trepek pisze:A może by tak wprowadzić taki pasek, który pokazuje ile jeszcze brakuje złotówek do zapłaty za serwer? Pasek na samej górze by był jak na wikipedii swego czasu
Ja bym tego nie robil. Wiekszosc osob na forum chce zeby bylo wiaadomo w pln ile/co/za co, pasek wyklucza taka mozliwosc
eSPe pisze:
Kolczat napisał/a:
wlasnie wpadl mi pewien pomysl... jak ktos bedzie chcial nacisnac pomogl, jakiemus uzytkownikowi to moze mu wyskakiwac okienko typu wlasnie: "skoro Tobie zostala udzielona pomoc, to Ty tez udziel tej pomocy klubowi w postaci dobrowolnego datku w dowolnej ilosci na utrzymanie serwera"
Pomysl dobry, ale nie wiem czy sprawdzi sie w praktyce bo ludzie to oleja, nowi uzytkownicy nie wiedza co to jest opcja "pomogl" bo po prostu nie czytaja regulaminu(ja tez na poczatku nie czytalem), a ktos to musi zrobic(programista) czyli jakas kasa pojdzie.
Sms, jestem na nie, teraz juz jest malo kasy na forum wiec nie ma sensu placic polowie kraju profitow.
Jestem za platnymi ogloszeniami, jakas kwota roczna 5-20pln(uzalezniona od potrzeb), do tego gadzety klubowe jak dotychczas.
Nowi uzytkownicy dla zachety pierwsze pol roku gratis ale brak mozliwosci wystawiania ogloszen i wyskakujace okienko informujace o mozliwosci odblokowania konta po osiagnieciu odpowiedniej liczby postow, oplacie, podanie danych osobowych(ciezkie do zweryfikowania), po roku czasu informacja o oplacie, przy braku aktywnosci na forum i wplacie ew usuniecie konta ktore zawala serwer.
Nie jestem tez za utworzeniem kolejnego zamknietego dzialu, podzieli to nasze forum na kilka mniejszych, sympatycy/placacy/nie placacy itd.
Jak dla mnie wlasciciele forum moga zarabiac ile chca(bez szkody dla uzytkownikow) bo w koncu poswiecaja swoj czas zebysmy wieszali na nich psy, jest to tez jakas forma dodatkowej pracy bo forum zapewne wymaga jej sporo, :mrgreen:
Doc,
Kaczy tylko po pijaku, na codzien
Keczy