Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
icemerc
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: icemerc » 25 lip 2011, 23:41

Generalnie jak do 100 to nawet nawet jedzie to powyzej tej predkości to coś słabiutko... na autostardzie to sie nie pobawiasz, gdzie zabawa sie od 140 zaczyna.... fajnie byłoby zrobić jakąś ustawke z 1Z lekko pomodzonym... ale z całym szacunekim na 16V w benzynie nie masz sie co porywac... i mysle , że potwierdzi to nie jedna osoba...

Ale gratki za wytrwałośc, chęci i poskladanie tego w całośc ;)

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 26 lip 2011, 00:34

Keczy muszę Cie mocno zmartwić, ale poniżej 10s dla 1,6 Turbo D SB po odpowiednich modach jest bardzo możliwe. Filmik jest już nieaktualny, jak auto będzie jeździć po zwalczeniu usterki ogrzewania to będzie nowy film który pokazuje jak to auto teraz jeździ.
Icemerc, na zarżniętej ori 9mm pompie i bezdymnym setupie jazda na autostradzie przy prędkości 140km/h to nie był żaden problem i max udało się rozpędzić do 170km/h (ewidentnie pompa się rozlatywała, bo jeszcze rok temu szedł 190km/h), teraz na pompie 10mm auto powyżej 100km/h nadal ładnie ciągnie. Dobry Gov i Advance Timming Mod robią swoje, auto zaczyna tracić moc dopiero powyżej 4500 obr/min i nie jest to jakaś mega gwałtowna strata <zly>
Jeśli tylko będą fundusze to wlatuje K24 + jakiś FMIC, wyrzucam wstępny i środkowy tłumik (a może cały układ wydechowy zrobię pusty ?) i zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje, że po wywaleniu wstępnego i środkowego tłumika uzyskam sound effect a'la Shoofel.
Potem to już tylko skrzynia BAA, albo nawet najpierw BAA a potem K24 i FMIC :mrgreen:
No i musze się pochwalić, że w zeszłym tygodniu dałem nauczkę buraczynie w Astrze 2,0 16V :-)

Awatar użytkownika
MarcinC
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: MarcinC » 26 lip 2011, 07:37

pawelrybak15 pisze: No i musze się pochwalić, że w zeszłym tygodniu dałem nauczkę buraczynie w Astrze 2,0 16V :-)
wiedział, że się ścigasz z nim ?

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 26 lip 2011, 10:04

A jak myślisz ? Skoro minutę wcześniej wku**** mnie bezczelnym wymuszeniem pierwszeństwa to na 100% wiedział że będę chciał się odegrać.

P.S. Kolego MarcinC, ja już Tobie dziękuje, proszę o nie udzielanie się w moim temacie, bo nie chcę tu widzieć żadnych pyskówek. Idź i pokomentuj jakieś śmieszne 1,8T, albo 2,3 10V, najlepiej z mooocno obniżonym zawieszeniem i białymi kierunkami, bo tu nie ma nic co by Cie zainteresowało :-P <ok>

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 26 lip 2011, 10:11

Mam nadzieję, że jesteś lepszym mechanikiem niż lakiernikiem. Czekam z niecierpliwością na to co wyjdzie z tego hardcore turbo diesla.

Awatar użytkownika
MarcinC
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: MarcinC » 26 lip 2011, 10:30

pawelrybak15 pisze:A jak myślisz ? Skoro minutę wcześniej wku**** mnie bezczelnym wymuszeniem pierwszeństwa to na 100% wiedział że będę chciał się odegrać.
może był na tyle tępy, że nie wiedział jak zareagujesz :mrgreen:
pawelrybak15 pisze:P.S. Kolego MarcinC, ja już Tobie dziękuje, proszę o nie udzielanie się w moim temacie, bo nie chcę tu widzieć żadnych pyskówek.
jeszcze nie rozgryzłeś tego, że jest to odpowiedź na Twoje posty w każdym temacie o tym jakie to Twoje SB jest killerem ? szanuję to, że idziesz w tym kierunku i wielu możesz zaskoczyć takim "zwykłym dieselkiem 1.6", ale zejdź choć trochę na ziemię ;-) wyścigówki z tego nie zrobisz, a o tym, że wszystko łykasz i jak to nie idzie, a potem pokazujesz filmik z 12sek do 100km/h to śmiać mnie się chce :-> zrób to tak jak ma być, zejdź poniżej 10sek, wrzuć jakiś filmik i będzie super, bo narazie to tylko gadką jesteś dużo dużo przed tym co jest w rzeczywistości, a zazwyczaj Ci co dużo mówią to mało robią, a Ci co mało mówią to dużo robią i jest tutaj kilku takich ludzi na forum za co ich bardzo cenię <piwo> nie żebyś był jakiś gorszy czy coś, ale "chwaleniem się" dość sporo od nich odbiegasz

