[80 B3] Jak pozbyć się znaczków???
-
- Forum Audi 80
[80 B3] Jak pozbyć się znaczków???
Jak w temacie chciałbym się pozbyć znaczków na bagażniku, ale nie wiem jak są zamontowane i czym to zrobić żeby nie zrobić krzywdy lakierowi... Dzięki z góry za pomoc!!!
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
stachu_snajper, slusznie kombinujesz. Tez uwazalem, ze są za chamskie.
viewtopic.php?t=12
Oofol, dobrze kaszle. Pozniej polerka i powinno byc ok, jesli lipa to nakleisz ponownie.
viewtopic.php?t=12
Oofol, dobrze kaszle. Pozniej polerka i powinno byc ok, jesli lipa to nakleisz ponownie.
-
- Forum Audi 80
Najlepiej je odciąć następującym przyrządem: cienki drucik najlepiej stalowy, może również być struna od gitary(oczywiście bez tej sprężynki na zewnątrz - tego urzywaliśmy w lakierni gdzie kiedyś pracowałem) ok. 20cm rozpięty na dwóch uchwytach(obojętnie co- chodzi o to żeby nie pociąć pazurek).Drucik podkładamy napięty delikatnie pod znaczek i ciągniemy starając się aby raczej nie przesuwał się po lakierze.Pozostałości taśmy dwustronnej zmywamy miękką szmatką nasączoną w benzynie ekstakcyjnej lub nitro. Polerka obowiązkowo z matowaniem papierem wodnym 1500 2000 i może nie będzie śladu.Lakier będzie ciemniejszy gdyż nie był narażony na światło słoneczne i w mniejszym stopniu na temperaturę(zobaczysz oryginalny kolor). Sposób również znakomicie sprawdza się przy listwach bocznych.
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Podobnie wycina się szyby klejone tylko innego drutu się używa! Ja jak je zdjąłem to na klapie miałem napisy granatowe z lekkim zabarwieniem na złoty i przeżarty klar i to nie był na pewno kolor fabryczny... Ale śrubokręt wystarczy u mnie ta folia piankowa była twarda jak kamień i się pokruszyła - wiek robi swoje...comandor77 pisze:Najlepiej je odciąć następującym przyrządem: cienki drucik najlepiej stalowy, może również być struna od gitary(oczywiście bez tej sprężynki na zewnątrz - tego urzywaliśmy w lakierni gdzie kiedyś pracowałem) ok. 20cm rozpięty na dwóch uchwytach(obojętnie co- chodzi o to żeby nie pociąć pazurek).Drucik podkładamy napięty delikatnie pod znaczek i ciągniemy starając się aby raczej nie przesuwał się po lakierze.Pozostałości taśmy dwustronnej zmywamy miękką szmatką nasączoną w benzynie ekstakcyjnej lub nitro. Polerka obowiązkowo z matowaniem papierem wodnym 1500 2000 i może nie będzie śladu.Lakier będzie ciemniejszy gdyż nie był narażony na światło słoneczne i w mniejszym stopniu na temperaturę(zobaczysz oryginalny kolor). Sposób również znakomicie sprawdza się przy listwach bocznych.