Tydzien urlopu i bilans strat - pościągałem zderzaki, na blache konserwacja, z przodu na belce poprzecznej trochę powierzchownej rdzy więc Cortain i też zakonserwowane, wyczyszczone w środku podłużnice, do środka poszła konserwacja Boll'a, wyregulowane mocowania zderza plus nowe śruby (całe 3,50 w serwisie) jeszcze tylko wymienić lampy na nowe z przodu i będzie fabryka, rozebrane i wyczyszczone hamulce z tyłu, odblokowana linka od ręcznego (za wymianę linki chcieli 150zł :lol: ) podłoga też poszła w konserwacja - ogólnie mam spokój na następne 20 lat, co ciekawe po zdjeciu zderzaków lekki szok w jakim to wszystko jest dobrym stanie zero rdzy), wymieniona uszczelka pod deklem zaworów, i wisienka na torcie - wyprałem całe wnętrze, wnęki drzwiowe itd, aż szkoda wsiadac do takiego wnętrza <ok>
Co do modów - czekam na pewien znaczek w deskę która będzie wskazywac dalsze modyfikacje 8-)
Parę fotek:
U mnie na belce przedniej też jest trochę rdzy, ale nie mam czasu na to by to zwalczyć, więc szukam innej belki przedniej w lepszym stanie, albo podobnym. Po pracy będę ją doprowadzać do porządku a w weekend zamontuje <ok>
No i jest znaczek -Sport Edition ładnie wykonana kopia, dzięki dla kolegi Maszu
W środku jest z tego pakietu znaczek, kierownica, dodatkowe zegary, mieszek w skórze brakuje gałki i tapicerki, na zewnątrz dokładek Kamei, zresztą tu jest wszystko wyszczególnione, jak widac i 1,8 było w tym pakiecie: http://www.drive2.ru/users/lexus67/blog ... 151762705/
Ale to chyba nie będzie robiony na sporta skoro będzie bez dokładek. Chyba, że źle zrozumiałem. Myślę, że jak zrobisz co chcesz zrobić pierw to po czasie jednak zastanowisz się nad tymi dokładkami <ok>
To powiem inaczej - nie dam rady zrobić od razu kopi sporta bo nie mam takiej kasy, zaryzykuję i kupię przynajmniej przód z laminatu w sierpniu i jak będzie to w miarę pasowało do zderzaka to pomyślę nad tyłem i wtedy dopiero dam do malowania więc najwcześniej dopiero październiku dokładki wylądowałyby na aucie. Bo nie ukrywam że sport to najładniejszy pakiet do B3 przynajmniej wg mnie.
A co do zawieszenia - faktycznie ori było obniżone 20mm, z tym ze mówimy o fabrycznie nowych autach. Z tym że po pomiarach po latach auto siadło mi jakieś 15-20mm i dodatkowo mam wysoki profil opon wiec brak gleby nie rzuca sie tak w oczy, a dokładka go wizualnie obniża. A jakbym miał glebić to -40mm.
Wiadomo, że potrzeba czasu i siana. Mam tak samo. Z tym kolorem dokładki właśnie bardzo fajnie wyglądają. Mi się Twoje plany bardzo podobają, czekam na rozwój wydarzeń <ok>
trepek pisze:I koniecznie z pomarańczowymi kierunkami.
Białych juz nie będzie bo poszły na dawce gumek do ori pomarańczowych hehehe
Ori sport miał z tyłu blende czarna miedzy lampami, ja zostawie z 90ki bo bardziej mi się podoba, tak samo grill zostaje z 90ki, znaczków z tyłu nie ma tylko kółka na środku tak jak sporty miały.
I w sobotę jak bede miał czas to z ciekawości zmierzę cisnienie oleju po 23 latach, sprężania wyszło 10,50 wiec gitara.
GerB3 pisze:znaczków z tyłu nie ma tylko kółka na środku tak jak sporty miały
Sporty tez mialy oznaczenia np 2.0E czy cus <ok>
Nie zastanawiaj sie tylko od razu jak wpadnie flo atakuj dokladki, mialem w dwoch autkach i bylo idealnie Tylko zebys czesem nie zalozyl wersji z halogenami bo to biblowato wyglada.