O proszę kolego MarcinC, jak chcesz to potrafisz kulturalnie rozmawiać

No jak ma być full kulturka to nie ma problemu, możesz wypowiadać się w temacie tak jak i inni użytkownicy. Prawdę mówiąc tym razem mnie zaskoczyłeś, bo spodziewałem się raczej kolejnej pyskówki a tutaj zaskoczenie. 12 sekund to on miał na starej pompie, na filmiku który zapostowałem ostatnio było już około 10 sekund, a teraz auto jest w trakcie usuwania usterki związanej z ogrzewaniem dlatego nie jeździ. Gość od Asterki był typowym burakiem a wygląd auta również na to wskazywał, bo końcówka wydechu była średnicy rynny a spoiler na klapie przypominał mi deskę do prasowania :mrgreen:
Całkiem możliwe, że miał tego paszczura na kiepskiej instalacji LPG, aczkolwiek myślę, że masa też swoje robi.
Kolego Mabrothrax, jak o lakiernictwo chodzi, to samo położenie lakieru nie wyszło mi źle, winę za taką wtopę kolorystyczną ponosi spec który dobierał mi kolor na podstawie kodu oraz klapki :roll:
Plan jest taki, żeby 2,3 10V zostawić daleko w tyle, co z tego wyniknie to czas okaże. Póki co 1,8 benzyna na gaźniku lub monowtrysku zostaje w tyle, obstawiam, że również 2.0 ABT w B4 nie będzie miało startu. 3 sztuki 323F 1,6 (w tym jedna 16V) też oberwały, więc auto ma potencjał który teraz trzeba wykorzystać odpowiednimi modyfikacjami.
Najbardziej obawiam się modyfikacji wydechu, tzn pozbywania się tłumików wstępnego i środkowego, lub w wersji hard wszystkich tłumików. Boje się, że pusta rura na całej długości wydechu będzie straszliwie głośna i wyjdzie z tego wiocha jak w jakiejś Calibrze :evil: