http://img200.imageshack.us/i/83902312.jpg/ Jak te cyfry maja wygladac czytalem ze kat wtrysku ma byc w granicach 50 a tutaj jest 31 jesli zle patrze poprawcie mnie bo kabel mam od wczoraj

czasami tak jest :!: ja miałem to samo na starym silniku że musiałem przestawiać kątCyrk ten wydarzyl sie mniej wiecej po wymianie rozrzadu.
Kąt wtrysku w silniku 1Z reguluje się gdy silnik pracuje? Bo tak zrozumiałem z Twojej wypowiedzi?kyjo pisze:Jka narazie to popuść sobie pompe i zapal silnik złap za pompe i ruszaj słuchając pracy silnika ustaw na takiej granicy bardzo spokojnej pracy jak zaczyna sie lekko twardsza kręcąc w strone silnika na słuch idzie ustawić bardzo dobrze.
W tym roku juz 2 samochody ustawiałem najpierw na słuch a potem po podpięciu kompa był niemal że idealny
Tak ustawia sie go na odpalonym silniku luzujesz na tyle pompe zeby mozna bylo z lekkim oporem ja poruszac. Rowniez mozna na nie odpalonym ale to bardziez zmudna robota bo trzeba odkrecic przestawic zakrecic odpalic sprawdzic jak dalej zly to czynnosci powtorzyc:)pawel_m pisze: Kąt wtrysku w silniku 1Z reguluje się gdy silnik pracuje? Bo tak zrozumiałem z Twojej wypowiedzi?