydarzyl sie mniej wiecej po wymianie rozrzadu.
- Fighter001
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
- Fighter001
- Forum Audi 80
Ok jutro jak bedzie czas to bede kombinowal. Dawke zmienia sie leciutkimi przesuniecami nastawnika? W ktora strone przesunac zeby zwiekszyc? No i to samo z katem wtrysku przestawiam pompa i w ktora strone skoro jest 31 to jest opozniony czyli musze przyspieszyc w strone glowicy dobrze rozumuje? A pozniej sprawdzam na vagu tak?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Re: [B4 TDI] Zly kat wtrysku? (foto)
czasami tak jest :!: ja miałem to samo na starym silniku że musiałem przestawiać kąt stary pasek jest już lekko zużyty :!: jak założysz nowy to na całej długości już się nazbiera odległości między zębami więc i kąt już jest inny nie zawsze tak jest ale czasami po wymianie rozrządu trzeba sprawdzić kąt wtrysku :!: wszystko zależy od jakości paska(firma) no i od poprzedniego właściciela :mrgreen: (kiedy i co ile wymieniał)Cyrk ten wydarzyl sie mniej wiecej po wymianie rozrzadu.
jak znajdziesz pełną wersje to zaloguj statycznie gr 000 i bedziesz widział dokłądnie kąt i dawke.
Jka narazie to popuść sobie pompe i zapal silnik złap za pompe i ruszaj słuchając pracy silnika ustaw na takiej granicy bardzo spokojnej pracy jak zaczyna sie lekko twardsza kręcąc w strone silnika na słuch idzie ustawić bardzo dobrze.
W tym roku juz 2 samochody ustawiałem najpierw na słuch a potem po podpięciu kompa był niemal że idealny
Jka narazie to popuść sobie pompe i zapal silnik złap za pompe i ruszaj słuchając pracy silnika ustaw na takiej granicy bardzo spokojnej pracy jak zaczyna sie lekko twardsza kręcąc w strone silnika na słuch idzie ustawić bardzo dobrze.
W tym roku juz 2 samochody ustawiałem najpierw na słuch a potem po podpięciu kompa był niemal że idealny
Kąt wtrysku w silniku 1Z reguluje się gdy silnik pracuje? Bo tak zrozumiałem z Twojej wypowiedzi?kyjo pisze:Jka narazie to popuść sobie pompe i zapal silnik złap za pompe i ruszaj słuchając pracy silnika ustaw na takiej granicy bardzo spokojnej pracy jak zaczyna sie lekko twardsza kręcąc w strone silnika na słuch idzie ustawić bardzo dobrze.
Tak ustawia sie go na odpalonym silniku luzujesz na tyle pompe zeby mozna bylo z lekkim oporem ja poruszac. Rowniez mozna na nie odpalonym ale to bardziez zmudna robota bo trzeba odkrecic przestawic zakrecic odpalic sprawdzic jak dalej zly to czynnosci powtorzyc:)pawel_m pisze: Kąt wtrysku w silniku 1Z reguluje się gdy silnik pracuje? Bo tak zrozumiałem z Twojej wypowiedzi?
- Fighter001
- Forum Audi 80