[1.9 TDI] Problem z szarpaniem
[1.9 TDI] Problem z szarpaniem
Witam,
Proszę o pomoc, moim problemem jest szarpanie samochodem (najczęściej odczuwalne jest to przy niskich obrotach), zamierzam sprawdzić i wymienić wtryski, lecz czy to coś pomoże??
Proszę o pomoc.
Dzięki pozdrawiam..
Proszę o pomoc, moim problemem jest szarpanie samochodem (najczęściej odczuwalne jest to przy niskich obrotach), zamierzam sprawdzić i wymienić wtryski, lecz czy to coś pomoże??
Proszę o pomoc.
Dzięki pozdrawiam..
w tym temacie jestem zielony czy mogłbyś mi wyjaśnic jaka zależność ma czujnik predkosci jazdy do szarpania z winy nastawnika????co ma jedno wspólne z drugim?????MUNIOR pisze:Jak szarpie w przedziale 1800-2200 obr .to raczej na pewno nastawnik .Odepnij wtyczke impulsatora w skrzyni ,to najprostszy test czy szarpie z winy nastawnika...wtryski zostaw w spokojuaxell pisze:To nastawnik do czyszczenia
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
ECU działa w dwóch trybach, karolas123 to opisywał. Po odpięciu czujnika są różne dawki chwilowe bo nie ma korekty ze względu na bieg na którym się jedzie. Ot taka mała optymalizacja zużycia paliwa.karol121 pisze:w tym temacie jestem zielony czy mogłbyś mi wyjaśnic jaka zależność ma czujnik predkosci jazdy do szarpania z winy nastawnika????co ma jedno wspólne z drugim?????