[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Gamma z górnego zdjęcia na pewno będzie pasowała, tylko że trzeba rezać trochę konsolę - wyciąć te dwa kawałki plastiku co są obok dziury na radio. Ja od 2 dni mam ori radio Audi Chorus pochodzące z A6 C5, radio tymczasowe, bo obsługuje tylko 2 głośniki a mam 4 :roll:
Tak to wygląda, uprzedzam, że dziura i nie ori jeden przycisk nad radiem to tymczasówka, chce to ogarnąć w przyszłym tygodniu
Czy pin opisany jako GA to pin do którego można podpiąć sygnał prędkości ?
I czy Chorus będzie działał z modułem AC który był montowany w Audi 80 ?
Tak to wygląda, uprzedzam, że dziura i nie ori jeden przycisk nad radiem to tymczasówka, chce to ogarnąć w przyszłym tygodniu
Czy pin opisany jako GA to pin do którego można podpiąć sygnał prędkości ?
I czy Chorus będzie działał z modułem AC który był montowany w Audi 80 ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No właśnie ma piny Data, Clock Enabled i ten wspomniany wcześniej GA
Jak będe montował AC to od razu wyprowadzę sygnał prędkości do radia i podłącze radio pod AC
P.S. Wiem że sygnał prędkości to niebieska kostka, pin nr 18, ale od której strony liczony ? Mógłby ktoś zapodać foto kostki z zaznaczonym pinem nr 1 i kierunkiem liczenia pinów ?
[ Dodano: 2011-01-20, 20:42 ]
Aha, jeszcze mam pytanko jedno, czy na wyświetlaczu AC będą sie pokazywały te głupoty z RDSu, czy tylko częstotliwość nastawionej stacji radiowej ?
Jak będe montował AC to od razu wyprowadzę sygnał prędkości do radia i podłącze radio pod AC
P.S. Wiem że sygnał prędkości to niebieska kostka, pin nr 18, ale od której strony liczony ? Mógłby ktoś zapodać foto kostki z zaznaczonym pinem nr 1 i kierunkiem liczenia pinów ?
[ Dodano: 2011-01-20, 20:42 ]
Aha, jeszcze mam pytanko jedno, czy na wyświetlaczu AC będą sie pokazywały te głupoty z RDSu, czy tylko częstotliwość nastawionej stacji radiowej ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
tam o ile pamietam jest numeracja nabita na kostce a kolor przewodu bialo-niebieskipawelrybak15 pisze:niebieska kostka, pin nr 18, ale od której strony liczony ?
https://audi80.pl/audi-90-16-turbo-d ... 52,555.htmpawelrybak15 pisze:czy na wyświetlaczu AC będą sie pokazywały te głupoty z RDSu
pod koniec strony
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A więc jeśli dobrze rozumiem, to będe miał tylko napis RDS i nic więcej ? :mrgreen:
W A6tce ten sam Chorus podpięty pod AC pokazywał te same głupoty na wyświetlaczu swoim i AC, może radia starsze typu Gamma, Delta nie przesyłały tego do AC, albo to zależy od samego modułu AC ? Najwyżej jak sie wkurze to wypnę kostkę z radia :mrgreen: :lol:
W A6tce ten sam Chorus podpięty pod AC pokazywał te same głupoty na wyświetlaczu swoim i AC, może radia starsze typu Gamma, Delta nie przesyłały tego do AC, albo to zależy od samego modułu AC ? Najwyżej jak sie wkurze to wypnę kostkę z radia :mrgreen: :lol:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
wiec rozwine swoja wypowiedz
przy montarzu AC lub MC wazna jest ilosc cylindrow do jakiego ma podejsc, przewaznie sa dla 4 i 5cio cylindrowych te same oraz dla 6cio inne, w MC dalsza kalibracja jest na zasadzie zworek w tzw "okienku" a w AC za pomoca przelacznika
jest tez wazne ze dla silnika 1Z musi byc AC od B4 gdyz tylko on prawidlowo bedzie badal cisnienie oleju
przy montazu BC wazna jest ta karta kodowa, aby nie byla od wersji angielskiej, bo beda pomiary w angielskich wartosciach, po za tym BC pasuje do wszystkich B3 i B4
dopiero gdy dwa moduly sa dopasowane do swojego silnika mozna je montowac
przy montarzu AC lub MC wazna jest ilosc cylindrow do jakiego ma podejsc, przewaznie sa dla 4 i 5cio cylindrowych te same oraz dla 6cio inne, w MC dalsza kalibracja jest na zasadzie zworek w tzw "okienku" a w AC za pomoca przelacznika
jest tez wazne ze dla silnika 1Z musi byc AC od B4 gdyz tylko on prawidlowo bedzie badal cisnienie oleju
przy montazu BC wazna jest ta karta kodowa, aby nie byla od wersji angielskiej, bo beda pomiary w angielskich wartosciach, po za tym BC pasuje do wszystkich B3 i B4
dopiero gdy dwa moduly sa dopasowane do swojego silnika mozna je montowac
Ostatnio zmieniony 21 sty 2011, 22:08 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 2 razy.