Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b4 avant

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Yomul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Yomul » 21 kwie 2011, 22:32

to brać skrzynkę zamiast tuby ? i jakiej marki najlepiej ?

mezik0

dziekówa :) dopiero teraz zauważyłem ze sa w zestawie te tweetery :)

bedzie to grało na takim sprzęcie ? Bo przyznam ze dość bardzo lubie słuchać muzy

ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz odnosnie radia bo widze że jest dość dużo postów a mianowicie chodzi mi o radio Symphony II działa to lepiej jak model który ja wybrałem ?

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 21 kwie 2011, 23:32

co do skrzyni czy brać to jasne że tak tuba sie nie nadaje no chyba że do łupania :D a co do symphony jest to radio oryginalne choć nigdy nie słyszałem jak to gra to wydaje mi się że alpek lepiej będzie sie sprawował choć słyszałem nagłośnienie bisnes czy jakoś tak w BMW chłopaki wymieniły jednostkę sterującą na Aplka i było o wiele przyjemniej na tych samych głośnikach

Co do skrzyni trzeba zrobić małe podsumowanie
radio 600zł
głośniki +tłumienie+panele własnoręcznie wykoane ok 500zł a więc już mamy 1100zł pytanie ile jeszcze masz pieniążków do dyspozycji
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2011, 23:37 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.

Yomul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Yomul » 21 kwie 2011, 23:36

co do tweeterów to robic w przednich słupkach ?

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 21 kwie 2011, 23:39

tak twetery w słupki robiąc fajne panele ze szpachli było na forum lub tak jak ja korzystając z gotowych kształtek w komplecie były przeczytaj jeszcze mój post wyżej dotyczący funduszy i napisz bo teraz dopisałem

Yomul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Yomul » 22 kwie 2011, 00:02

zależy na co i ile :)) co do zielonych to jeszcze tam cos zostalo :)) Liczy sie efekt :)) kasa to sprawa 2go planowa :p

Awatar użytkownika
Pep000
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pep000 » 22 kwie 2011, 00:03

trepek pisze: Jak rock to skrzynia zamknięta. Bas będzie szybszy i mniej dudniący.
Moze byc tez buda wentylowana, ale wysoko strojona . Tu raczej znaczenie bedzie miała srednica membrany i sztywność zawieszenia.
Yomul pisze:ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz odnosnie radia bo widze że jest dość dużo postów a mianowicie chodzi mi o radio Symphony II działa to lepiej jak model który ja wybrałem ?
Alpine ktrą pokazałeś to bardzo wysoka półka, nawet powiedziałbym, ze do tego modelu ciezko porównać jakiegokolwiek Pionka w tej cenie a słyną one przeciez z wybujanych progów także wybór wyśmienity.

Sub pod ten zestaw musi być juz bardzo dobrej jakości i proponuje ci sie wstrzymac i odłożyc pare groszy zamiast oszczedzac i kupic cos co nie bedzie miało jaj.

[ Dodano: 2011-04-22, 00:06 ]
Yomul pisze:zależy na co i ile :)) co do zielonych to jeszcze tam cos zostalo :)) Liczy sie efekt :)) kasa to sprawa 2go planowa :p
No to szykuj kolejny 1000zł na wzmacniacz i sub, jeśli zależy ci na pozadnym graniu

Yomul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Yomul » 22 kwie 2011, 00:14

To w takim razie na początek wezme radio + zestaw co mi podałes , ze skrzynką sie narazie wstrzymam i dokupie w niedalekiej przyszłości.

Ciekawi mnie jedna rzecz czy głośniki w przednich dzrzwiach będą dobrym rozwiazaniem bo jak dobrze wiemy przy normalnych czestotliowsciach dźwieku slyszymy z ktorej strony dzwiek slychac wiec jak wszystko damy do przodu ( tweetery + mid bassy ) to czy nie bedzie to dobre rozwiaznie , chodzi mi o to zeby dzwiek rowniez bylo slychac z tylu , jesli jestem w bledzie to to mnie smialo poprawiac kazda sugestia milo widziana

sorki ze tak duzo zadaje pytan ale ten kto pyta nie bladzi tym bardziej gdy w gre wchodza $$$

znalazlem uzywke na allegro radyjka za troche mniejsza kase czy jest sens kupowania uzywanego radia ? ( kazdy wie jak jest z eletronika :D )

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 22 kwie 2011, 00:19

jeśli chcesz mieć dzwięk z tyłu musisz zamontować 2gi zestaw w tylne drzwi ja osobiście tak mam montowałem odrazu przód i tył mimo że niby tył gra w kanapę to powiem szerze że system lepiej gra na przodzie +tyle + i subie niż przodzie i subie do tego moje radio pozwala mi na wysterowanie gdzie dźwięku ma trafiaćw którą cześć auta co do używanego ja mam alipne z 2002 roku na windzie i działa świetnie i jestem jakościowo zadowolony :) a co do tyłu jeszcze to widzisz sam że trzeba bedzie wsadzić ze 400zł na tył więc tu musisz sam zdecydować ;) a co do pytań to właśnie po to jest forum;)

Yomul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Yomul » 22 kwie 2011, 00:28

to moze najlepszym teraz rozwiazaniem bedzie kupno 2 zestawow Hertza + radio , a zaniedlugo sub + wzmak. Na samych tych glosnikach bedzie to jako tako gralo ? mezik0 a u Ciebie jak to gra ? dobrym pomyslem jest zrobic jak Ty masz mezik0 z tymi tweeterami ze 2gi zestaw na tylnie drzwi ?

