Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[UWAGA] oszust na forum- Dimont

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[UWAGA] oszust na forum- Dimont

Post autor: romeo » 17 lip 2011, 14:23

sprawa troche stara bo kase przelałem gosciowi 2010-03-31 to jednak nie zmienia faktu ze oszust wciąz jest na forum, nie czyta moich wiadomosci lub nie odpisuje.
Dimont napisał ze ma czesc o którą mi chodzi tj wahacze (2szt) do tego namówił mnie na nowe tuleje które rzekomo posiadał na sprzedaż, kwote którą ustalilismy czyli 132zeta z wysyłką przelałem na konto jakiejs babki bo ponoc nie posiada konta, i tak do dzis nie mam ani kasy ani wahaczy i zero odpowiedzi w tej sprawie

Wiec Dimont jezeli to czytasz i masz odrobine honoru to oddaj kase, lub przelej na konto klubu.

kolczu

Post autor: kolczu » 17 lip 2011, 16:30

<cut> Przeciez dane do wysylki miales?

Rozumiem zdenerwowanie ale proszę panować nad emocjami.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2011, 21:23 przez kolczu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 17 lip 2011, 16:40

no własnie kasa poszła na konto ponoc kolezanki bo nie miał swojego :-/
pewnie od początku mu o to chodziło, mam dane tej babki i tyle na policji mnie oleją.
Bo to przecierz mała szkodliwosc moze ktos z forum zna tego pajaca.
Szkoda ze oszusci na tym forum czują sie bezkarnie wiem ze forum za to nieodpowiada tzn za transakcje zawierane miedzy forumowiczami ale moze jakos zablokowac typa niech nikogo juz nie oszuka.

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 18 lip 2011, 08:33

Śledząc forum widzę że coraz częściej oszukiwani są ich użytkownicy przez takich ludzi. Co nie zmienia faktu jeśli nie znasz sprzedającego może jednak prosić go o wystawienie aukcji Allegro? Albo wysyłka za pobraniem? co innego jeśli kojarzymy forumowicza i wiemy że jest wiarygodny :roll: Jednak współczuję bo jak już się raz na takim gościu przejedziesz to potem trudno zaufać innemu przy zakupie części do naszych Audiolek :roll:

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 18 lip 2011, 09:00

Dla mnie rozwiązanie jest proste: wiadomość do typa o wyjaśnieniu sprawy na forum bądź prywatnie z poszkodowanym. Jeżeli tego nie zrobi w przeciągu np tygodnia to BAN i koniec :!: Nie może tak być, że klubowicze oszukiwani będą notorycznie :!: :evil:

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 18 lip 2011, 11:08

romeo pisze:no własnie kasa poszła na konto ponoc kolezanki bo nie miał swojego :-/
pewnie od początku mu o to chodziło, mam dane tej babki i tyle na policji mnie oleją.
Bo to przecierz mała szkodliwosc moze ktos z forum zna tego pajaca.
Szkoda ze oszusci na tym forum czują sie bezkarnie wiem ze forum za to nieodpowiada tzn za transakcje zawierane miedzy forumowiczami ale moze jakos zablokowac typa niech nikogo juz nie oszuka.
Na policji na pewno Cię nie oleją, bo to nie chodzi o kradzież poniżej 250 zł - czyli wykroczenie, a o oszustwo czyli o przestępstwo. Tak, że spokojnie możesz zebrać materiały dowodowe na pendrive'a i podejść do właściwej miejscowo komendy miejskiej policji.

Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin19l » 18 lip 2011, 11:38

Nie na pena tylko musi wszystko podrukowac i dopiero sie udac na policje
-Dowód wpłaty z banku
-rozmowy ze sprzedajacym
Napewno cie nie oleja bo musza przyjac zgłoszenie

Awatar użytkownika
jaco80
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jaco80 » 18 lip 2011, 12:35

Jak najbardziej polecam rozwiązanie z policją. W podobnej sytuacji kasy nie odzyskałem. Ale przynajmniej wiem że typ siedzi, bo ja nie byłem jedynym którego oszukał. A takie sprawy idą z reguły jako oszustwo, więc kwota nie gra roli.

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 18 lip 2011, 13:42

obawiam sie panowie ze szkoda moich nerwów bo pieniądze poszły na konto jakiejs babki która w razie czego wyprze sie wszystkiego i po sprawie. Najgorzej mnie wkurza ze gosc normalnie funkcjonuje tu na forum pisze posty z prosbą o pomoc a jak nadarzy sie okazja orżnie kogos na kase bo zapewne nie poprzestanie na jednej osobie.
Proponuje chociaż zrobic jakąś czarną liste osób z którymi nie warto zawierac jakichkolwiek transakcji.

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 18 lip 2011, 15:25

Czego się wyprze? histori przelewów? nie ma takiej opcji.Bo dostanie ona za wyłudzenie.

Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 18 lip 2011, 15:47

Kolego mnie tez jeden pajac decek oszukal na 170zl. Wydrukowalem potwierdzenie przelewu, rozmowe z gg i zeznalem na policji. Aha, wczesniej tez wyslalem do niego list polecony, w ktorym poinformowalem go ze zglaszam sprawe na policje, a potwierdzenie odbioru tego listu rowniez dalem Policji.
Wczesniej tez probowalem na NK do niego odpisac, ale nie odpisal, więc poinformowalem jego matke o wszystkim, a ona na to: "Syn jest dorosły, wie co robi". :shock: W tym momencie uwierzyłem, że są w Polsce ludzie, którzy potrafią naprawdę zadziwić człowieka :lol: Masakra.

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 18 lip 2011, 17:40

kolego Afdi87, wywalczyłes cos ostatecznie?

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 18 lip 2011, 18:07

romeo, oraz wszyscy którzy wysyłają kasę ''Na gębę''...ile wy macie lat?Pięć?
Jeżeli kogoś nie znamy to nie ufamy i płacimy przy odbiorze lub aukcja jako potwierdzenie i po sprawie.

Jestem za tępieniem cwaniactwa i oszustwa na forum.Ale jestem również przeciwny lekkomyślnemu i naiwnemu postępowaniu w sprawach finansowych.

P.S.Osobiście skorzystałbym z danych osobowych Pani która otrzymała kasę i złożyłbym jej wizytę wyłudzona kasa+koszty.A jak się zrobi nieprzyjemnie niech wzywa policję.

Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 18 lip 2011, 18:16

romeo pisze: kolego Afdi87, wywalczyłes cos ostatecznie?
Czekam na postepowanie policji.
Jeżeli kogoś nie znamy to nie ufamy i płacimy przy odbiorze lub aukcja jako potwierdzenie i po sprawie.
Zgadza się, tylko ze do tej pory myslalem ze forumowiczom mozna zaufac, no ale kazdy popelnia bledy.

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 18 lip 2011, 19:19

nie musisz nikogo pouczac :-x miałem spore zaufanie do klubowiczów ponieważ nie raz od nich kupowałem części i wszystko było tanio i sprawnie czego nie można powiedziec o niektórych allegrowiczach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”