Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Cabrio 8G 2.6 ABC] Turkusowy zawrót głowy

Prezentacja w/w od 1980 do 1996 lub od 1991 do 2000.
Awatar użytkownika
maniekmac
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maniekmac » 24 maja 2011, 15:01

dzięki duran, fakt że wolałbym takie cudo wynająć niż kupować ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 24 maja 2011, 16:47

ATLAS a jaki to rant 2,5" :?: 2,25 daje 9,0J a 2,75" 9,5J... :?:

Co do pełnej polerki to się zgadzam jak najbardziej... :-P

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 24 maja 2011, 17:44

Dobre koło. Dobry wybór.

Znalazłem coś takiego w necie i pomyślałem o Tobie..

;-)

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 24 maja 2011, 18:06

Niki20, w 3 częściowych jest inaczej, ranty w RH są 1,5", 2 calowe, 2,5 cala, 3 cale, 3,5 itd. sam się zdziwiłem, ale już pomierzyłem swoje i cudze i jednak to prawda :)

Ja jeździłem rok na 9 calach z przodu i z tyłu i marzyłem by było szerzej. Docelowo tylny rant 3" wrzucę na przód i zrobi się 9,5" opona zostanie 215/35. A na tyle będzie grubo :)

quick, zdarza się i tak :) ale ja nie jeżdżę tym cabrio na co dzień, więc nie ubolewam.

maniekmac, zapraszam do Warszawy, możemy się pobawić w poszerzanie. Dodam, że przednich błotników nic nie dotykałem, a pod felgi dam szerszy dystans (o 3mm więcej niż na foto, lub o 5mm).

Gdy będę robił etap żonglerki rantami, będę zmieniał z tyłu rozstaw na 5x112. Kto mi w tym pomoże? Sam nie dam rady... ewentualnie czy ktoś ma graty do tego potrzebne na zbyciu? Chętnie zmienię rozstaw z tyłu nawet dziś :)

Harry71, tylne błotniki ledwo dotknąłem, a na tych fotach koło jest bez śrub i w górnej części odstaje około 2cm więcej niż będzie po przykręceniu. Więc tak jak mówiłem, koło się schowa w błotnik niemalże całkowicie, co zapewne wielu niedowiarków zdziwi :) a wszystko dzięki suwmiarce, linijkom, miarką itd. Znam wszystkie wymiary na pamięć! Stąd moja świadomość w działaniu.

Właśnie wróciłem od magicznego tokarza, który wystruga mi niezwykłe dystanse :) niestety muszę jutro kupić materiał i nie wiem czy się wyrobię do soboty :(( powiedziałem, że wysprzątam mu warsztat jak zdąży mi to zrobić do piątku <ok>

Maroonio, komfort się dla mnie nie liczy, ważne że teraz mam nowe, nie huczące opony :) to dla mnie jest komfort. Niestety bez jodły, ale już się najeździłem na ładnych bieżnikach, teraz robię przerwę na 'zwykły' bieżnik.

Awatar użytkownika
duran
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: duran » 24 maja 2011, 18:20

ATLAS pisze:Gdy będę robił etap żonglerki rantami, będę zmieniał z tyłu rozstaw na 5x112. Kto mi w tym pomoże? Sam nie dam rady...
na tyl P&P pasuja piasty od A6 C4 oczywiscie oski

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 24 maja 2011, 22:50

Opony masakra!
W V8 leżą u mnie 235/40/18 i już jak dla mnie jest mega, a to to już rzeźnia z profilem!
Piękne!

Awatar użytkownika
maniekmac
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maniekmac » 24 maja 2011, 23:03

ATLAS pewnie zrobimy spota któregoś pięknego dzionka, tylko jak ja dojadę do was z tak wystającymi kołami?
Co do piast tył to tak jak napisał duran, ale z tyłem Ci z gratami nie pomogę, a przód to może i bym znalazł.

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 24 maja 2011, 23:33

maniekmac, przód też chętnie, ale to wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i może warto jakieś większe tarcze i zaciski konkretniejsze zapodać :) wtedy też serwo, przewody.. i zaczyna się zabawa :P

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 08 cze 2011, 20:12

Wczoraj dorwałem gwint na tył oryginalny KW :lol: zregeneruję wkłady i będzie regulacja :)

Na zlocie w Nysie poznałem fachowca i maniaka skręcanych kółek :) do tego mieszka blisko i zajmie się niedługo moimi nowymi RH ;)

A w ubiegłym tygodniu przyszły graty do zmiany rozstawu na 5x112, thx Harry za ogarnięcie, piwko już wypiliśmy, ale liczę że wypijemy kolejne w Żerkowie!

