Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 2.0 3a] prodżekt żaba zakończony...

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 24 kwie 2011, 21:46

GerB3 pisze:pawelrybak15 napisał/a:
Jednak koszmarnie wygląda teraz Twoje auto, nie dość, że kolorowe zderzaki to i doły drzwi w kolorze, po prostu tragedia :roll:

W średniowieczu za takie herezje to na stos ludzie szli :lol:
Dokładnie HEHE.

pawelrybak15 pisze:mam zamiar okleić nią także doły zderzaków, wtedy będzie wyglądać jak fabryczna robota :-)
A od kiedy to w fabryce doły zderzaków tą folią obklejali, oni myśleli i wiedzieli, że po to są nielakierowane zderzaki aby odprysków na nich nie było i przerysowań od aut pod hipermarketem. Obklejanie ich mija się z celem, i na pewno nie będzie wyglądać jak fabryczna robota. Chyba, że robisz jakąś limitowaną edycję "pawełrybak edition" charakteryzująca się skrzynią o strasznie długich przełożeniach, dołach drzwi i zderzakach w czarnej matowej foli aby nie było sadzy na zdeziach widać, turbo dieselkiem pod maską i dodatkowymi zegarami wyprzedzającymi epokę (później montowane w B4). Sorki ale nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

Pięknie teraz wygląda B3'ja, brak tych foli tandetnych robi robotę. Z nimi wyglądała jak jakaś amfibia lub jakiś osad po powodzi w zasyfiałej wodzie :-P

Pupcia teraz fajnie wygląda z tym zmodyfikowanym tłumikiem i nawet końcówka w porządku jest ale jednak brakuje tej dwururki ;-) Teraz tył wygląda jak tyłeczek 16'to latki :mrgreen: Miazga po całości, ciekawe jakby to tylko z hella black'ami wyglądało, na pewno super, a może i nawet lepiej :-)

Pozdro. <piwo>
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 22:00 przez Audi Sport, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 24 kwie 2011, 21:46

pawelrybak15, jak już polakierujesz audi i pozakładasz listwy ogólnie do kupy ale nie oklejaj narazie jej i weź zrób mini sesję jak będzie wyglądała bez tego a potem już se założysz tą folię i znów zrobisz foto w tylko takie same jak tamte i będziemy mieli porównanie

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 25 kwie 2011, 00:09

:arrow: Keczy, nie mam słów, jak wrzucisz lusterka w kolor to już będzie totalna przeginka <rotfl>
:arrow: AudiSport, nie drażnij lwa :evil: Mało osób tłumaczyło już Ci, że ta czarna, matowa folia to jest ORI ? Zapytaj się kolegi Oofola, on ma też B3 z tej limitowanej serii co moja i też ma podgrzewane dysze sprysków, podgrzewany wkład zamka, a także doły drzwi oklejone tą folią. Fakt że nie oklejano w fabryce zderzaków tą folią, ale w 80 zderzaki tego nie wymagały bo dół był bez lakierowania w czarnej strukturze, natomiast zderzak 90tkowy niestety był malowany pod kolor nadwozia, co moim zdaniem wygląda koszmarnie. Stwierdziłem, że zamiast malować co 2 zimy zderzaki w czarny mat okleje je tą samą folią która jest na dołach drzwi i wtedy będzie good, bo będzie wyglądało jak fabryka. Górna część zderzaka taka sama faktura jak listwy boczne, dół taka sama folia jak na drzwiach.
:arrow: Wujo1 zapomnij :-P Nie będę kleić listew tylko do zrobienia fot auta bez folii, bo do montażu folii znowu bym musiał je odrywać :roll:

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 25 kwie 2011, 01:05

pawelrybak15 pisze:Mało osób tłumaczyło już Ci, że ta czarna, matowa folia to jest ORI ?
A czy ja coś mówię, że nie ori :?: Pisze tylko, że nie ori to jest obklejanie zderzaków tą folią. Ciekawe jak wyjdą Ci załamania, bo wątpię aby ta folia była tak elastyczna aby jednym arkuszem obkleić cały zderzak. Ogólnie będzie wyglądać to jak ulep, bo ni to 90, ni 80. Po prostu coś z tego, coś z tego, a kolejne coś z B4 :-P Przestań tą folia obklejać i chociaż z zewnątrz będzie to bardziej 90 przypominać, bo te folie nie sa godne miana Audi 90. Przestań już pisać,ze to limitowana wersja, bo to gówno prawda. To był najzwyklejszy "pakiet zima". Nie rozumiem czemu tak wszystko co masz wyolbrzymiasz, kompleksy masz czy trudne dzieciństwo miałeś, a może czujesz się niedowartościowany :-D :?: Już się tak Oofol'em nie zasłaniaj, bo i tak potwierdzi,ze to jest "pakiet zima", a nie żadna limitowana wersja. Chociaż wątpię aby mu się chciało w takiej gadce uczestniczyć tylko po to aby kogoś z nas dowartościować.

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 25 kwie 2011, 10:15

pawelrybak15 i Audi Sport, nie róbcie nie potrzebnej burzy.
Resztę nie porozumień na PW proszę załatwiać.

Keczy dobra robota czekam na resztę gratów w
kolorze - to zawsze odświeża auto.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 25 kwie 2011, 11:08

Bez nerw panie dyktatorze :mrgreen:
My się już dogadaliśmy :-P

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 25 kwie 2011, 13:07

pawelrybak15, Audi Sport, czarny dol jak najbardziej(jak na foto) jest fajny ale pod warunkiem, ze zderzaki tez sa czarne, mi folia nie pasowala bo autko jakos tam w miare stopniowo bedzie lakierowane ;-)

[url=http://img23.imageshack.us/img23/959/zdjcie628r.th.jpg]Obrazek

Gornik, cos tam probuje dzialac ale malo czasu mam ze wzgledu na prace, moze niedlugo cos sie zmieni ;-)

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 27 kwie 2011, 22:07

Jom :mrgreen: Udalo mi sie wczoraj popelnic lusterka w lakierze i progi <mikolaj> Nie bede opisywal co i jak robilem bo nuda wieje, jak cos to pytac...

Moich dwoch pomocnikow... 8-)

Mr Baza :-)

Obrazek

Mr Bezbarwny :-)

Obrazek

Autko przygotowane i oklejone

Obrazek

Obrazek

Lusterka tez

Obrazek

Zdjecia wyszly tragicznie, ni mam aparatu zeby cyknac cos lepszego...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na zdjeciach nie widac, ze progi sa lakierowane, ale sa slowo ;-)

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 27 kwie 2011, 22:16

a ja myślał, że całego będziesz malował :-P

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 27 kwie 2011, 22:18

Bede ale stopniowo bo musze czyms jezdzic i czasu brak ;-) Elemencik tu i tam i sie zrobi calosc...

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 27 kwie 2011, 22:22

keczy, tylko raz więcej lakieru dobierz, co by nie wyszła choinka.
Widzę sam malujesz w warunkach garażowych. Nie masz problemu z pyłkami i muszkami?

Jak dla mnie zmiany na duży plus.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 27 kwie 2011, 22:35

Lakieru bylo na cale auto, niestety nie moge go calego ogarnac naraz. :-| Najwazniejsze jest zeby za bardzo nie sprzatac, chodzi o to zeby bylo czysto ale jednoczesnie nie dmuchac po scianach i zakamarkach powietrzem przesadnie, kurz jest wtedy sklejony przez lakiery... Zlewam woda co sie da przed przemyciem elementow i wystarczy, dodatkowo pomieszczenie jest uszczelnione w miare mozliwosci :-) Powiem Ci, ze dosc dlugo lakierowalem w normalnej komorze z wymienianymi filtrami i czesto zdarzaly sie jakies syfki... Jak jednak cos wpadnie w bezbarwny to nie ma problemu, wycinasz taka mala kostaczka i polerujesz, sladu nie ma <ok>

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 27 kwie 2011, 22:40

keczy, trochę znam temat od zaplecza. Pewnie, że w komorach też się syfki zdarzają.
Działaj jak masz takie możliwości to cała powinna lśnić jak nowa.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 27 kwie 2011, 22:45

I wszystko jasne <ok> Staram sie ale auto kupilem od prawdziwego rzeznika, po roku wychodzi jakim byl specem :roll: Myslalem, ze do majoooowki dam rade ogarnac cale oooo ale zapewne dojade lekko nieogarnietym...

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 27 kwie 2011, 22:48

keczy, już jest miło. Bez porównania z zeszłym rokiem. W sumie takie zloty są dobre bo mobilizują do działania.
Także do zobaczenia <ok>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl