Rozwiazanie problemu utrzymania klubu A80
a temu co nie podoba sie czyjeś zdanie, które wyraziłem, co do przewagi oglądalności ogłoszeń i sprzedawalności oraz bezpieczeństwa transakcji między forum i alegro oraz wiedzy ile mi tam leży i jak mi forum pomaga ...gratuluje , a jak lubisz wysysać wszystko co za free i porzucić to powo tylko nie mierz innych swoją miarką bo to jest właśnie ta mentalność szczególnie z przyklejaniem komuś nie jego słów o jakiś porzuceniach forum :mrgreen: . Wyrażam swoje zdanie i jak się nie podoba ludkowi to czyta następny post, a ten zostawia bez komentarza, no chyba ,że faktycznie nie ma nic do dodania to sie czepi i robi sobie małą aferę bo po co pisać w temacie.
Tak to był offtop bo jak nikt nie pilnuje takich wypowiedzi to ja dziękuję w tym temacie za uwagę. Szkoda, że np. taki Kolczat będzie niedługo czytał nie 6 a 12 stron takich pierdów i czyichś wrzutów zamiast konkretów na temat
no i nie jestem obrażony urażony ani spięty czy tam nie wiem jeszcze jakie przymiotniki są na chodzie, tylko ubawiony postawą niektórych. <ok>
Tak to był offtop bo jak nikt nie pilnuje takich wypowiedzi to ja dziękuję w tym temacie za uwagę. Szkoda, że np. taki Kolczat będzie niedługo czytał nie 6 a 12 stron takich pierdów i czyichś wrzutów zamiast konkretów na temat
no i nie jestem obrażony urażony ani spięty czy tam nie wiem jeszcze jakie przymiotniki są na chodzie, tylko ubawiony postawą niektórych. <ok>
w.a.n.t.e.d pisze:Wiecie co, każdy się usprawiedliwia, że niby nie ma pretensji do Doc'a, a przecież to widać, że macie jakieś wąty co do jego osoby.
A czy kto kolwiek pomyślał, że Andrzejowi za zaangażowanie, za prowadzenie klubu, za siedzenie nocami przed komputerem też może należało by się chociażby na porządny sześciopak ? Samoluby jesteście i tyle - dbacie tylko o własne tyłki, bo dobrze wiecie, że gdyby nie forum, zostawialibyście połowę pensji u mechaników. Tyle z mojej strony. Pozdro.
P.S. Popieram smsy.
polac mu !! dobrze gada
- shellah
- Forum Audi 80

- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Ja też nie rozumiem po co tyle gadania?
Siedzę na forum już tyle i się naoglądałem próśb o wpłaty i czasem przelałem czasem nie.Nigdy nie było z tym problemu.
Teraz nagle ogromne żale wylewacie. Jest napisane chcesz to płać a nie że ma każdy coś wpłacać.
Dodam od siebie że rzadko piszę na temat własnych problemów a staram się pomagać(średnio 1 post z moją usterką na 2-3 miechy) i jak ktoś by mi narzucił płacenie comiesięcznie kwoty za to to bym go wyśmiał.
Jeżeli ma być wprowadzony sms-ok
Płaca za ogłoszenia-ok
ale te dodatkowe rangi,dostępy itp to conajmniej dla mnie wydaje się pewną selekcją.
A że trochę z tej kasy idzie bóg wie gdzie to mnie za bardzo nie interesuje bo jeśli ja bym stworzył coś od podstaw to choć trochę chciałbym na tym zarobić-przypuśćmy reklamy.
Tyle od siebie ale temat śledzę bo wywołuje uśmiech na twarzy :mrgreen:
Siedzę na forum już tyle i się naoglądałem próśb o wpłaty i czasem przelałem czasem nie.Nigdy nie było z tym problemu.
Teraz nagle ogromne żale wylewacie. Jest napisane chcesz to płać a nie że ma każdy coś wpłacać.
Dodam od siebie że rzadko piszę na temat własnych problemów a staram się pomagać(średnio 1 post z moją usterką na 2-3 miechy) i jak ktoś by mi narzucił płacenie comiesięcznie kwoty za to to bym go wyśmiał.
Jeżeli ma być wprowadzony sms-ok
Płaca za ogłoszenia-ok
ale te dodatkowe rangi,dostępy itp to conajmniej dla mnie wydaje się pewną selekcją.
A że trochę z tej kasy idzie bóg wie gdzie to mnie za bardzo nie interesuje bo jeśli ja bym stworzył coś od podstaw to choć trochę chciałbym na tym zarobić-przypuśćmy reklamy.
Tyle od siebie ale temat śledzę bo wywołuje uśmiech na twarzy :mrgreen:
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
shellah pisze:Jest napisane chcesz to płać a nie że ma każdy coś wpłacać.
A to jak nazwiesz?Doc pisze:Już niedługo wprowadzę zmianę do regulaminu, która będzie obligowała
członków do symbolicznych wpłat i powodowała usunięcie konta w
przypadku braku owych wpłat.