wedle życzenia - więcej nie wypowiem się w Twoim temacie <piwo>

Powodzonka

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 26 lip 2011, 11:04

O proszę kolego MarcinC, jak chcesz to potrafisz kulturalnie rozmawiać :-)
No jak ma być full kulturka to nie ma problemu, możesz wypowiadać się w temacie tak jak i inni użytkownicy. Prawdę mówiąc tym razem mnie zaskoczyłeś, bo spodziewałem się raczej kolejnej pyskówki a tutaj zaskoczenie. 12 sekund to on miał na starej pompie, na filmiku który zapostowałem ostatnio było już około 10 sekund, a teraz auto jest w trakcie usuwania usterki związanej z ogrzewaniem dlatego nie jeździ. Gość od Asterki był typowym burakiem a wygląd auta również na to wskazywał, bo końcówka wydechu była średnicy rynny a spoiler na klapie przypominał mi deskę do prasowania :mrgreen:
Całkiem możliwe, że miał tego paszczura na kiepskiej instalacji LPG, aczkolwiek myślę, że masa też swoje robi.
Kolego Mabrothrax, jak o lakiernictwo chodzi, to samo położenie lakieru nie wyszło mi źle, winę za taką wtopę kolorystyczną ponosi spec który dobierał mi kolor na podstawie kodu oraz klapki :roll:
Plan jest taki, żeby 2,3 10V zostawić daleko w tyle, co z tego wyniknie to czas okaże. Póki co 1,8 benzyna na gaźniku lub monowtrysku zostaje w tyle, obstawiam, że również 2.0 ABT w B4 nie będzie miało startu. 3 sztuki 323F 1,6 (w tym jedna 16V) też oberwały, więc auto ma potencjał który teraz trzeba wykorzystać odpowiednimi modyfikacjami.
Najbardziej obawiam się modyfikacji wydechu, tzn pozbywania się tłumików wstępnego i środkowego, lub w wersji hard wszystkich tłumików. Boje się, że pusta rura na całej długości wydechu będzie straszliwie głośna i wyjdzie z tego wiocha jak w jakiejś Calibrze :evil:

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 26 lip 2011, 11:13

Jeśli chodzi o wydech to jest to bardzo prawdopodobne. Przelot w tym wypadku może trochę nabroić i nie wiem czy nie będziesz miał problemów z przeglądami i prawem. Aczkolwiek nie dowiesz się jeżeli nie spróbujesz heh. Nie ma ryzyka nie ma zabawy jak to się mówi. Każdy modzi to co ma. Mam nadzieję, że Ty wymodzisz coś ciekawego i pokażesz to światu. Ja i mój AEB też próżnować nie będziemy ;-)

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 26 lip 2011, 11:14

pawelrybak15 pisze:ostatnio było już około 10 sekund
Raczej ok 11s. Zaczynasz sprinta pod koniec 3s a setkę masz w 14s. Jedzie ten samochód narazie jak 3A/AAD a więc ok 115 kucy. Do NG jeszcze brakuje.
Mimo tego czas jak na starego diesla jest bardzo dobry, do tego spalanie niższe.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 26 lip 2011, 11:15

Słyszałem też o opcji przerzucenia tłumika środkowego na tył, a pozostałe out.
Generalnie to chce by wydech miał dobrą przepustowość, ale żeby nie było mega hałasu i buractwa.
Miło by było gdyby to chodziło mniej więcej tak:

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 26 lip 2011, 11:17

pawelrybak15 pisze:
Tak to knur do lochy mówi w oborze :mrgreen:

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 26 lip 2011, 11:25

Tobie się ten sound pewnie nie podoba :-P
Mnie się spodobało, bo słychać ładnie turbosprężarkę i można postraszyć trochę niektórych "cfaniakuf" <ok>

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 26 lip 2011, 11:26

A tak offtopowo, to od kiedy świnie sie trzyma w oborze ? :mrgreen:
Ja zawsze myślałem, że w chlewie <ok>

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 26 lip 2011, 11:28

trepek, słyszałem że paweł chce końcowy tłumik od ursusa założyć :-P

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 26 lip 2011, 11:32

Nie nadaje się, bo jest pionowy <ok>
Potrzebny mi tłumik poziomy, więc taki od Stara 200 powinien być idealny <rotfl>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl