[cabrio] uszkodzony stelaż dachu elektrycznego
[cabrio] uszkodzony stelaż dachu elektrycznego
Witam, przy zaciąganiu dachu otworzyła się klapa, wszystko elegancko podjechało do góry i nagle "trach" "trach" zatrzymałem dach, wróciłem do pozycji wyjściowej i znowu spróbowałem zamknąć, udało się, aczkolwiek mam zapadniętą środkową podpórkę. Z zewnątrz widać tylko przerwaną nitkę ale dach jest poprawnie naciągnięty. W środku naciąg jest mocny ale tak jak wspomniałem środkowa podpórka zapadnięta i podczas jazdy coś stuka w okolicy tylnej szyby, co to może być? Jak to naprawić?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
hehe ja mam to samo, o ile dorze zrozumialem... przy stelazu schodza sie dwa otwory dwoch pretow i kiedys mi wypadla orginalna sroba i podczas skladania wlasnie czesc nad oknem kierowcy sie zapadla ale gdy zatrzaskuje dach raczka, wszystko sie usztywnia i gra gitara... ja to rozwiazalem wkaldajac byle jaka srobe pasujaca w otwory skrecilem nakretka z drugiej storny i banglalo, dopki znowu sie nakretka nie odkrecila, gwint nie zostal zerwany przez stelaz i mam srobke w plecy, a nie mam czasu znalesc drugiej i zrobic znowu to samo :mrgreen: