Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Lampy Led

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 03 mar 2011, 22:05

ysiul pisze:
Patrique pisze:Jedynym mankamentem tego jest sporo pracy przy takim montażu...
Owszem, jest z tym dużo zachodu, ale wydaje mi się, że gra jest warta świeczki.
Coś a`la ori reflektory przeciwmgielne w B3, tyle że zdecydowanie węższe, no ale za to będą przynajmniej w miarę wpasowane do całości zderzaka. Ewentualny nadmiar po wykonaniu otworów można wypełnić czarnym silikonem.

Awatar użytkownika
dave9331
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dave9331 » 04 mar 2011, 00:10

Koledzy zrobilem podobnie ze swoimi lampami.
Wstawilem ledy ( chiński chłam z allegro )
Mi sie to osobiśćie podoba.

Nie mam zamiaru uzywać ich do jazdy dziennej,jedynie jako światła postojowe.
Czy w takim wypadku tez sie niebiescy przyczepią ?

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 04 mar 2011, 08:45

dave9331 pisze:Nie mam zamiaru uzywać ich do jazdy dziennej,jedynie jako światła postojowe
a jakie mają oznaczenie na lampach :?:

Awatar użytkownika
siejek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: siejek » 04 mar 2011, 10:45

czy wogóle mają jakieś oznaczenia?

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 04 mar 2011, 10:57

A mi to się w ogóle nie podoba .. Tak jak by chińskimi ledami z allegro dorównać ori ledą w audi a8 .. Może i to ładnie świeci wieczorem ale w dzień wygląda to okropnie :->

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik:

Post autor: Patrique » 04 mar 2011, 14:14

KoralB3 pisze:...Może i to ładnie świeci wieczorem ale w dzień wygląda to okropnie :->
I o to właśnie chodzi. Oryginalne paski led`owe chociażby nawet w Audi A4 B8 są wykonane z super jasnych diod typu SF. Powiem tylko tyle, że załączając je nawet w nocy (pod warunkiem odpowiedniego zmodzenia sensora światła <ok> ), mamy ładnie oświetlony kawałek jezdni.
W ogóle postęp w tej dziedzinie jest naprawdę niesamowity. Nie zdziwiłbym się jakby za jakiś czas pojawiły się bi-ksenony z diodowymi żarnikami <ok> . No ale reasumując; LED`owe źródła oświetlenia są zakładane w konkretnym celu (w przypadku nowego A4 tym celem jest podkreślenie nowoczesnej linii nadwozia - stąd taki "zygzak" 8-) ; drugą kwestią jest super niski pobór energii przy bardzo dużej wydajności świetlnej).
Moim zdaniem w przypadku Audi 80 B3 nie musimy w żaden sposób wspomagać/urozmaicać linii nadwozia jakimiś krzykliwymi detalami typu świecące zygzaki <ok> (nie te lata).

W przypadku mojej niuni podchodząc do kwestii LED kierowałem się przede wszystkim niskim poborem energii przez tego rodzaju źródła oświetlenia.
Wymieniłem wszystkie żarówki walcowe (postojowe przód, tablica rejestracyjna), a także tył (zamiennik żarówki dwu stykowej). Co do dodaniu samochodowi nowoczesności, został uzyskany ciekawy efekt światła stop (bez efektu przygasania). I to mi się podoba. Jednak na kierunki już by nie wsadził LED`owych zamienników, bo to już za bardzo unowocześnia samochód który jednak jest z przełomu lat 80/90 ;-) .

[ Dodano: 2011-03-04, 13:17 ]
Jednak wybór pozostawimy koledze <ok>

Awatar użytkownika
dubbler
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dubbler » 04 mar 2011, 14:27

Patrique pisze:Nie zdziwiłbym się jakby za jakiś czas pojawiły się bi-ksenony z diodowymi żarnikami <ok>
A ja bardzo. Chyba nie do końca rozumiesz czym są Ledy, a czym światła wyładowcze - ksenony.

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik:

Post autor: Patrique » 04 mar 2011, 14:27

No chyba, że ktoś zmajstruje homologowane lampy z bi-ksenonami w a`la poniższy deseń. To wtedy sam bym rozważył <piwo> .

[ Dodano: 2011-03-04, 13:29 ]
dubbler pisze:
Patrique pisze:Nie zdziwiłbym się jakby za jakiś czas pojawiły się bi-ksenony z diodowymi żarnikami <ok>
A ja bardzo. Chyba nie do końca rozumiesz czym są Ledy, a czym światła wyładowcze - ksenony.
Ojjj... ja tylko teoretyzowałem proszę Pana ;-) . To do czego zmierzam odnosi się do ogólnego postępu w dziedzinie oświetlenia. Może niekoniecznie będą to ksenony z azotku glinu tylko jakieś plazmowe :mrgreen: albo inny "bajer" 8-) .

[ Dodano: 2011-03-04, 13:34 ]
Co do zasady działania lamp wyładowczych to doskonale rozróżniam zasadę ich działania.
Jeśli kolego już wspomniał o święcących półprzewodnikach do dodam iż każdy z nas doskonale wie o istnieniu malutkiej płytki która jest w stanie wytworzyć światło o mocy 10mW (mówimy tutaj o laserze hetero-złączowym), a prawda jest taka, iż dopiero raczkujemy w tej dziedzinie fizyki ;-) .

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 20 mar 2011, 21:00

Policja nie będzie miała problemów tylko ty :lol: ;-) Z diodami nie powinno byc bo pełno tego juz jezdzi.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 23 mar 2011, 18:05

puścili to badziewie do supermarketów i pełno tego teraz naczepiane jest po samochodach :lol:
Powiem tak:
Kiedy miałem pierwszy samochód model Orion-reszty się domyślcie miał wszystko,diody,stroboskopy,nalepky NITRO,NOS i wiele wiele innych i szał pod remizą robił bez zastrzeżeń. Mam już drugie audi trochę oleju w głowie i nie jeżdżę pod remizę więc po co mi to :-P

Awatar użytkownika
Zlosliwy_Dzin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zlosliwy_Dzin » 23 mar 2011, 20:08

te ledy z metra cięte to dla mnie wieś tuning jak już wsadzać Ledy to philips dobre i markowe a nie za 10zl.

Jak widzie takie ledy za 10zl to żal i aż sie chce dla delikwenta wybić klosze i je wyrwać

Awatar użytkownika
betek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: betek83 » 24 mar 2011, 02:52

Zlosliwy_Dzin pisze: Jak widzie takie ledy za 10zl to żal i aż sie chce dla delikwenta wybić klosze i je wyrwać
chyba jakiś nadpobudliwy jesteś :mrgreen: z takim zachowaniem to na "ustawki" <ok>

a co do lamp philipsa to słyszałem ze one też się nie nadają bo jedynie lampy z homologacją które fabrycznie wychodza sa prawidłowe ale mogę się mylić

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 24 mar 2011, 18:31

betek83 pisze:prawidłowe ale mogę się mylić
chyba się mylisz, jeżeli je zamontujesz zgodnie z przepisami i będą miały odpowiednie oznaczenia na kloszu to nie ma problemu możesz na nich śmigać <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl