[UWAGA] oszust na forum- Dimont
[UWAGA] oszust na forum- Dimont
sprawa troche stara bo kase przelałem gosciowi 2010-03-31 to jednak nie zmienia faktu ze oszust wciąz jest na forum, nie czyta moich wiadomosci lub nie odpisuje.
Dimont napisał ze ma czesc o którą mi chodzi tj wahacze (2szt) do tego namówił mnie na nowe tuleje które rzekomo posiadał na sprzedaż, kwote którą ustalilismy czyli 132zeta z wysyłką przelałem na konto jakiejs babki bo ponoc nie posiada konta, i tak do dzis nie mam ani kasy ani wahaczy i zero odpowiedzi w tej sprawie
Wiec Dimont jezeli to czytasz i masz odrobine honoru to oddaj kase, lub przelej na konto klubu.
Dimont napisał ze ma czesc o którą mi chodzi tj wahacze (2szt) do tego namówił mnie na nowe tuleje które rzekomo posiadał na sprzedaż, kwote którą ustalilismy czyli 132zeta z wysyłką przelałem na konto jakiejs babki bo ponoc nie posiada konta, i tak do dzis nie mam ani kasy ani wahaczy i zero odpowiedzi w tej sprawie
Wiec Dimont jezeli to czytasz i masz odrobine honoru to oddaj kase, lub przelej na konto klubu.
-
kolczu
no własnie kasa poszła na konto ponoc kolezanki bo nie miał swojego
pewnie od początku mu o to chodziło, mam dane tej babki i tyle na policji mnie oleją.
Bo to przecierz mała szkodliwosc moze ktos z forum zna tego pajaca.
Szkoda ze oszusci na tym forum czują sie bezkarnie wiem ze forum za to nieodpowiada tzn za transakcje zawierane miedzy forumowiczami ale moze jakos zablokowac typa niech nikogo juz nie oszuka.
pewnie od początku mu o to chodziło, mam dane tej babki i tyle na policji mnie oleją.
Szkoda ze oszusci na tym forum czują sie bezkarnie wiem ze forum za to nieodpowiada tzn za transakcje zawierane miedzy forumowiczami ale moze jakos zablokowac typa niech nikogo juz nie oszuka.
Śledząc forum widzę że coraz częściej oszukiwani są ich użytkownicy przez takich ludzi. Co nie zmienia faktu jeśli nie znasz sprzedającego może jednak prosić go o wystawienie aukcji Allegro? Albo wysyłka za pobraniem? co innego jeśli kojarzymy forumowicza i wiemy że jest wiarygodny :roll: Jednak współczuję bo jak już się raz na takim gościu przejedziesz to potem trudno zaufać innemu przy zakupie części do naszych Audiolek :roll:
Na policji na pewno Cię nie oleją, bo to nie chodzi o kradzież poniżej 250 zł - czyli wykroczenie, a o oszustwo czyli o przestępstwo. Tak, że spokojnie możesz zebrać materiały dowodowe na pendrive'a i podejść do właściwej miejscowo komendy miejskiej policji.romeo pisze:no własnie kasa poszła na konto ponoc kolezanki bo nie miał swojego![]()
obawiam sie panowie ze szkoda moich nerwów bo pieniądze poszły na konto jakiejs babki która w razie czego wyprze sie wszystkiego i po sprawie. Najgorzej mnie wkurza ze gosc normalnie funkcjonuje tu na forum pisze posty z prosbą o pomoc a jak nadarzy sie okazja orżnie kogos na kase bo zapewne nie poprzestanie na jednej osobie.
Proponuje chociaż zrobic jakąś czarną liste osób z którymi nie warto zawierac jakichkolwiek transakcji.
Proponuje chociaż zrobic jakąś czarną liste osób z którymi nie warto zawierac jakichkolwiek transakcji.
Kolego mnie tez jeden pajac decek oszukal na 170zl. Wydrukowalem potwierdzenie przelewu, rozmowe z gg i zeznalem na policji. Aha, wczesniej tez wyslalem do niego list polecony, w ktorym poinformowalem go ze zglaszam sprawe na policje, a potwierdzenie odbioru tego listu rowniez dalem Policji.
Wczesniej tez probowalem na NK do niego odpisac, ale nie odpisal, więc poinformowalem jego matke o wszystkim, a ona na to: "Syn jest dorosły, wie co robi". :shock: W tym momencie uwierzyłem, że są w Polsce ludzie, którzy potrafią naprawdę zadziwić człowieka :lol: Masakra.
Wczesniej tez probowalem na NK do niego odpisac, ale nie odpisal, więc poinformowalem jego matke o wszystkim, a ona na to: "Syn jest dorosły, wie co robi". :shock: W tym momencie uwierzyłem, że są w Polsce ludzie, którzy potrafią naprawdę zadziwić człowieka :lol: Masakra.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

romeo, oraz wszyscy którzy wysyłają kasę ''Na gębę''...ile wy macie lat?Pięć?
Jeżeli kogoś nie znamy to nie ufamy i płacimy przy odbiorze lub aukcja jako potwierdzenie i po sprawie.
Jestem za tępieniem cwaniactwa i oszustwa na forum.Ale jestem również przeciwny lekkomyślnemu i naiwnemu postępowaniu w sprawach finansowych.
P.S.Osobiście skorzystałbym z danych osobowych Pani która otrzymała kasę i złożyłbym jej wizytę wyłudzona kasa+koszty.A jak się zrobi nieprzyjemnie niech wzywa policję.
Jeżeli kogoś nie znamy to nie ufamy i płacimy przy odbiorze lub aukcja jako potwierdzenie i po sprawie.
Jestem za tępieniem cwaniactwa i oszustwa na forum.Ale jestem również przeciwny lekkomyślnemu i naiwnemu postępowaniu w sprawach finansowych.
P.S.Osobiście skorzystałbym z danych osobowych Pani która otrzymała kasę i złożyłbym jej wizytę wyłudzona kasa+koszty.A jak się zrobi nieprzyjemnie niech wzywa policję.
Czekam na postepowanie policji.romeo pisze: kolego Afdi87, wywalczyłes cos ostatecznie?
Zgadza się, tylko ze do tej pory myslalem ze forumowiczom mozna zaufac, no ale kazdy popelnia bledy.romeo, oraz wszyscy którzy wysyłają kasę ''Na gębę''...ile wy macie lat?Pięć?