[Typ89 1,8S]Kamei. Nakładka grila Votex str.84
Tydzien urlopu i bilans strat - pościągałem zderzaki, na blache konserwacja, z przodu na belce poprzecznej trochę powierzchownej rdzy więc Cortain i też zakonserwowane, wyczyszczone w środku podłużnice, do środka poszła konserwacja Boll'a, wyregulowane mocowania zderza plus nowe śruby (całe 3,50 w serwisie) jeszcze tylko wymienić lampy na nowe z przodu i będzie fabryka, rozebrane i wyczyszczone hamulce z tyłu, odblokowana linka od ręcznego (za wymianę linki chcieli 150zł :lol: ) podłoga też poszła w konserwacja - ogólnie mam spokój na następne 20 lat, co ciekawe po zdjeciu zderzaków lekki szok w jakim to wszystko jest dobrym stanie zero rdzy), wymieniona uszczelka pod deklem zaworów, i wisienka na torcie - wyprałem całe wnętrze, wnęki drzwiowe itd, aż szkoda wsiadac do takiego wnętrza <ok>
Co do modów - czekam na pewien znaczek w deskę która będzie wskazywac dalsze modyfikacje 8-)
Parę fotek:
Co do modów - czekam na pewien znaczek w deskę która będzie wskazywac dalsze modyfikacje 8-)
Parę fotek:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No i jest znaczek -Sport Edition ładnie wykonana kopia, dzięki dla kolegi Maszu
W środku jest z tego pakietu znaczek, kierownica, dodatkowe zegary, mieszek w skórze brakuje gałki i tapicerki, na zewnątrz dokładek Kamei, zresztą tu jest wszystko wyszczególnione, jak widac i 1,8 było w tym pakiecie:
http://www.drive2.ru/users/lexus67/blog ... 151762705/
Foto na razie z komórki będą lepsze w weekend:
W środku jest z tego pakietu znaczek, kierownica, dodatkowe zegary, mieszek w skórze brakuje gałki i tapicerki, na zewnątrz dokładek Kamei, zresztą tu jest wszystko wyszczególnione, jak widac i 1,8 było w tym pakiecie:
http://www.drive2.ru/users/lexus67/blog ... 151762705/
Foto na razie z komórki będą lepsze w weekend:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To powiem inaczej - nie dam rady zrobić od razu kopi sporta bo nie mam takiej kasy, zaryzykuję i kupię przynajmniej przód z laminatu w sierpniu i jak będzie to w miarę pasowało do zderzaka to pomyślę nad tyłem i wtedy dopiero dam do malowania więc najwcześniej dopiero październiku dokładki wylądowałyby na aucie. Bo nie ukrywam że sport to najładniejszy pakiet do B3 przynajmniej wg mnie.
A co do zawieszenia - faktycznie ori było obniżone 20mm, z tym ze mówimy o fabrycznie nowych autach. Z tym że po pomiarach po latach auto siadło mi jakieś 15-20mm i dodatkowo mam wysoki profil opon wiec brak gleby nie rzuca sie tak w oczy, a dokładka go wizualnie obniża. A jakbym miał glebić to -40mm.
Tak by w pakiecie wyglądała tylko fele moje:
A co do zawieszenia - faktycznie ori było obniżone 20mm, z tym ze mówimy o fabrycznie nowych autach. Z tym że po pomiarach po latach auto siadło mi jakieś 15-20mm i dodatkowo mam wysoki profil opon wiec brak gleby nie rzuca sie tak w oczy, a dokładka go wizualnie obniża. A jakbym miał glebić to -40mm.
Tak by w pakiecie wyglądała tylko fele moje:
Białych juz nie będzie bo poszły na dawce gumek do ori pomarańczowych hehehetrepek pisze:I koniecznie z pomarańczowymi kierunkami.
Ori sport miał z tyłu blende czarna miedzy lampami, ja zostawie z 90ki bo bardziej mi się podoba, tak samo grill zostaje z 90ki, znaczków z tyłu nie ma tylko kółka na środku tak jak sporty miały.
I w sobotę jak bede miał czas to z ciekawości zmierzę cisnienie oleju po 23 latach, sprężania wyszło 10,50 wiec gitara.
GerB3 pisze:znaczków z tyłu nie ma tylko kółka na środku tak jak sporty miały
Sporty tez mialy oznaczenia np 2.0E czy cus <ok>
Nie zastanawiaj sie tylko od razu jak wpadnie flo atakuj dokladki, mialem w dwoch autkach i bylo idealnie Tylko zebys czesem nie zalozyl wersji z halogenami bo to biblowato wyglada.