[B4 AAZ] Brzeczek przy odpalaniu.
[B4 AAZ] Brzeczek przy odpalaniu.
Witam, od pewnego czasu zauważyłem że moja niunia coraz ciężej odpala. Czasami nawet ciepła potrafi zaskoczyć dopiero za 2-3 razem. Przy dłuższym kręceniu włącza się brzęczek taki jak w przypadku nie wyłączonych świateł. Samochód odpala a kontrolka oleju świeci się jeszcze przez około 3-4 sekundy. Dodatkowo zauważyłem że od filtra do pompy idzie duża ilość bąbelków powietrza, czy to może być również przyczyną ciężkiego palenia ?
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
jak masz ori zaciski to zmień wszystkie mi teraz tej zimy co było -30 to wszystkie puściły i koniec jazdy pompa się zapowietrzyła zmieniłem zaciski i jest ok kup te normalne skręcane a co do filterka tego małego to ja mam założony i dużo syfu zbiera a koszt to 6zł mam jeszcze taki że paliwo się nie cofa czyli działa tak jak zawór zwrotny a może też być zły kąt wtrysku
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak najbardziejBartoszo pisze:zauważyłem że od filtra do pompy idzie duża ilość bąbelków powietrza, czy to może być również przyczyną ciężkiego palenia ?
Wszystko prawda .Sprawdż albo od razu wymień oring przy podgrzewaczu w głowiczce filtra na powrocie ,ta "zaraza" powodowała u mnie notoryczne zapowietrzaniegibaj pisze:posprawdzaj zaciski wszystkie i zobacz czy filtr dobrze dokręcony bo jak będzie pompa łapać powietrze to tak będzie z odpalaniem rano

- Fighter001
- Forum Audi 80