Witam szanowna ekipę Audi.
Mam taki o to dylemat i potrzebuję waszej rady. Z powodu tego, że pokazały mi się pęcherzyki powietrza w przewodzie paliwowym pomiędzy filtrem paliwa a pompą, postanowiłem wymienić podgrzewacz wraz z uszczelką. Moje wątpliwości co do tego jak założyć oring wzbudził fakt, że na króćcu w głowicy filtra, tam gdzie przychodzi podgrzewacz, jest podtoczenie. Właśnie po co?
Po zdemontowaniu podgrzewacza oring był założony właśnie w nim tak jak na fotce nr 4. Dodam, że do podgrzewacza oring wchodzi z oporami natomiast, jeśli założyć oring na króciec (na to podtoczenie) to pasuje jak ulał. Jedynie co to śrubki mocujące cały podgrzewacz są w tym przypadku ciut za krótkie.
Jak jest oryginalnie, nie wiem bo auto ma już swoje lata i pewnie nie przez jedne ręce mechanika przeszło. Dlatego do was koledzy i koleżanki moje pytanie kieruję: jak powinien być założony oring, czy do głowicy filtra (na króciec) czy bezpośrednio trzeba go wcisnąć do podgrzewacza?
[B4 1Z] głowica filtra i podgrzewacz paliwa
- antares2000
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- antares2000
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Bierzesz dużego "Jack'a". Taka wtyczka od słuchawek.
Nakładasz na niego pasujący wężyk i wbijasz Wacka Jack'a w otwór. Blaszka zabezpieczająca i przykręcasz to wszystko krateczką dla bezpieczeństwa.
I po kłopocie <ok> Problem powietrza rozwiązany. Prawie wszyscy narzekają na ten pseudopodgrzewacz.
[ Dodano: 2015-01-09, 19:44 ]
No i bajpasik z pompy do baku <ok>
Nakładasz na niego pasujący wężyk i wbijasz Wacka Jack'a w otwór. Blaszka zabezpieczająca i przykręcasz to wszystko krateczką dla bezpieczeństwa.
I po kłopocie <ok> Problem powietrza rozwiązany. Prawie wszyscy narzekają na ten pseudopodgrzewacz.
[ Dodano: 2015-01-09, 19:44 ]
No i bajpasik z pompy do baku <ok>