[90 B3] Wymiana całego zawieszenia.
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[90 B3] Wymiana całego zawieszenia.
Witam. Szykuje się u mnie wymiana całego zawiasu. Amortyzatory ze sprężynami. Z jednej strony mam pękniętą sprężynę i powoli muszę zacząć myśleć nad wymianą. Aktualnie jest podobno -35mm, i faktycznie jest niżej. Nie wiem tylko czy poprzedni właściciel wciskał kit, że coś tam było robione, czy po prostu już się springi przez lata uleżały. W związku z tym moje pytanie. Jak zrobić żeby było tanio, dobrze i dość nisko? :mrgreen: Wypiszcie jakieś propozycje, dziękuję i pozdrawiam wszystkich! <ok>
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
http://grupakw.pl/pl/kw-shop-m-24.html? ... &brand=184
troszkę przydrogawo
No to już musisz przemyśleć co chcesz czy -40 czy więcej 
troszkę przydrogawo

- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niki20, hahahahaha to już prędzej będę ciął i co roku wymieniał serie hahaha 8-) 8-)
Nie no, żartuję oczywiście. To jednak zostanę przy tym MTS-sie chyba.
http://moto.allegro.pl/zawieszenie-spor ... 58364.html Takie 60/40 w ostateczności może być. Pytanie tylko czy to amory i springi czy same springi.
http://moto.allegro.pl/audi-80-90-amort ... 92202.html
Czy to znaczy, że na takim komplecie mógłbym zrobić 60/60? :roll:
Nie no, żartuję oczywiście. To jednak zostanę przy tym MTS-sie chyba.
http://moto.allegro.pl/zawieszenie-spor ... 58364.html Takie 60/40 w ostateczności może być. Pytanie tylko czy to amory i springi czy same springi.
http://moto.allegro.pl/audi-80-90-amort ... 92202.html
Czy to znaczy, że na takim komplecie mógłbym zrobić 60/60? :roll:
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam ponownie. No to chyba wleci taki zestaw <ok> Myślicie, że się nie rozpadnie po jakimś krótkim czasie?
Ktoś mi powie co to znaczy "regulacja na talerzykach?" Że springi są ściśnięte jakoś i można regulować wysokość?
Pitras, u mnie oboje i osłony są w stanie klęski, więc raczej jak już będę robił zawias to raz, a porządnie. Pewnie zajmie mi trochę czasu zbieranie kasy, ale będzie. Poduszki amortyzatorów?
Weźcie mnie oświećcie, bo wcześniej to ja tylko seicento glebiłem haha 8-) 8-)
Wiem, że w tych naszych Audi amortyzatory są w postaci wkładów, co jeszcze powinienem wiedzieć?
I czy jak już bym to robił to nie wymienić jakiś gum? Co się najbardziej zużywa w zawieszeniu? Albo inaczej, co TRZEBA wymienić po tylu latach eksploatacji, jakąś oczywistą oczywistość
Ktoś mi powie co to znaczy "regulacja na talerzykach?" Że springi są ściśnięte jakoś i można regulować wysokość?
Pitras, u mnie oboje i osłony są w stanie klęski, więc raczej jak już będę robił zawias to raz, a porządnie. Pewnie zajmie mi trochę czasu zbieranie kasy, ale będzie. Poduszki amortyzatorów?
Weźcie mnie oświećcie, bo wcześniej to ja tylko seicento glebiłem haha 8-) 8-)
Wiem, że w tych naszych Audi amortyzatory są w postaci wkładów, co jeszcze powinienem wiedzieć?
I czy jak już bym to robił to nie wymienić jakiś gum? Co się najbardziej zużywa w zawieszeniu? Albo inaczej, co TRZEBA wymienić po tylu latach eksploatacji, jakąś oczywistą oczywistość

- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
kupisz to zobaczyszSmall3r pisze:Ktoś mi powie co to znaczy "regulacja na talerzykach?" Że springi są ściśnięte jakoś i można regulować wysokość?

Co do TA to nie jest górna półka ale też znowu się zaraz nie rozleci

Przyglądnij się końcówką drążków kierowniczych, tulejkom wahaczy, kołyski, sworzniom itp itd :mrgreen:
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niki20, poczytałem o firmie, da się przeżyć jakoś. Za taką cenę nic lepszego nie kupię raczej, chyba, że używane.
Dziurki na drodze omijam zawsze, chyba, że już naprawdę się nie da... Ale o tym chyba każdy coś wie. W polsce trzeźwi jeżdżą jak pijani, a pijani jak trzeźwi.
Właśnie chcę wymienić wszystko co tutaj wypisałeś. Dzisiaj jechałem B4 Delika, i powiem szczerze, że pomimo iż ma obniżony samochód, co jest równoznaczne z twardszym zawiasem, to autem się praktycznie płynęło. I postanowiłem zrobić wszystko, aby osiągnąć podobny efekt <ok>
Dziurki na drodze omijam zawsze, chyba, że już naprawdę się nie da... Ale o tym chyba każdy coś wie. W polsce trzeźwi jeżdżą jak pijani, a pijani jak trzeźwi.
Właśnie chcę wymienić wszystko co tutaj wypisałeś. Dzisiaj jechałem B4 Delika, i powiem szczerze, że pomimo iż ma obniżony samochód, co jest równoznaczne z twardszym zawiasem, to autem się praktycznie płynęło. I postanowiłem zrobić wszystko, aby osiągnąć podobny efekt <ok>