Aha.shellah pisze:jak ktoś by mi narzucił płacenie comiesięcznie kwoty za to to bym go wyśmiał.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
betek83 pisze:ale to moje zdanie
<ok>chybo101 pisze:Nie tylko twoje
moje zdanie jest takie -by zrobic tak ze co miesiac trzeba wyslac sms na dany nr z ktorego zostanie pobrana oplata na istnienie tego forum i wtedy dany uzytkownik moze sobie smigac po stronie dodawac posty itd a ten ktory nie wplaci nie moze na tej stronie praktycznie nic niech admini ustala kwote którątrzeba by wplacac i to moglo by w jakis sposob rozwiazac problem.
Dziesiątki stron istnieje dzieki wplatom poprzez sms-a ktory aktywuje cie i mozesz dalej kozystac wiec dlaczego nie mozna by zrobic z tym forum tak , wtedy forumowicze ktorym zalezy na stronie pisza na niej przegladaja czesto by wplacali.
Wydaje mi sie ze jest troche tu forumowiczow ktorym zalezy na tym forum
Nie wiem tylko jak wygląda sprawa zrobienia tego by to funkcjonowalo itp
Dziesiątki stron istnieje dzieki wplatom poprzez sms-a ktory aktywuje cie i mozesz dalej kozystac wiec dlaczego nie mozna by zrobic z tym forum tak , wtedy forumowicze ktorym zalezy na stronie pisza na niej przegladaja czesto by wplacali.
Wydaje mi sie ze jest troche tu forumowiczow ktorym zalezy na tym forum
Nie wiem tylko jak wygląda sprawa zrobienia tego by to funkcjonowalo itp
no tak takich jeszcze kilku jest ale z kazdą chwila ich ubywa i bedzie ubywaćtomek1982 pisze:Wydaje mi sie ze jest troche tu forumowiczow ktorym zalezy na tym forum
wiec jak w takim razie chciałbyś pozyskiwać nowych???
99% ludzi jak zobaczy wyślij SMS to po prostu zrezygnuje i tak forum umrze śmiercią naturalną
a tego chyba nikt nie chce
niestety to chyba prawda,betek83 pisze:99% ludzi jak zobaczy wyślij SMS to po prostu zrezygnuje i tak forum umrze śmiercią naturalną
może faktycznie warto było by pomyśleć o czymś w tym stylutrepek pisze:A może by tak wprowadzić taki pasek, który pokazuje ile jeszcze brakuje złotówek do zapłaty za serwer? Pasek na samej górze by był jak na wikipedii swego czasu.
zawsze nowego uzytkownika przez jakis czas mozna potraktowac delikatnie a puzniej niech placi jak reszta w ten sposob nie odstraszy sie nowych lub po prostu do nowych co beda przez jakis czas juz na tym forum wysylac PW jak wyglada sprawa na forum ze za kozystanie trzeba dac pare groszy i tyle
za duze jest te forum i za duzo serca DOC wlozyl by poszlo to w cholere wiec nie widze problemu pobierania oplat
wydaje mi sie ze nie kazdy bedzie sie przejmowal ile brakuje na forum itp
ale co do oplat za oglaszanie czesci do sprzedazy jestem za ale pozostaje kwestia reszty forumowiczow
za duze jest te forum i za duzo serca DOC wlozyl by poszlo to w cholere wiec nie widze problemu pobierania oplat
wydaje mi sie ze nie kazdy bedzie sie przejmowal ile brakuje na forum itp
ale co do oplat za oglaszanie czesci do sprzedazy jestem za ale pozostaje kwestia reszty forumowiczow
- Kolczat
- Forum Audi 80

- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Tomek chyba mi nie powiesz ze ludzie wchodzay na fora nie zdaja sobie sprawy ze utrzymanie tego tez kosztuje, szczegolnie tak duzego forum jak to, a sama reklama "pomoz klubowi tak jak on pomogl Tobie" juz mowi duzo...
mnie sie powoli wydaje ze nikt nie wie o co tu biega, chodzi o to zeby bylo jasno przejrzyscie i klarownie opisane ile kosztuje to utrzymanie forum, podjerzewam (choc reki sobie nie dam obciac) ze stali bywalcy i tego forum i zlotow zwiazanch z tym forum, byli by w stanie w ciagu roku utrzymac to forum, drobnymi datkami, ale nikt z nas nie bedzie placil skoro nikt nie chce pokazac gdzie sa pieniadze ze wszystkich akcji, albo ile realnie kosztuje utrzymanie forum
[ Dodano: 2011-06-28, 20:43 ]
wlasnie wpadl mi pewien pomysl... jak ktos bedzie chcial nacisnac pomogl, jakiemus uzytkownikowi to moze mu wyskakiwac okienko typu wlasnie: "skoro Tobie zostala udzielona pomoc, to Ty tez udziel tej pomocy klubowi w postaci dobrowolnego datku w dowolnej ilosci na utrzymanie serwera"
mnie sie powoli wydaje ze nikt nie wie o co tu biega, chodzi o to zeby bylo jasno przejrzyscie i klarownie opisane ile kosztuje to utrzymanie forum, podjerzewam (choc reki sobie nie dam obciac) ze stali bywalcy i tego forum i zlotow zwiazanch z tym forum, byli by w stanie w ciagu roku utrzymac to forum, drobnymi datkami, ale nikt z nas nie bedzie placil skoro nikt nie chce pokazac gdzie sa pieniadze ze wszystkich akcji, albo ile realnie kosztuje utrzymanie forum
[ Dodano: 2011-06-28, 20:43 ]
wlasnie wpadl mi pewien pomysl... jak ktos bedzie chcial nacisnac pomogl, jakiemus uzytkownikowi to moze mu wyskakiwac okienko typu wlasnie: "skoro Tobie zostala udzielona pomoc, to Ty tez udziel tej pomocy klubowi w postaci dobrowolnego datku w dowolnej ilosci na utrzymanie serwera"
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Mam też konto na A4 klub.
