[B3 Coupe] Problem z wodą w bagażniku...
[B3 Coupe] Problem z wodą w bagażniku...
Witam wszystkim,
Mam taki mały problem z moją Coupetką, otóż w bagażniku zbiera mi się woda, rozebrałem cały bagażnik i wiem że woda leje się przez śruby mocujące czarną listwę nad lampami oraz z prawej strony gdzieś jeszcze przez lampe, i tutaj zaczyna się problem, czytałem w innych postach że lampy są przyklejane..
Mam co do tego kilka pytań:
- lampy są tylko przyklejane czy przykręcane również?
- na jakim silikonie, kleju czy czymś innym przymocować lampy po uszczelnieniu?
- czym najlepiej uszczelnić miejsca śrub?
- kiedy już mam ściągniety prawie cały tylni pas, czy warto zwrócić jeszcze na coś uwagę?
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Męczy mnie to bo n tapicerce pojawiły się zacieki i przed zimą chciałbym ten problem już usunąć..
Pozdrawiam
Mam taki mały problem z moją Coupetką, otóż w bagażniku zbiera mi się woda, rozebrałem cały bagażnik i wiem że woda leje się przez śruby mocujące czarną listwę nad lampami oraz z prawej strony gdzieś jeszcze przez lampe, i tutaj zaczyna się problem, czytałem w innych postach że lampy są przyklejane..
Mam co do tego kilka pytań:
- lampy są tylko przyklejane czy przykręcane również?
- na jakim silikonie, kleju czy czymś innym przymocować lampy po uszczelnieniu?
- czym najlepiej uszczelnić miejsca śrub?
- kiedy już mam ściągniety prawie cały tylni pas, czy warto zwrócić jeszcze na coś uwagę?
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Męczy mnie to bo n tapicerce pojawiły się zacieki i przed zimą chciałbym ten problem już usunąć..
Pozdrawiam
- taxidriver
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Polecam użyć czarnego silikonu do klejenia np. akwarium - o tyle jest lepszy od kleju, że trzyma szczelność a przy ewentualnym kolejnym demontażu nie będzie odchodził z lakierem.
Sprawdź też czy masz dolne korki w podłodze. Mają specjalne dziurki, które upuszczają wodę z bagażnika a w druga stronę już nie. U mnie po zakupie ich nie było i miałem kałużę w miejscu zapasówki. Po ich założeniu...susza
Sprawdź też czy masz dolne korki w podłodze. Mają specjalne dziurki, które upuszczają wodę z bagażnika a w druga stronę już nie. U mnie po zakupie ich nie było i miałem kałużę w miejscu zapasówki. Po ich założeniu...susza
Dzięki bardzo wszystkim za odpowiedź, na razie problemy ustały, rozebrałem co nieco ale bałem się odrywać całe lampy, uszczelniłem miejsca w tej masie co łączy lampe z karoseria (było kilka ubytków) oraz ciekło na pewno przez śruby trzymające górną listwe, kilka nowych kawalków taśmy uszczelniającej na dziury w które dopiero później wkręcilem śruby i na razie jest ok, zobaczymy przy większych ulewach...
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi... na wiosne Coupetka prawdopodobnie pójdzie do malowania więc i tak wszystko będzie rozbierane =)
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi... na wiosne Coupetka prawdopodobnie pójdzie do malowania więc i tak wszystko będzie rozbierane =)
Re: [B3 Coupe] Problem z wodą w bagażniku...
Odgrzeję kotleta. Wymieniałem tą listwę wczoraj u siebie, jednak po ponownym przykręceniu lewej skrajnej śruby przecieka przez nią woda. To musi być jej wina, lampy są szczelne.HBArt pisze:Witam wszystkim,
Mam taki mały problem z moją Coupetką, otóż w bagażniku zbiera mi się woda, rozebrałem cały bagażnik i wiem że woda leje się przez śruby mocujące czarną listwę nad lampami
Ogarnął ktoś jakoś sensownie ten temat? Bo nie mam ochoty zaślepiać tego silikonem...
slugs, ja tam tez nie bralem tego na silikon.Mi pomogla uszczelka od drzwi technicznych.jest gruba( ok 1-2 cm) samoprzylepna z jednej strony wiec zrobilem to na ta uszczelkę.od silikonu bedzie rdxzewiec buda,a kolega jak raz skleil na poliuretan czy jakis pochodny klej to połamał lampe przy demontazu.Uszczelke kupilem W castoramie.Za 5m placilem 50 zl.