[All] Modyfikacje - Turbo do 8 zaworowego silnika
czarekj z tego co czytalem to z przepustnicą elektroniczną można więcej konikow wyciągnąć, u mnie jest taki kolo który w leonie z silnika 1.8T w serii miał 180KM po zmianie down pipu i up pipu. I samego chipa ma teraz 225KM i 300Nm. A potencjał mocniejszej wersji po zakuciu sięga chyba grubo ponad 400KM. Wogóle 1.8T 180 konny miał mocniejszy układ korbowo tlokowy od 150 konnego. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie, ale piszę to co wiem, albo wyczytałem.
Swoją drogą widziałem kiedyś na Bemowie Passata B6 1.8T na LPG i wykręcony na 200KM. Oczywiście na LPG i z turbinką K04 co też jest istotne.
Swoją drogą widziałem kiedyś na Bemowie Passata B6 1.8T na LPG i wykręcony na 200KM. Oczywiście na LPG i z turbinką K04 co też jest istotne.
Nie niestety nie znam i raczej się nie dowiem już. Wiem tylko, że chip był robiony w unitronicu. W którymś Maxi Tuningu i GT był opisywany ten seat. Wiem że jest to silnik który był najmocniejszy jaki był możliwy do kupna w wesji Coupra R, nie było wtedy jeszcze wkladanych do leona seryjnych silników o mocy 225 jakie teraz są.