Forum A4 klub:
- 69 001 użytkowników w sumie (licząc nawet te "martwe dusze")
- 2 262 848 postów w sumie
- 117 129 wątków w sumie
Forum A80:
- 25 171 użytkowników w sumie (licząc nawet te "martwe dusze")
- 524 993 postów w sumie
- 31 746 wątków w sumie
Wychodzi na to że wymagania dla serwera mamy mniejsze (dodając nawet userów, posty, wątki i ruch z 4-5 for które razem z nami stoją).
Teraz najlepsze. Z A4 klubu nigdy nie dostałem maila z prośbą o wpłatę, nie ma wątku, ogłoszenia, linku z prośbą o wpłątę, nie wyskakuje mi za każdym razem na głównej "żebrak", nie ma żadnej ale to absolutnie żadnej reklamy/banera poza Google AdSense, nie ma też żadnych linków do strony zaprzyjaźnione, fora, sklepy firmy i inne.
Jak oni to robią? Mafia pierze "brudne pieniądze"??
Nadmienię tylko że gadżety są w ciągłej sprzedaży a są dostępne:
- Bluzy i Polary
- Breloczek
- Czapka z daszkiem, ręcznik
- Długopis
- Flaga klubowa
- Imienne tablice rejestracyjne
- Kalendarzyki, kalendarze ścienne
- Koszulki
- Kubek
- Naklejki, magnesy, logo aluminiowe
- Ramki pod tablicę rejestracyjną
- Smycz
- Inne
Nadmienię również że poza działem Sprzedam który jest normalnie dostępny jak u nas jest też taki jak:
"Sprzedam - ogłoszenia komercyjne dla firm".
Wymieniać dalej?
A my mamy serwer na który ciągle brakuje kasy, banery reklamowe, liczbę userów z 4-5 for nie dorównującą tej z A4, co chwila mailing że kasa się kończy z tym i tym miesiącem, że kasowanie tych co nie zapłacą itp.
Forum A4 klub:
- 69 001 użytkowników w sumie (licząc nawet te "martwe dusze")
- 2 262 848 postów w sumie
- 117 129 wątków w sumie
Forum A80:
- 25 171 użytkowników w sumie (licząc nawet te "martwe dusze")
- 524 993 postów w sumie
- 31 746 wątków w sumie
Wychodzi na to że wymagania dla serwera mamy mniejsze (dodając nawet userów, posty, wątki i ruch z 4-5 for które razem z nami stoją).
Teraz najlepsze. Z A4 klubu nigdy nie dostałem maila z prośbą o wpłatę, nie ma wątku, ogłoszenia, linku z prośbą o wpłątę, nie wyskakuje mi za każdym razem na głównej "żebrak", nie ma żadnej ale to absolutnie żadnej reklamy/banera poza Google AdSense, nie ma też żadnych linków do strony zaprzyjaźnione, fora, sklepy firmy i inne.
Jak oni to robią? Mafia pierze "brudne pieniądze"??
Nadmienię tylko że gadżety są w ciągłej sprzedaży a są dostępne:
- Bluzy i Polary
- Breloczek
- Czapka z daszkiem, ręcznik
- Długopis
- Flaga klubowa
- Imienne tablice rejestracyjne
- Kalendarzyki, kalendarze ścienne
- Koszulki
- Kubek
- Naklejki, magnesy, logo aluminiowe
- Ramki pod tablicę rejestracyjną
- Smycz
- Inne
Nadmienię również że poza działem Sprzedam który jest normalnie dostępny jak u nas jest też taki jak:
"Sprzedam - ogłoszenia komercyjne dla firm".
Wymieniać dalej?
A my mamy serwer na który ciągle brakuje kasy, banery reklamowe, liczbę userów z 4-5 for nie dorównującą tej z A4, co chwila mailing że kasa się kończy z tym i tym miesiącem, że kasowanie tych co nie zapłacą itp.
Dobre. Zawsze to coś.Kolczat pisze:wlasnie wpadl mi pewien pomysl... jak ktos bedzie chcial nacisnac pomogl, jakiemus uzytkownikowi to moze mu wyskakiwac okienko typu wlasnie: "skoro Tobie zostala udzielona pomoc, to Ty tez udziel tej pomocy klubowi w postaci dobrowolnego datku w dowolnej ilosci na utrzymanie serwera"