Jeszcze kilka innych rzeczy będzie nowych, ale tego nie będę na razie zdradzać ;-)

Ma ktoś jakieś sugestie i tipy, co zrobić przed sesją zdjęciową - zgłoszeniową do Żerkowa? Myślę o delikatnych naklejkach, m.in. na spojlerze wycieraczki szyby, oraz na ramionach felg (myślę o napisie: Fuck your fake split rims! This is true 3 piece RH :lol: w końcu nie na darmo zapłaciłem dwa razy tyle co za tak samo wyglądające Keskiny KT2 :-P mogę teraz szpanować).

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 08 cze 2011, 20:16

ATLAS, ja dalem im zdjecia robione telefonem, nie spuszczaj sie nad tym tylko slij co masz bo czas ucieka, pamietaj ze jestem chetny na amory ktore aktualnie masz na belce tylniej! zebys mi nikomu ich nie sprzedal ;]

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 08 cze 2011, 20:24

Kolczat pisze:ATLAS, ja dalem im zdjecia robione telefonem, nie spuszczaj sie nad tym tylko slij co masz bo czas ucieka, pamietaj ze jestem chetny na amory ktore aktualnie masz na belce tylniej! zebys mi nikomu ich nie sprzedal ;]
Jeśli nie zdążę z sesją to foty poślę 16 czerwca :) jak kocha to poczeka <ok>

A amorki sprzedam tylko w komplecie ze sprężynami, więc pewnie Cię to nie urządza... a chętnych na ten komplet nie brakuje i zostaną sprzedane podobnie jak Keskiny :) na zasadzie licytacji kto da więcej, szybciej i z odbiorem osobistym :-P

Nawet jak nie przyjmą mojej fury, to jadę jako widz z Igorem i resztą paczki VW, których poznaliście w Nysie. PS im w nocy z soboty na niedzielę pijany koleś przywalił w golfa w błotnik i drzwi i chciał im za to dać 150zł :P skończyło się wizytą na policji 3 godziny i holem. Jakby tego nie było mało inny typ próbował w tym samym czasie włamać się do bagażnika drugiego Golfa kolegi i po strzeleniu mu w pysk, zaczął się pytać dlaczego jest bity, skoro próbuje otworzyć swojego golfa... Wszystko się działo na zlocie w Nysie... porażka... <osohozi>

PS2 padł mi dysk twardy 500GB z całym materiałem z kamery odkąd ją mam :( dodatkowo miałem tam muzę - dorobek wielu lat. Załamany jestem.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 08 cze 2011, 20:27

sprezyny najwyzej bym pocisnal dalej w razie czego, w koncu to juz czwarty komplet w pokoju by byl :mrgreen:
jak bedziesz dawal licytacje to odpadam raczej :/

Awatar użytkownika
szuan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: szuan » 08 cze 2011, 21:38

ATLAS pisze:Jeśli nie zdążę z sesją to foty poślę 16 czerwca :) jak kocha to poczeka
slij 15, bo z regułu te zgloszenia ktore wysylaja 16 nie dochodzą jakimś cudem :shock:

ps. nie będziesz sam pod bramą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Harry71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Harry71 » 08 cze 2011, 21:44

nic nie pekaj tez jescze fotek nie mam na wyslanie a dzisiaj miala dyc sesja ale pogoda sie zrabala i lipa co do nysy milo bylo poznac <piwo> a zerkow sie zobaczy ;-) no a tego dysku nie idzie uratowac?? bo jest troche tego

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 08 cze 2011, 22:07

Z Nysy mam cały materiał :) bo na zlocie zrzucałem na laptopa, a drugą partię materiału zostawiłem przypadkowo na karcie pamięci, więc ocalone 100% z Nysy :) ale wszystkie moje inne nagrania, w tym kompletny przebieg remontu Hondy Civic od zera do lalki :( oraz filmy z moim psem, który już nie żyje :( smutno mi tak...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi Coupe / Cabrio.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl