[B4 AAZ] Brzeczek przy odpalaniu.
[B4 AAZ] Brzeczek przy odpalaniu.
Witam, od pewnego czasu zauważyłem że moja niunia coraz ciężej odpala. Czasami nawet ciepła potrafi zaskoczyć dopiero za 2-3 razem. Przy dłuższym kręceniu włącza się brzęczek taki jak w przypadku nie wyłączonych świateł. Samochód odpala a kontrolka oleju świeci się jeszcze przez około 3-4 sekundy. Dodatkowo zauważyłem że od filtra do pompy idzie duża ilość bąbelków powietrza, czy to może być również przyczyną ciężkiego palenia ?
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
jak masz ori zaciski to zmień wszystkie mi teraz tej zimy co było -30 to wszystkie puściły i koniec jazdy pompa się zapowietrzyła zmieniłem zaciski i jest ok kup te normalne skręcane a co do filterka tego małego to ja mam założony i dużo syfu zbiera a koszt to 6zł mam jeszcze taki że paliwo się nie cofa czyli działa tak jak zawór zwrotny a może też być zły kąt wtrysku
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak najbardziejBartoszo pisze:zauważyłem że od filtra do pompy idzie duża ilość bąbelków powietrza, czy to może być również przyczyną ciężkiego palenia ?
Wszystko prawda .Sprawdż albo od razu wymień oring przy podgrzewaczu w głowiczce filtra na powrocie ,ta "zaraza" powodowała u mnie notoryczne zapowietrzanie Co do palącej sie kilka sekund kontrolki oleju to raczej standard w tych autach,też mnie to zaskoczyło do tego stopnia że postanowiłem sprawdzić ciśnienie oleju manometrem ,wyniki okazały się dobre :2 bary na jałowym przy rozgrzanym silniku.Po tym przestałem zwracać na to uwagę.A dodatkowy filtr na pewno nie będzie miał wpływu na zapowietrzanie ,co nie znaczy że nie polecam bo też taki posiadam Brzęczyk przy zapalaniu to nie normalna rzecz i nie wiem co może być przyczyną ale raczej coś jest sknocone z elektrykągibaj pisze:posprawdzaj zaciski wszystkie i zobacz czy filtr dobrze dokręcony bo jak będzie pompa łapać powietrze to tak będzie z odpalaniem rano
- Fighter001
- Forum Audi 80