[B4 ABK ] modul ac a plywak w baku
[B4 ABK ] modul ac a plywak w baku
witam panowie mam pytanie odnośnie modulu ac czy da rady sam modul zakrecic do zegarow bez niego (VDO) czy trzeba cale zegary zmieniac . A dwa co z plywakiem trzeba go wtedy wymieniac czy zostawic stary (ktory i tak musze wymienic bo plywa gora dol wskazowka na zegarach a wskaznik paliwa jest na bank dobry bo zwieralem kable plywaka, stabilizator tez bo nie mam problemow ze wskazaniami temp) a znalazlem na allegro taki o to plywak i nie wiem czy taki ma byc do abk i czy do ac tez podpasuje . jesli nie bedzie kolidowalo jak zrobic kalibracje ac z plywakiem zeby nie swiecil rezerwy jak nie ma takiej potrzeby .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Oczywiście możesz wrzucić AC do zegarów które wcześniej go nie posiadały. Pływak zostaje ten sam.
Jedynie będziesz musiał kostkę podłączyć nową bo jest inna niż do MC i ma więcej wejść. Stracisz brzęczyk informujący o niezgaszeniu świateł albo włączonym radiu. Musisz załatwić oddzielny (oryginał albo jakiś inny gong).
Jedynie będziesz musiał kostkę podłączyć nową bo jest inna niż do MC i ma więcej wejść. Stracisz brzęczyk informujący o niezgaszeniu świateł albo włączonym radiu. Musisz załatwić oddzielny (oryginał albo jakiś inny gong).
czy pływak na zdjęciu jest odpowiedni do 2.0 abk, zakupiłem takowy właśnie ac sam i teraz pytanie nie chce sie bawić w pełna jego funkcje typu poziom płynu spryskiwacza czy tez czujniki świateł przód tył . jak to zneutralizować aby nie wyświetlał błędów , a dwa nie będę miał skąd załatwić ori wtyczki wiec trzeba będzie brać niebieska duza ale jaki kolor idzie do czego am namysli kabelki ma ktos moze jakies foto