[b3/b4 2.3] bezpieczna instalacja LPG, koniec problemu !!!
[b3/b4 2.3] bezpieczna instalacja LPG, koniec problemu !!!
Witam!!!
Każdy kto ma audi 2.3 z LPG wie że jeden wystrzał gazu i robi sie duży problem,
Gazownicy u których zakładałem instalację znaleźli rozwiązanie tego problemu!!!
Zamontowali na kolektorze dolotowym dwa zawory "grzybki" w razie strzału dźwigają się a silnik nie cierpi.... ja już tak zrobiłem 20 tyś i wszystko gra... czasami sobie strzeli ale nic sie nie dzieje... Oto kilka fotek :-> I pytanie.... Co o tym sądzicie??
Co
Każdy kto ma audi 2.3 z LPG wie że jeden wystrzał gazu i robi sie duży problem,
Gazownicy u których zakładałem instalację znaleźli rozwiązanie tego problemu!!!
Zamontowali na kolektorze dolotowym dwa zawory "grzybki" w razie strzału dźwigają się a silnik nie cierpi.... ja już tak zrobiłem 20 tyś i wszystko gra... czasami sobie strzeli ale nic sie nie dzieje... Oto kilka fotek :-> I pytanie.... Co o tym sądzicie??
Co
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Przy delikatnych "pufnięciach" sobie poradzi, ale jak porządnie strzeli to zanim te grzybki się podniosą może być po przepływce i paru innych elementach dolotu . Oby tak się nie stało. Poza tym to "pufanie" o niczym dobrym nie świadczy niestety
Kornolio to jak widać na fotkach też jest I generacja.
Kornolio to jak widać na fotkach też jest I generacja.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 16:20 przez Danek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Pomęcz gazowników z eby założyli CI gaźnik gazowy bloss potem wymień świece i przewody a grzyby niehc sobie zostana ale wtedy zbyt wiele sienie napracują no i nie bedziesz miał zadnego spodku mocy
a co do grzybów to są dosc pozyteczne tylko zmaist tych złotych lepiej dać te szare metalowe sa trwalsze i jest mneijsze prawdopodobieństwo zę jak strzli to je wyrwie i wykrzywi maske
a co do grzybów to są dosc pozyteczne tylko zmaist tych złotych lepiej dać te szare metalowe sa trwalsze i jest mneijsze prawdopodobieństwo zę jak strzli to je wyrwie i wykrzywi maske
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 21:11 przez boskijacek447, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
bloss jest idealny do wyregulowania wg mnie nie przesatwia sie itp wg b.dobre rozwiażanie które testuje już 2 lata w swojej V6 ABC no i co najważneijsze mikser nie zmniejsza przelotu powietrza przez co gorzej jeździ sie nawet na benzynie
-fakt czasmi strzeli ale to tylko gdy któreś z moich rodziców zapomni na postoju przeżucić na gaz bo mam przłacznik automatyczny STAG'a
- przy zwyklym gazie trzeba pamietać jeszczeo ukłądzie zapłonowym i dobrych świecach wg mnie NGK lub Denso +zmniejszeie przerw na jakieś 0,6mm i wyrzucenie lach z końcówek przewodó jeśli są
lepsza od blossa jest tylko sekwencja ale to juz inne koszta i nie zawsze opłaca sie ja pakować do samochódu w któym nie jest bardzo wymagana chociaż bywaja przyadki ze ktoś rząda montażu lubryfikatora do poloneza :shock:
Ale to tylko moje zdanie
-fakt czasmi strzeli ale to tylko gdy któreś z moich rodziców zapomni na postoju przeżucić na gaz bo mam przłacznik automatyczny STAG'a
- przy zwyklym gazie trzeba pamietać jeszczeo ukłądzie zapłonowym i dobrych świecach wg mnie NGK lub Denso +zmniejszeie przerw na jakieś 0,6mm i wyrzucenie lach z końcówek przewodó jeśli są
lepsza od blossa jest tylko sekwencja ale to juz inne koszta i nie zawsze opłaca sie ja pakować do samochódu w któym nie jest bardzo wymagana chociaż bywaja przyadki ze ktoś rząda montażu lubryfikatora do poloneza :shock:
Ale to tylko moje zdanie
-
- Forum Audi 80
- Black Spider
- Forum Audi 80
- Black Spider
- Forum Audi 80
Ja juz przerabialem Just Heavy i nie zycze tego nikomu chyba najgorsza instalka na jakiej jezdzilem w zyciu, a jedyna rzecz jakiej nie wymienialem w niej to przewody do gazu :evil: Z IGS mam mniejsze doswiadczenie w sumie instalka ok gdyby nie padajace krokowki i problem z wolnymi obrotami, no i znaleźć gazownika ktory to wyreguluje to jak wygrac w totka. Obecnie w mojej 2.3 siedzi II gen i sa przymiarki do montazu BLOSA, mam nadzieje ze w koncu z sukcesem
-
- Forum Audi 80
- DawcaKielce
- Forum Audi 80