[80 1.9 tdi 1z 90 km]pecherzyki powietrza w przewodach
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
sprawa ma się tak, że dziś zaszalałem i zalałem v-powera za 50zł;) i jak ręką odjął, czasem jeszcze przerwie przez dłuższą chwile ale to dlatego, że zostawiłem z 5l starej ropy, zeby do stacji dojechać, a podejrzewam, że stara ropa ma w sobie wode to stąd to przerywanie, i bąble powietrza w przewodach, więc wydaje mi się, że sprawa się wyjaśniła i dobiegła ku końcowi(przynajmniej mam taką nadzieję;) dzięki wszystkim za pomoc
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
jednak za wcześnie sie cieszyłem;) wylałem całe paliwo jakie miałem w baku, wytarłem szmatą zbiornik w środku, wlałem nowego paliwa przejechałem sie 10km i dalej to samo(chyba,że jeszcze stare paliwo z przewodów i filtra nie zleciało do końca) jedzie sie bo sie jedzie ale straszny muł, czasem załapie i na każdym biegu normalnie przyspiesza a potem znów lipa, więc po wypłacie kierunek-mechanik, ja już pomysłów nie mam
Pozdrawiam
PS. Bąbli powietrza nie stwierdziłem w paliwie w przewodach nie stwierdziłem.
Pozdrawiam
PS. Bąbli powietrza nie stwierdziłem w paliwie w przewodach nie stwierdziłem.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie łudż się ,to nie paliwo ...ManiekMazowsze pisze:jednak za wcześnie sie cieszyłem;) wylałem całe paliwo jakie miałem w baku, wytarłem szmatą zbiornik w środku, wlałem nowego paliwa przejechałem sie 10km i dalej to samo(chyba,że jeszcze stare paliwo z przewodów i filtra nie zleciało do końca)
Szukaj dobrego jak trafisz na "wymieniacza "to może ci wypłaty nie starczyć :mrgreen: No koniec dobra rada ,skoro sam nie dajesz sobie z tym rady ,poszukaj kogoś z forum z vagiem w twojej okolicy ,kto zna bolączki silnika 1z,5 cio minutowa przejażdżka z podłączonym vagiem ,powinna wyjaśnić co go boli i bedzie wszystko jaksne. Na mój nos u ciebie jest jakaś drobnostkaManiekMazowsze pisze:więc po wypłacie kierunek-mechanik
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ale do 100 jak jeżdże też jest takie szarpnięcie, że muli muli(pedał do podłogi) i nagle wruuuuu wciska w fotel, jakby się coś odblokowało i do jakiegoś czasu wszystko jest ok jakby problem minął, a jak gdzieś się zatrzymam to za chwile znów to samo, może to ten n75 w końcu on ma coś wspólnego z turbiną, nic podepnę pod vag to będe wiedział co i jak
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
na forum masz tematy o N75 i jest tam opisane jak go sprawdzić domowym sposobem bez mechanika,vag-a itd. poczytaj troszkę to i będziesz wszystko wiedział <ok> sprawdź też wężyki które do niego idą czy nie są poprzecierane, spękane... albo tez winny może być ten czujnik temperatury powietrza chyba g72, znajomy miał podobne objawy w innym samochodzie.też tak świrował jak twój ale to bez vag-a raczej nie wyjdzie.na samym końcu myślał bym o przepławce ale wątpię by to było to...