[b3 1.8] Projekt Kompressor i inne modyfikacje - foto
- krzysiek avant
- Forum Audi 80
Gdy były temperatury dodatnie nie było problemu z odpalaniem, auto dobrze paliło na gazie jak i na benzynie natomiast pojawił sie problem w zimę. Paliwo ciężko odparowuje w ujemnych temperaturach i dodatkowo się skrapla co utrudnia tworzenie mieszanki. Rozwiązałem problem rozruchu doprowadzając dodatkową dawkę paliwa bezpośrednio do kolektora ssącego. Zamontowałem dodatkowy elektrozawór paliwowy, który otwieram tylko przy rozruchu. Podczas kręcenia rozrusznikiem otwieram dodatkowy dopływ paliwa do momentu aż silnik zacznie pracować, następnie odcinam dopływ paliwa, żeby nie zalać silnika. Na chwile obecna auto zapala nawet przy -25 stopniach. :mrgreen:krzysiek avant pisze:No proszę. Niezła Modyfikacja. Podoba mnie się.
Mam pytanko odnośnie odpalania tego auta- jak długo trzeba rozrusznikiem kręcić- jak to wypada w porównaniu z serią?
Szacuneczek za pomysł. Pozdrawiam
- krzysiek avant
- Forum Audi 80
Sam nie wiem co o tym mam myslec , zwlasza ze wiem ile mozna z takiego 1.8 , jest taki niepisany + w tej modyfikacji GAZ! Gaz ma 104-110 oktan i tu jest roznca w stosunku do benzynki dlatego stuku nie lapie i moc taka duza , na reduktorze max wkrecil okta jest to mozna dawac doladowanie . Ciekawe to.
Nigdy nie miałem wystrzału.Kwietniu pisze:turbofin, mam pytanko strzeliło ci to już kiedyś ????
weź zrób więcej fotek o ile da rade bo widzę ze nie bardzo masz gdzie wcisnąć aparat
To fakt, że nie ma wykresu z hamowni i nie wiemy dokładnie ile ma KM. Miałem wybrać się na hamownię, ale znalazłem pracę 300km od miejsca zamieszkania i pracuję od rana do wieczora więc nie mam na to czasu.
Jest kilka rozwiązań, które chciałbym poprawić i do końca nie jest tak jak powinno być, ale dla mnie najważniejsze jest, że działa
[ Dodano: 2011-03-28, 20:07 ]
Pisać dużo można, ale ja mam to potwierdzone filmikiem, ale dla niedowiarków może to być sfałszowane a i wykres jak by był to mógłby być fałszywy także zostawmy to do własnej opinii.GerB3 pisze:Nieeee, bo tu sami internetowi teoretycy sie wypowiadali w temacie w tym ja :lol: , i jednym wychodziło ze robi 100kę w mniej niz 8s na seryjnych gratach w silniku, a inni mówili ze to niemożliwe. Wiec żyjmy w błogiej nieświadomości, to w końcu tylko kolejne stare audi :lol:
Dziwi mnie twoje podejście GerB3, że to kolejne stare audi, pasjonat takiego podejścia nie ma a myślałem, że Ty nim jesteś. Każdy z nas koledzy ma zapewne jakiś sentyment do swojego auta i nie jest ono tylko starą kupą żelastwa.