[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
-
- Forum Audi 80
ja się pochwale swoją robotą
Narazie tylko jedna nie do konca ale juz oko Cieszy
kolor w srodku bedzie odnowiony na black ^^
Myślę żeby zrobić rost style ...
Jak narazie
-mam drugą machę zroobię ją na rdze, dolną liste podreflektorową tak samo
- kierunki pomarańczowe
- halogen żoły
zastanawiam się tylko nad bebnamii jaki kolor strzelić :>
co myślicie nad moją koncepcją ? : >
temattt u Siebie
Narazie tylko jedna nie do konca ale juz oko Cieszy
kolor w srodku bedzie odnowiony na black ^^
Myślę żeby zrobić rost style ...
Jak narazie
-mam drugą machę zroobię ją na rdze, dolną liste podreflektorową tak samo
- kierunki pomarańczowe
- halogen żoły
zastanawiam się tylko nad bebnamii jaki kolor strzelić :>
co myślicie nad moją koncepcją ? : >
temattt u Siebie
Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 22:05 przez gruby_lolek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
spoko spoko wszystko powoli " Nie w jeden dzien Rzym zbudowano"Kolczat pisze:no ja nie wiem czemu wiekszosc sie wsszystkiego boi? chcesz robic rost to zrob rosta, a nie maske ktora latwo wymienic i szluss... co do felg rob ta poler tez pojdz po calosci
Narazie mam zamiar zrobić to co napisalem wyżej
zobaczymy pozniej
a krata na lusterka dach i dekle fel :>
Hej wszystkim;)
Mam takie pytanko czy alusy 17" z oponkami 225/45R17 podejdą do B4 sedana bez wyciągania tych plastikowych nadkoli czy czegoś innego? czy potrzeba coś przerobić? potrzebne będą dystanse? i co też z oponami 235/45R17 te raczej odpadają na dzień dobry?.. Proszę o jakieś opinie porady od kogoś kto miał styczność z takimi alusami:) dzięki za wszelką pomoc:)
Mam takie pytanko czy alusy 17" z oponkami 225/45R17 podejdą do B4 sedana bez wyciągania tych plastikowych nadkoli czy czegoś innego? czy potrzeba coś przerobić? potrzebne będą dystanse? i co też z oponami 235/45R17 te raczej odpadają na dzień dobry?.. Proszę o jakieś opinie porady od kogoś kto miał styczność z takimi alusami:) dzięki za wszelką pomoc:)
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
k3llys, 225/45/17 to odpowiednik seryjnych 195/65/15 wiec nic sie dziac nie bedzie o ile auto nie jest obnizone a parametry felgi nie odbiegaja od normy z 235/45/17 tez nie bedzie bidy bo to nie duza roznica od poprzeniego rozmiaru
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 16:03 przez Kolczat, łącznie zmieniany 1 raz.
odnoście opon który rozmiar jest odpowiednikiem nie ośmielę się wypowiedzieć a odnośnie zawiasu to był kombinowany z tego co wspomniał poprzedni właściciel to znaczy.. sprężyny były naciągane bo auto siedziało dość nisko i teraz jest strasznie miękkie ale jest nieco niżej niż seryjne B4 i na 15" fajnie wygląda :-> ale jak na 17'' to jeszcze nie wiem i dzięki panowie za poradę :mrgreen:
To ja ironicznie dodam, że 215/30/20 to też odpowiednik seryjnego koła 8-)
Ludziom nie rozumiejącym dlaczego, polecam kalkulator rozmiaru opon:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Ludziom nie rozumiejącym dlaczego, polecam kalkulator rozmiaru opon:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Niki20, Niestety felg jeszcze nie mam w domu, na razie jestem ugadany z gościem na oględziny i nie wiem jaką szerokość mają te felgi wiem tylko że opony są 225/45r17 a na tyle 235/45r17 dla tego pytałem czy mi podejdą opony w tym rozmiarze. Tak więc jak na razie dzięki za pomoc odezwę się jak będę wiedział więcej oczywiście felgi mają rozstaw 4x108 jak by co