Mój błąd :mrgreen:pawelrybak15 pisze:A tak offtopowo, to od kiedy świnie sie trzyma w oborze ? :mrgreen:
Ja zawsze myślałem, że w chlewie <ok>
Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie
Kolego jeżeli moge ci doradzić w kwestii wolnego wydechu to możesz śmiało robic pełen przelot beż żadnych tłumikow. Jak wszem i obec wiadomo turbo wycisza i w łodzi znam osobiscie jedna osobe co miała pełen przelot fi 55 lub fi 50 juz nie pamietam i wyszło 86 db przy pomiarze głośności wydechu <ok> . Jeżeli chcesz więcej szczegół to zapraszam a dam namiary na ta osobe co takiego rodzaju rozwiązanie uskuteczniła w swoim TDi.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Oj tam ja mam u siebie pełen przelot 2,75 cala (ok 70mm) i nikt mi nie powie ze jest głośno :mrgreen: W środku nic nie słychać.icemerc pisze:Jak wszem i obec wiadomo turbo wycisza i w łodzi znam osobiscie jedna osobe co miała pełen przelot fi 55 lub fi 50 juz nie pamietam i wyszło 86 db przy pomiarze głośności wydechu <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niektóre PM na "kiblowatej" skrzyni AKM też taki czas robią :mrgreen:trepek pisze:Raczej ok 11s. Zaczynasz sprinta pod koniec 3s a setkę masz w 14s. Jedzie ten samochód narazie jak 3A/AAD a więc ok 115 kucy. Do NG jeszcze brakuje.pawelrybak15 pisze:ostatnio było już około 10 sekund
Mimo tego czas jak na starego diesla jest bardzo dobry, do tego spalanie niższe.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To zapraszam Cie kolego Karol do mnie do warsztatu, pomożesz składać auto po naprawie ogrzewania <ok>
A tak swoją drogą, to czy ja napisałem, że mój jest jakimś wielkim wymiataczem ?
Fakt, że Twojego ABT zostawię w czarnej chmurze, ale to co jest teraz to i tak nie jest jeszcze to, co chciałem osiągnąć
A tak swoją drogą, to czy ja napisałem, że mój jest jakimś wielkim wymiataczem ?
Fakt, że Twojego ABT zostawię w czarnej chmurze, ale to co jest teraz to i tak nie jest jeszcze to, co chciałem osiągnąć
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
nie nie, to ja mam podpis tematu hardcore turbo diesel <rotfl> ABT ty się nie czepiaj, tyle ile ma jechać - jedzie, główny cel tego auta to tanie koszty eksploatacji, do mocniejszego przyciśnięcia mam co innego, ABT ma się toczyć, ale nie o tym mowa. Czekam aż swojego złożysz do kupy i nakręcisz filmiszcza. Pozdro.