B3 ABK
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Po co mu taki syfiasty silnik ?pawelrybak15 pisze:Swapuj kolego na jakiegoś Turbo D albo TDI <ok>
Niedługo diesle do ruchu nie będą dopuszczone bo wytwarzają zbyt duże zanieczyszczenia, teraz coraz więcej filtrów w nowe diesle pakują i niedługo nie będzie to opłacalne bo ropa już droższa od benzyny jest i silniki diesla nie mają przyszłości...
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
I podobno benzyna ma potanieć,a ropa zdrożeć i zgadzam się z tym co pisze Kunik,że diesle to robią tylko zasłone dymnąKunik pisze:Po co mu taki syfiasty silnik ?pawelrybak15 pisze:Swapuj kolego na jakiegoś Turbo D albo TDI <ok>
Niedługo diesle do ruchu nie będą dopuszczone bo wytwarzają zbyt duże zanieczyszczenia, teraz coraz więcej filtrów w nowe diesle pakują i niedługo nie będzie to opłacalne bo ropa już droższa od benzyny jest i silniki diesla nie mają przyszłości...
Wywal ten syf który nazywa się "gaz" a nie silnik. PM ze swoim wtryskiem jest bezawaryjny, mam PM prawie 2 lata i przez ten czas jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, czy było -20 czy +30. Wywal gaz, poszukaj nowego wtrysku ( z VW pasuje) bo na tym silniku powinienes przejechac z 300-400tyś bez problemu, wymieniając ew. jakieś czujniki czy sonde lambda, no chyba ze gaz maszKoralB3 pisze:złej pracy na benz. i wrzucimy silnik
GerB3, może i masz racje ze gaz mi namieszał w silniku, może i te trasy zniszczyły trochę autko ponieważ jak wspominałem na początku audi przez ok.3 lata latała do Niemiec gdzie w miesiącu robiła ponad 4tys km . Wtrysk kupiłem nowy i i tak to samo się dzieje .. Może lambda padła ? a może i nie lambda .. takie gdybanie . Dzisiaj wieczorem wszystko będę wiedział, no może prawie wszystko :roll:
Gaz to zło w tych silnikach, w golfie miałem silnik RP czyli taki sam jak teraz mamy w audi też bez gazu i przy przebiegu 350tyś chodził jak nowy, teraz zrobiłem 7500tyś od zakupu i jedyne co zmieniłem w silniku to czujnik od temp. do kompa i sondę chociaż rok jeździłem z odpięta i nic sie nie działo, trzyma kompresje na wszystkich cylindrach, odpala od razu, nie rzuca obrotami itd.
Ten wtrysk jest niezniszczalny jak działa bez gazu.
Mam nadzieję że doprowadzisz silnik i skrzynie do dobrego stanu, bo masz fajne auto i fajne plany
Ten wtrysk jest niezniszczalny jak działa bez gazu.
Mam nadzieję że doprowadzisz silnik i skrzynie do dobrego stanu, bo masz fajne auto i fajne plany
Kunik pisze:Po co mu taki syfiasty silnik ?pawelrybak15 pisze:Swapuj kolego na jakiegoś Turbo D albo TDI <ok>
oj tam oj tam ...... :mrgreen:
Ale przecież wiesz ze z 1.8 PM raczej nic nie wyciągniesz....... A z takim 1.6 Td się można bawic :mrgreen:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co niektórzy mają widze jakieś komplexy że ich junkersy dostają po dupie od Turbo D :lol:
Głupoty opowiadasz Kunik i Ty Holowczyc20, głupoty totalne, lepiej poprawcie te posty bo obeznani w temacie będą mieć z was niezły ubaw <lol>
Ciekawe w jakim mieście w Polsce ON jest droższy od benzyny <rotfl>
Ja mówie tak: Jak się bawić, to się bawić, wyje*** junkersa, Turbo D wstawić <ok>
Głupoty opowiadasz Kunik i Ty Holowczyc20, głupoty totalne, lepiej poprawcie te posty bo obeznani w temacie będą mieć z was niezły ubaw <lol>
Ciekawe w jakim mieście w Polsce ON jest droższy od benzyny <rotfl>
Ja mówie tak: Jak się bawić, to się bawić, wyje*** junkersa, Turbo D wstawić <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: