B4 limo AAH - FILM.ik s46
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to akurat holenderskie forumATLAS pisze:cieszy takie pojawienie się własnego auta gdzieś za oceanem
kolejny njus
wiązka od nowa pod dodatkowe zegary b3, prócz temp. i ciśnienie oliwy, bo już była seryjna wtyczka.
założone czerwone SMD w przyciski i zegary
do szczęścia jeszcze zostało wymienić żarówki w liczniku i moze w pokrętła potrójne SMD, bo te nie rozpraszają aż tak bardzo...
ps. wie ktoś od czego mogą być te dwie wtyczki co leżą na miejscu pasażera?kable kolor żółty i zielony, wtyczki białę 2 i 3 pin, wybite logo vw.
zółte postojówki wołąją o pomste ale narazie zostają.
:mrgreen:szuan pisze:zółte postojówki wołąją o pomste ale narazie zostają.
Mozesz zamienic na żarówki Phillips Blue Vision ktore mają barwę zbliżoną do xenonu 4300 K. Cena za 2 szt. ok 15 zł. Szkoda że diody nie mają takiego szerokiego kąta świecenia jak zwykła żarówka. Kiedys kupiłem i zamiast na super biało to świeciły na lekko niebiesko. :roll:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
blue vision to kit dla dzieci, w rzeczywistosci to zwykle zolte swiatlo tylko po przeczytaniu tych ciekawych rzeczy na opakowaniu i wydaniu 7razy wiecej kasy na taka zarowke wzrok na tyle sie psuje ze czlowiek widzi rozne rzeczy... ja osobiscie mam pomaranczowe banki za 1,50, a w zamienniku bialym, zwykle ledy biale swiecace o dziwo na bialo jak przystalo na xenon za ktore dalem niewiele wiecej...
ps: po cholere Ci Koru rozproszenie swiatla w kloszu ktory nie jest gladki?
Żaden kit dla dzieci przecież widać że postojówka Blue Vision jest bielsza od zwykłej żarówki W5W po 1,50 zł. Jej światło zbliżone jest do barwy xenonu 4300 K. Jezeli chodzi o tylne swiatło postojowe do oswietlenia tablicy rejestracyjnej, dioda oświetla mniejszy obszar niz żarówka i świeci punktowo. Dlatego wolę żarówkę.Kolczat pisze:blue vision to kit dla dzieci, w rzeczywistosci to zwykle zolte swiatlo tylko po przeczytaniu tych ciekawych rzeczy na opakowaniu i wydaniu 7razy wiecej kasy na taka zarowke wzrok na tyle sie psuje ze czlowiek widzi rozne rzeczy... ja osobiscie mam pomaranczowe banki za 1,50, a w zamienniku bialym, zwykle ledy biale swiecace o dziwo na bialo jak przystalo na xenon za ktore dalem niewiele wiecej...
Z przodu do postojówek może byc dioda, ale tylko taka która świeci na biało a nie z niebieską poświatą.
https://audi80.pl/b4-all-postojowki- ... t13122.htm
W tym linku dobrze widać róznicę
Zwykła żarówka
Phillips Blue Vision "kit dla dzieci"
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no sam pokazales ze chyba na oczy nie widziales 4300K (zart oczywiscie bo napewno widziales), jezeli Nikki czytasz ta dyskusje to zaprezentuj zarowki ktore mamy w wozach w celu uswiadomienia Kora ze tylnia tablica rejestracyjna (o ktorej wczesniej nie bylo mowy) moze byc ladnie rozswietlona, wprawdzie na zdjeciach tego nie zauwazysz ale na zywo ladnie jest oswietlana, czy to kwadrat czy tez prostokat ;]
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
archi-85, pw poszlo
miałem się nie chwalić surowym stanem instalacji LPG ale co mi tam... temp. ciala 38°C, walcze już ponad tydzień z grypą ale nie mogłem dzisiaj usiedzieć już w domu bezczynnie i wiadomo gdzie się udałem zaraz jak wróciłem z pracy
butle narazie wrzuciłem w wnęke na koło, bo w nocy do pracy trzeba jakoś się dostać...
plan na bagażnik jest taki:
podłoga podniesiona ok 2cm żeby wszystkie kable, przewody cisnieniowe itp druty pochować aby nie psuły efektu.
ścianka, gdzie jest przeniesiony akumulator zostanie zasłonięta płyta i całość będzie obita moze polarem czarnym.
butla jeszcze nie pomalowana, bo jakby mialo sie coś zarysować przy testach, to by nie bylo za milo.
miałem się nie chwalić surowym stanem instalacji LPG ale co mi tam... temp. ciala 38°C, walcze już ponad tydzień z grypą ale nie mogłem dzisiaj usiedzieć już w domu bezczynnie i wiadomo gdzie się udałem zaraz jak wróciłem z pracy
butle narazie wrzuciłem w wnęke na koło, bo w nocy do pracy trzeba jakoś się dostać...
plan na bagażnik jest taki:
podłoga podniesiona ok 2cm żeby wszystkie kable, przewody cisnieniowe itp druty pochować aby nie psuły efektu.
ścianka, gdzie jest przeniesiony akumulator zostanie zasłonięta płyta i całość będzie obita moze polarem czarnym.
butla jeszcze nie pomalowana, bo jakby mialo sie coś zarysować przy testach, to by nie bylo za milo.
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w razie czego jakies gratyfikacje za nakierowanie deala prosze przelewac na konto... ;p
zle sie wyrazilem w poprzednim poscie, kuba dorzucil do tego przycisku elektrycznych wszystkich szyb dodatkowe dwa ktorymi regulowal cisnienie przod/tyl, a w "schowku" pomiedzy oparciami zamontowal manometr/y, mnie osobiscie zjebal zeby nie kopiowac jego pomyslow co podchwycilo pare osob, ale to czy ktos zaadoptuje te ciekawe rozwiazania zalezy od ktosia samego ;]
zle sie wyrazilem w poprzednim poscie, kuba dorzucil do tego przycisku elektrycznych wszystkich szyb dodatkowe dwa ktorymi regulowal cisnienie przod/tyl, a w "schowku" pomiedzy oparciami zamontowal manometr/y, mnie osobiscie zjebal zeby nie kopiowac jego pomyslow co podchwycilo pare osob, ale to czy ktos zaadoptuje te ciekawe rozwiazania zalezy od ktosia samego ;]