ysiul pisze:Owszem, jest z tym dużo zachodu, ale wydaje mi się, że gra jest warta świeczki.Patrique pisze:Jedynym mankamentem tego jest sporo pracy przy takim montażu...
Coś a`la ori reflektory przeciwmgielne w B3, tyle że zdecydowanie węższe, no ale za to będą przynajmniej w miarę wpasowane do całości zderzaka. Ewentualny nadmiar po wykonaniu otworów można wypełnić czarnym silikonem.
Lampy Led
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Silnik:
I o to właśnie chodzi. Oryginalne paski led`owe chociażby nawet w Audi A4 B8 są wykonane z super jasnych diod typu SF. Powiem tylko tyle, że załączając je nawet w nocy (pod warunkiem odpowiedniego zmodzenia sensora światła <ok> ), mamy ładnie oświetlony kawałek jezdni.KoralB3 pisze:...Może i to ładnie świeci wieczorem ale w dzień wygląda to okropnie :->
W ogóle postęp w tej dziedzinie jest naprawdę niesamowity. Nie zdziwiłbym się jakby za jakiś czas pojawiły się bi-ksenony z diodowymi żarnikami <ok> . No ale reasumując; LED`owe źródła oświetlenia są zakładane w konkretnym celu (w przypadku nowego A4 tym celem jest podkreślenie nowoczesnej linii nadwozia - stąd taki "zygzak" 8-) ; drugą kwestią jest super niski pobór energii przy bardzo dużej wydajności świetlnej).
Moim zdaniem w przypadku Audi 80 B3 nie musimy w żaden sposób wspomagać/urozmaicać linii nadwozia jakimiś krzykliwymi detalami typu świecące zygzaki <ok> (nie te lata).
W przypadku mojej niuni podchodząc do kwestii LED kierowałem się przede wszystkim niskim poborem energii przez tego rodzaju źródła oświetlenia.
Wymieniłem wszystkie żarówki walcowe (postojowe przód, tablica rejestracyjna), a także tył (zamiennik żarówki dwu stykowej). Co do dodaniu samochodowi nowoczesności, został uzyskany ciekawy efekt światła stop (bez efektu przygasania). I to mi się podoba. Jednak na kierunki już by nie wsadził LED`owych zamienników, bo to już za bardzo unowocześnia samochód który jednak jest z przełomu lat 80/90 .
[ Dodano: 2011-03-04, 13:17 ]
Jednak wybór pozostawimy koledze <ok>
- Patrique
- Forum Audi 80
- Silnik:
No chyba, że ktoś zmajstruje homologowane lampy z bi-ksenonami w a`la poniższy deseń. To wtedy sam bym rozważył .
[ Dodano: 2011-03-04, 13:29 ]
[ Dodano: 2011-03-04, 13:34 ]
Co do zasady działania lamp wyładowczych to doskonale rozróżniam zasadę ich działania.
Jeśli kolego już wspomniał o święcących półprzewodnikach do dodam iż każdy z nas doskonale wie o istnieniu malutkiej płytki która jest w stanie wytworzyć światło o mocy 10mW (mówimy tutaj o laserze hetero-złączowym), a prawda jest taka, iż dopiero raczkujemy w tej dziedzinie fizyki .
[ Dodano: 2011-03-04, 13:29 ]
Ojjj... ja tylko teoretyzowałem proszę Pana . To do czego zmierzam odnosi się do ogólnego postępu w dziedzinie oświetlenia. Może niekoniecznie będą to ksenony z azotku glinu tylko jakieś plazmowe :mrgreen: albo inny "bajer" 8-) .dubbler pisze:A ja bardzo. Chyba nie do końca rozumiesz czym są Ledy, a czym światła wyładowcze - ksenony.Patrique pisze:Nie zdziwiłbym się jakby za jakiś czas pojawiły się bi-ksenony z diodowymi żarnikami <ok>
[ Dodano: 2011-03-04, 13:34 ]
Co do zasady działania lamp wyładowczych to doskonale rozróżniam zasadę ich działania.
Jeśli kolego już wspomniał o święcących półprzewodnikach do dodam iż każdy z nas doskonale wie o istnieniu malutkiej płytki która jest w stanie wytworzyć światło o mocy 10mW (mówimy tutaj o laserze hetero-złączowym), a prawda jest taka, iż dopiero raczkujemy w tej dziedzinie fizyki .
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
puścili to badziewie do supermarketów i pełno tego teraz naczepiane jest po samochodach :lol:
Powiem tak:
Kiedy miałem pierwszy samochód model Orion-reszty się domyślcie miał wszystko,diody,stroboskopy,nalepky NITRO,NOS i wiele wiele innych i szał pod remizą robił bez zastrzeżeń. Mam już drugie audi trochę oleju w głowie i nie jeżdżę pod remizę więc po co mi to
Powiem tak:
Kiedy miałem pierwszy samochód model Orion-reszty się domyślcie miał wszystko,diody,stroboskopy,nalepky NITRO,NOS i wiele wiele innych i szał pod remizą robił bez zastrzeżeń. Mam już drugie audi trochę oleju w głowie i nie jeżdżę pod remizę więc po co mi to
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
chyba jakiś nadpobudliwy jesteś :mrgreen: z takim zachowaniem to na "ustawki" <ok>Zlosliwy_Dzin pisze: Jak widzie takie ledy za 10zl to żal i aż sie chce dla delikwenta wybić klosze i je wyrwać
a co do lamp philipsa to słyszałem ze one też się nie nadają bo jedynie lampy z homologacją które fabrycznie wychodza sa prawidłowe ale mogę się mylić