130 wejda w podszybia ?

Duza jest roznica pomiedzy modelami ALPINE CDE-9880R a ALPINE CDE-9882Ri ?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 14:55 przez Yomul, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dubbler
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dubbler » 22 kwie 2011, 13:56

Yomul pisze:130 wejda w podszybia ?
Nie

Awatar użytkownika
Pep000
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pep000 » 22 kwie 2011, 14:04

wszystko zalezy od Twojej kieszeni i zapotrzebowania na jakość bo hałas mozna zrobic z byle czego.

Pamietaj tylko ze aretyt rosnie w miare jedzenia i za rok bedziesz chciał wiecej lepiej czysciej, głosniej nie koniecznie. Zaczniesz pozbywać sie starego zestawu i dokładac do nowego a to sa przeciez straty wiec lepiej kupowac po kolei bez pospiechu komponenty takie ktorych nie bedzie potrzeby wymieniać.

Są ludzie dla których ma sie blacha karoserii lasować i sa ludzie, którzy chcą zeby ich sprzet nie grał tylko robił laskę za przeproszeniem i Ty musisz sie określić do której grupy sie zaliczasz albo może jestes mniej wiuecej po środku między nimi i my wtedy postaramy sie odpowiednio Cię pokierować.
Yomul pisze:130 wejda w podszybia ?
W podszybie nic nie bedziesz wkładał.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 14:56 przez Pep000, łącznie zmieniany 1 raz.

Yomul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Yomul » 22 kwie 2011, 18:27

dla mnie liczy sie aby sprzęt działal czysto i przyjemnie dla ucha , nie koniecznie musi glośno grac , tj sprawa chyba najmniej znacząca.

a wiec reasumujac

Glośniki przednie drzwi - Hertz Hertz HSK 165
Głośniki tylnie drzwi - ..... ?
wzmaczniacz + skrzynia dobierzemy jak juz zakupie glosniki + radio.

a radio alpine-cde-9880r mowisz ze nie za dobrej klasy ?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 14:56 przez Yomul, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pep000
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pep000 » 22 kwie 2011, 19:03

9882Ri ma pseudo proc a 9880R juz nie, pozatym cena wysoka jak na używkę. Ale znowu w cenie nowej 9882Ri wolałbym przyczaic sie na uzywanego Pioneera DEH 9400mp lub DEH P88RS to juz są kombajny dźwięku z pełnym DSP zwronicami aktywnymi i czasówkami.

Awatar użytkownika
mezik0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mezik0 » 22 kwie 2011, 20:22

pytasz jak gra gra tak sobie bo mam 1wzmak na głośniki w drzwiach prżód + tył i suba brak $$=sie brak mocy bo prawidłowo powinna być 4 kanałówka na drzwi i 2kanałówka lub 4ro zmostkowana na suba i by było świetnie ;) tak jak jest u mnie mi wystarcza choć czasem jest bardzo odczuwalny brak mocy ale jakoś do tej pory robiłem inne mody i tak zostało może kiedyś jak znajdę wolne $$ i nic mi nie szczeli do łba to zakupie 2gi wzmak pod suba;) jestem raczej z tych ludzi co lubią jak im gra zestaw a nie tłucze w blachę ;) większośc ludzi jak robi odsłuchy stoi na zewnątrz mówią do mnie ale kupa nie gra to ja na to szybciutko zapraszam do środka gdzie jest milutko a co do drgań blachy klapa wytłumiona 3ma warstwami mat i klepie blachą ;\(choć brzmienie mojej 20stki sie poprawił) a ja nie lubię jak klepie bo dźwięk ma być w środku nie na zewnątrz a granie robimy dla siebie nie na pokaz pod remizę;)

tak jak psiałeś będzie ok najpierw radyjko potem głośniki w przod + tył(głośniki daj takie same lub o podobnej jakości grania bo potem będzie tył albo przód nie równy) a nastepnie dozbierasz pieniążki zapodasz wzmaka pod głośniki a następnie znów sub + wzmak i będzie prima ;) i głośniki sobie wybierz te które Pep00 ci podał bo tak jak właśnie pisał gdy zakupisz wzmaka będzie ci mało ;) lepiej wydać raz a dobrze ;) popełniłem ten błąd naprawienie go kosztowało ;) ale sie opisałem sory ;)

Yomul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Yomul » 22 kwie 2011, 23:16

Pep000

to jakie radio wybrac bo juz sie pogubiłem , mowisz do laika odnosnie car audio wiec prosze o wyrozumiałość :)) nie ma co sie rozpedzać bo tak to dojdziemy do radyjka wartego 4tys zl ;p radio tak do 500-600zl max , co byś polecił ?

Mezik0

Dokladnie , masz racje w 100% , jestem tego samego zdania co Ty , budujemy car audio dla siebie a nie pod zimne lokcie :D

i pewnie zrobie tak jak mowisz :))

tylko nie wiem czemu mam nie dawac nic w podszybia ??

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl