[Audi 90 Q 7A] chłodnica, problem z temp.
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
[Audi 90 Q 7A] chłodnica, problem z temp.
Witam Panowie,
od jakiego innego modelu Audi pasuje chłodnica główna, szukam zamiennika z innego modelu.
dzięki
G
od jakiego innego modelu Audi pasuje chłodnica główna, szukam zamiennika z innego modelu.
dzięki
G
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 17:38 przez Grzegorz7A, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
nowa w aso 2200 zł, trafiłem na alu nissensa ok 800 zł z wyjściem na dodatkowa chłodnice. Zastanawiam się nad usunięciem dodatkowej chłodnicy na froncie i zamontowaniu dwóch wentylatorów. Problem mam jeszcze z ...prawdopodobnie czujnikami temp. wskaźnik wskazuję od 90 do 120 stop. nie wiem czy coś nie tak z czujnikiem czy wskaznikiem. który czujnik na bloku za to odpowiada? czy można je kupić nowe w aso?
jak to sprawdzić? tzn jak sprawdzic czy czuj jest walniety
jak to sprawdzić? tzn jak sprawdzic czy czuj jest walniety
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Jeśli pałujesz auto, wywal termostat całkiem.
Nissen to dobry wybór.
Czujnik to czujni 4/3 pinowy wkręcany w kolektorek wodny.
Czujnik kupisz w ASO ale przyjrzyj się instalacji często kostki są zaśniedziałe w tej okolicy.
A jak zamontujesz dwa wentylatory ? ?? Bo tam miejsca nie ma wcale. Opcją jest wentylator z RS2 ale cholernie trudno dostępny.
Nissen to dobry wybór.
Czujnik to czujni 4/3 pinowy wkręcany w kolektorek wodny.
Czujnik kupisz w ASO ale przyjrzyj się instalacji często kostki są zaśniedziałe w tej okolicy.
A jak zamontujesz dwa wentylatory ? ?? Bo tam miejsca nie ma wcale. Opcją jest wentylator z RS2 ale cholernie trudno dostępny.
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80
jeszcze jest chłodnica Kagera, nie znam marki. Coś o tym producencie wiadomo?
Sprawdziłem czujnik i piny, wentylator kręci się we właściwą stronę...a temp na wskaźniku ponad 100 stopni. czy brak osłon chłodnicy może mieć wpływ? może termostat nie przeżuca na duży obieg? jakieś pomysły?
???
[ Dodano: 2011-09-26, 14:19 ]
z wyłaczonym wentylatorem ( bo mam wylacznik w kabinie) w jezdzie na wprost temp spada do bezpiecznych 90 stopni. ??? na postoju rosnie szybko do 120 mimo wlaczonego went.
zagadka normalnie
Sprawdziłem czujnik i piny, wentylator kręci się we właściwą stronę...a temp na wskaźniku ponad 100 stopni. czy brak osłon chłodnicy może mieć wpływ? może termostat nie przeżuca na duży obieg? jakieś pomysły?
???
[ Dodano: 2011-09-26, 14:19 ]
z wyłaczonym wentylatorem ( bo mam wylacznik w kabinie) w jezdzie na wprost temp spada do bezpiecznych 90 stopni. ??? na postoju rosnie szybko do 120 mimo wlaczonego went.
zagadka normalnie
-
- Forum Audi 80
- Grzegorz7A
- Forum Audi 80