Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Dział "Nasze Audi"

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 05 sie 2011, 12:47

Mój pomysł jest taki (prewencja od strony internetu):
:arrow: Dostęp do działu "Nasze audi" dla userów z minimum 50 postami technicznymi;
:arrow: Każdy użytkownik robiący upload zdjęć jest zobowiązany do usuwania nr. rejestracyjnych z tych, że fotek;
:arrow: w rubryce Miasto/Region wpisujemy tylko nazwę województwa, a nie dokładne miasto w którym dane auto się znajduje
:arrow: Przede wszystkim wszelkie tematy dotyczące awarii stacyjek, alarmów powinny być omawiane tylko w specjalnym dziale, do którego dostępp by mieli pełnoprawni userzy z liczbą 50-ciu postów technicznych na swoim koncie.

Co do kwestii zabezpieczania swoich fur, to niestety każdy odpowiada sam za sposób zabezpieczenia swojego pojazdu. I niestety nie możemy na nikim wymusić, żeby montował drogie klucze transponderowe, czy autoalarmy w ASO. Jednak każdy powinien mieć świadomość, że jak złodzieje kradną naszpikowane elektroniką i komputerami Audi A6, Skody Superb, VW Tiguany, to sorry... ale taka 80-tka to dla niego już przysłowiowy pryszcz. Ale jak doskonale wiemy, stosując kilka niezależnych od siebie poziomów zabezpieczeń, jesteśmy w stanie naprawdę skutecznie zabezpieczyć swoją furę.
Nawet głupi wyjący alarm zintegrowany ze sygnałami błyskowymi świateł drogowych jest dość dobrym sygnalizatorem, że coś się dzieje. A niektórzy nie mają nawet tego. Ale tak jak mówiłem, każdy powinien zadbać o to sam. Pamiętajmy także, że czasami lepiej jest zaparkować auto w bezpieczniejszym miejscu i dojść dalej pieszo, aniżeli wjeżdżać w ryzykowne miejsca.

Powyższa wypowiedź jest tylko moją własną opinią. Jeśli się z tym nie zgadzacie, to nie zwracajcie już uwagi na ten post :-o .

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 05 sie 2011, 13:55

Patrique pisze::arrow: Każdy użytkownik robiący upload zdjęć jest zobowiązany do usuwania nr. rejestracyjnych z tych, że fotek;
To już zależy od osoby bo jeden zamazuje a drugi nie :-)

Awatar użytkownika
Alu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Alu » 05 sie 2011, 14:00

Patrique pisze:Mój pomysł jest taki (prewencja od strony internetu):
:arrow: Dostęp do działu "Nasze audi" dla userów z minimum 50 postami technicznymi...
Mam już usunąć temat o moim Compi czy jeszcze nie? :mrgreen:
Bo nie zamierzam sobie sztucznie nabijać licznika do 50-tki...

Draxi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Draxi » 05 sie 2011, 14:10

Kolczat jak tak czytam twoje posty to mam wrażenie że ten 16letni dzieciak ma większy rozum od Ciebie bo ty masz cabrio i zachowujesz się jak wielki pan na włościach uważasz się za wielkiego rezacza a tak naprawde masz brocki i zderzak rsa który powinien być dawno przetopiony na butelki pet.
Wszystkim dajesz złote rady i w ogóle. Nie chodzi mi tylko o ten post co na młodego najechałeś, ale o to też nie wiem zazdrościsz mu że jest moderatorem ? Postaraj się to może też będziesz masz 22 lata a zachowujesz się jak 10latek w piaskownicy chwalący się lepszą łopatką.
Zastanów się nad swoją postawą bo jeśli to by był jednorazowy przypadek to rozumiem że czasami sprzeczka może się zdarzyć ale po tym jak przejrzałem twoje posty to jest albo ze wszystkimi poza tobą coś nie tak albo odwrotnie.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 05 sie 2011, 15:04

szkoda ze wiekszosc z was - ludzi ktorzy mnie o takie rzeczy oskarazaja nie czytaja ze zrozumieniem, bo to nie ja tutaj wyskoczylem na innych tylko on, pozatym jak czytales wczesniej posta mielismy skonczyc temat, ale skoro zostalem wywolany do tablicy to prosze bardzo

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 05 sie 2011, 15:32

Kolczat, Fajnie że to ty wyskoczyłeś najpierw z moim wiekiem .. Poza tym mam to naprawde gdzieś co myślisz o moim wieku . to tylko pokazuje jakim człowiekiem jesteś .. Inni potrafią to zaakceptować no ale widać że ty od samego początku szukasz problemu z tym ile mam lat. Przypominam Ci że też tyle miałeś ;]

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 05 sie 2011, 16:07

IC69 pisze: Kuba, wiesz dobrze jak Ci współczuję, ale niema chyba żadnych dowodów na to, że prezentacja Twojego auta na forum, przyczyniła się do jego kradzieży. Wykluczyć oczywiście też tego nie można, ale taki prewencyjne utrudnianie userom dostępu do w/w działu, w/g mnie byłoby "mszczeniem się" na Bogu ducha winnych ludziach.
Irek to nie chodzi o mnie bo ja to głupi ciul jestem i tyle, sam wszystkim na około mówię jak zabezpieczyć auto a sam tego nie zrobiłem. Auto pojechało i to jest kara za głupotę. Bardziej chodzi mi o to żeby próbować reagować póki nie jest za późno.

Wychodzę tylko z inicjatywą, a cały ten dział jak ktoś wcześniej powiedział to jeden wielki spam ale wszystkie najważniejsze informację dla złodzieja są w pierwszym poście.

Finalizując ja osobiście to mogę to usunąć w pizdu albo w ogóle nic nie ruszać, jest mi to zupełnie obojętne. 80 - tki już nie mam i raczej miał nie będę a kolejnym audi napewno już się nigdzie nie pochwalę.

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 05 sie 2011, 16:47

Draxi pisze:ale po tym jak przejrzałem twoje posty
To też jest element pomagający "namierzyć" auto. Dostęp wszystkich do wszelkich postów napisanych kiedyś przez danego użytkownika. Wystarczy że ktoś 3 lata temu napisał komuś w jakim rejonie bywa.

Wogóle to jestem zdania że forum nie wpływa lub wpływa nieznacznie na zwiększenie prawdopodobieństwa kradzieży.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 05 sie 2011, 17:03

kacper85 pisze:forum nie wpływa
Dokładnie i to powinno być podsumowanie tematu - można dac milion zabezpieczeń do auta 500 postów do napisania przed pokazaniem auta a auto jak ma zniknać to zniknie. Tak samo temu co ma zardzewiałego malucha jak i temu co ma porsche w strzeżonym garażu. A poza tym nie wydaje mi sie żeby było aż tak duże zapotrzebowanie na fanty z 80ki, zresztą 90% aut na forum to serie po 2-7 tys zł których nawet nie opłaca się tknąć palcem chyba że ktoś chce je ukraśc dla zabawy.

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 05 sie 2011, 18:02

IC69 pisze:KoralB3, Kolczat - spokój!

Kuba, wiesz dobrze jak Ci współczuję, ale niema chyba żadnych dowodów na to, że prezentacja Twojego auta na forum, przyczyniła się do jego kradzieży. Wykluczyć oczywiście też tego nie można, ale taki prewencyjne utrudnianie userom dostępu do w/w działu, w/g mnie byłoby "mszczeniem się" na Bogu ducha winnych ludziach.
Całkowicie zgadzam się z tym co pisze Irek, popieram też kacpra i innych którzy twierdzą że to forum wcale albo w małym stopniu przyczynia się do kradzieży.
Ktoś coś pisał, że elektroniczne zabezpieczenia są lepsze niż mechaniczne ( blokada skrzyni, kierownicy, pedałow,etc.), guzik prawda, wiem trochę o tym bo człowiek który ściagał mi immo podzielił się co nieco ze mna swoim doświadczeniem - a w tej kwestii miał je ogromne, krótko mówiąc kiedyś się tym "trudnił" i zabezpieczenia elektroniczne to pryszcz, co by nie założyć, co nie zrobić to i tak złodzieje zawsze są o krok przed. ( mówię tutaj oczywiście o grupach wyslecjalizowancyh, pierwszy lepszy kowalski oczywiście nie, choć otworzyć i odpalić A80 w dodatku bez immo to żaden problem nawet dla laika). Najlepszym rozwiązaniem jest albo chowanie jakiegoś odciecia zasilania/paliwa, albo po prostu gra na czas, czyt. mocne blokady, metalowe nasadki itd.
GerB3 - zgadzam się.

Koral, mimo że jesteś moderatorem pouczać mnie nie musisz.

Awatar użytkownika
dr.lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dr.lolek » 05 sie 2011, 18:15

temat rzeka bedzie mial zginac samochod to i tak zginie albo na zamowienie albo z jakiegos szpanu albo cos a zlodzieje tacy co upatrza auto na forum co warte jest w sumie z 10tys to szkoda chyba zachodu tak mii sie wydaje jak krasc to miliony, :mrgreen: a forum wplyw ma na to moze w 0,01%
Takze panowie i panie bez urazy ale jak dla mnie jakies te posty czy cos tam to i tak nie pomoze jak komus sie nie podoba to co napisalem to przepraszam
auta nalezy zabezpieczyc w jakis sposob i nikomu nie mowic (chyba logiczne)

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 05 sie 2011, 18:21

1 Usunac temat

2 Zakladac wlasne zabezpieczenia

3 Cieszyc sie z jazdy

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 05 sie 2011, 18:23

keczy pisze:1 Usunac temat

2 Zakladac wlasne zabezpieczenia

3 Cieszyc sie z jazdy

4. jechac na zlot.

5. napić się bo ciepło.

Awatar użytkownika
majekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: majekk » 05 sie 2011, 18:51

Większość z nas korzysta chyba z internetu dośc długo i powinna wiedzieć, że umieszczanie w necie wszelakich informacji o sobie (także o tym jakie auto posiadamy) jest pewnym ryzykiem.

Każdy zamieszcza informacje na własne ryzyko. To jest forum otwarte i trzeba się z tym pogodzić. Jak ktoś chce mieć poczucie bezpieczeństwa może założyć sobie forum prywatne, zaprosić samych znajomych i cieszyć się tym, że nikt postronny dostępu nie ma.

Wszelakie sposoby "zwiększenia bezpieczeństwa" na tym forum są albo nietrafione albo uciążliwe dla klubowiczów. I wszystkie są do obejścia......

Zabezpieczajmy auta, bądźmy czujni i za bardzo nie panikujmy ;-)

Awatar użytkownika
Alu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Alu » 05 sie 2011, 19:37

GerB3 pisze: A poza tym nie wydaje mi sie żeby było aż tak duże zapotrzebowanie na fanty z 80ki, zresztą 90% aut na forum to serie po 2-7 tys zł których nawet nie opłaca się tknąć palcem chyba że ktoś chce je ukraśc dla zabawy.
Akurat tu nie masz racji. 80-tek dużo jeździ po naszych drogach, to co jest na forum to mały procent tego. Co za tym idzie jest duże zapotrzebowanie na części.
Potwierdzili mi to nawet panowie z dochodzeniówki jak rozmawiałem z nimi po kradzieży mojej B3.

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”