Radio a odpalanie auta
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
To nie może mieć wpływu, a przynajmniej nie powinno.adalfir pisze:Z tego co zauważyłem to zależy od tego czy audik jest rozgrzany.
Tak jak pisane było wyżej. Podczas rozruchu, tj zapotrzebowania na dużo prądu odcinane sa automagicznie wszystkie możliwe źródła włącznie z radiem. Zatem jest to normalny, wskazany i prawidłowy efekt, ale być on powinien zawsze, a nie czasami.
Tak ma być jeśli radio jest podłączone dobrze do oryginalnej instalacji audio :!: Miałem (mam w pudełku )oryginalne radio AUDI beta(z papierami/ nie sprzedam ) i jak było włączone a odpalałem auto to radio na chwilę się wyłączało. Przy otwartych drzwiach kierowcy i wyjętym kluczyku ze stacyjki - piszczał brzęczyk. Teraz mam włożony KENWOOD, kupiony i założony jak należy w firmie Car Audio i zachowuje się tak jak Audi beta. Wyłącza się przy odpalaniu, a brzęczyk piszczy jak radio jest włączone przy otwartych drzwiach i wyjętym kluczyku ze stacyjki. Nie wiem co tu zmieniać :?: Jak dla mnie temat bez sensu. pozdr
Może i nie powinno ale na pewno przy każdym rozruchu silnika radio nie gaśnie, bo jestem w stanie nagrać film, że u mnie raz gaśnie, a raz nieDoc pisze:To nie może mieć wpływu, a przynajmniej nie powinno.
Nie znam się na tym ale może kiedy silnik jest ciepły, a co za tym idzie akumulator doładowany to wtedy nie rozłącza zbędnych podzespołów, bo ma dość mocy by rozrusznik odpalił maszynę?
Sam montowałem radio i dobierałem kabelki, bo wszystkie zostały powyrywane wraz z kostką ISO przez jakiegoś amatora cudzych radyjek :roll: Z tego co pamiętam to zasilanie podpięte jest pod jakiś prowizoryczny kabelek z przymocowanym rozgałęźnikiem do którego podłączona była jeszcze bodajże dioda od "alarmu"Doc pisze:Zatem sprawdź czy podłączone jest w fabryczne miejsca. Mógł ktoś puścić zasilanie z zupełnie innego źrodełka
U mnie ( jak u wszystkich ) uzależnione jest to od poziomu naładowania baterii. Mam radyjko Panasonic. Wszyscy wiemy, że gdy odpalamy rozrusznik, pobiera on ogromne ilości prądu, i napięcie również "przysiada". Gdy mamy dobrze naładowany aku napięcie spada i owszem, ale nie poniżej poziomu działania radia, czyli ok. 10V (w zależności od radia)
Radyjko mam podpięte pod oryginalną wiązkę made by Audi ;]
Radyjko mam podpięte pod oryginalną wiązkę made by Audi ;]
jest to wina spadku napięcia w moim poprzednim aucie miałem w zapalniczce taki wskaźnik nbapięcia i było widać kiegy spadek jest większy np na wyłączonym zapłonie i na włączonej płytce i dużym basie było to widać więc u mnie też tak jest że jak ma mradio włączone to nie zawsze gaśnie ale przerwie a na płytce zawsze zgaśnie.
Ale tym nie ma co sobie głowy zawracać
Ale tym nie ma co sobie głowy zawracać