[90 B3] Wymiana całego zawieszenia.
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[90 B3] Wymiana całego zawieszenia.
Witam. Szykuje się u mnie wymiana całego zawiasu. Amortyzatory ze sprężynami. Z jednej strony mam pękniętą sprężynę i powoli muszę zacząć myśleć nad wymianą. Aktualnie jest podobno -35mm, i faktycznie jest niżej. Nie wiem tylko czy poprzedni właściciel wciskał kit, że coś tam było robione, czy po prostu już się springi przez lata uleżały. W związku z tym moje pytanie. Jak zrobić żeby było tanio, dobrze i dość nisko? :mrgreen: Wypiszcie jakieś propozycje, dziękuję i pozdrawiam wszystkich! <ok>
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
http://grupakw.pl/pl/kw-shop-m-24.html? ... &brand=184
troszkę przydrogawo No to już musisz przemyśleć co chcesz czy -40 czy więcej
troszkę przydrogawo No to już musisz przemyśleć co chcesz czy -40 czy więcej
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niki20, hahahahaha to już prędzej będę ciął i co roku wymieniał serie hahaha 8-) 8-)
Nie no, żartuję oczywiście. To jednak zostanę przy tym MTS-sie chyba.
http://moto.allegro.pl/zawieszenie-spor ... 58364.html Takie 60/40 w ostateczności może być. Pytanie tylko czy to amory i springi czy same springi.
http://moto.allegro.pl/audi-80-90-amort ... 92202.html
Czy to znaczy, że na takim komplecie mógłbym zrobić 60/60? :roll:
Nie no, żartuję oczywiście. To jednak zostanę przy tym MTS-sie chyba.
http://moto.allegro.pl/zawieszenie-spor ... 58364.html Takie 60/40 w ostateczności może być. Pytanie tylko czy to amory i springi czy same springi.
http://moto.allegro.pl/audi-80-90-amort ... 92202.html
Czy to znaczy, że na takim komplecie mógłbym zrobić 60/60? :roll:
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam ponownie. No to chyba wleci taki zestaw <ok> Myślicie, że się nie rozpadnie po jakimś krótkim czasie?
Ktoś mi powie co to znaczy "regulacja na talerzykach?" Że springi są ściśnięte jakoś i można regulować wysokość?
Pitras, u mnie oboje i osłony są w stanie klęski, więc raczej jak już będę robił zawias to raz, a porządnie. Pewnie zajmie mi trochę czasu zbieranie kasy, ale będzie. Poduszki amortyzatorów?
Weźcie mnie oświećcie, bo wcześniej to ja tylko seicento glebiłem haha 8-) 8-)
Wiem, że w tych naszych Audi amortyzatory są w postaci wkładów, co jeszcze powinienem wiedzieć?
I czy jak już bym to robił to nie wymienić jakiś gum? Co się najbardziej zużywa w zawieszeniu? Albo inaczej, co TRZEBA wymienić po tylu latach eksploatacji, jakąś oczywistą oczywistość
Ktoś mi powie co to znaczy "regulacja na talerzykach?" Że springi są ściśnięte jakoś i można regulować wysokość?
Pitras, u mnie oboje i osłony są w stanie klęski, więc raczej jak już będę robił zawias to raz, a porządnie. Pewnie zajmie mi trochę czasu zbieranie kasy, ale będzie. Poduszki amortyzatorów?
Weźcie mnie oświećcie, bo wcześniej to ja tylko seicento glebiłem haha 8-) 8-)
Wiem, że w tych naszych Audi amortyzatory są w postaci wkładów, co jeszcze powinienem wiedzieć?
I czy jak już bym to robił to nie wymienić jakiś gum? Co się najbardziej zużywa w zawieszeniu? Albo inaczej, co TRZEBA wymienić po tylu latach eksploatacji, jakąś oczywistą oczywistość
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
kupisz to zobaczysz ale dobrze kombinujeszSmall3r pisze:Ktoś mi powie co to znaczy "regulacja na talerzykach?" Że springi są ściśnięte jakoś i można regulować wysokość?
Co do TA to nie jest górna półka ale też znowu się zaraz nie rozleci Zależy jak kto umi dziury omijać
Przyglądnij się końcówką drążków kierowniczych, tulejkom wahaczy, kołyski, sworzniom itp itd :mrgreen:
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niki20, poczytałem o firmie, da się przeżyć jakoś. Za taką cenę nic lepszego nie kupię raczej, chyba, że używane.
Dziurki na drodze omijam zawsze, chyba, że już naprawdę się nie da... Ale o tym chyba każdy coś wie. W polsce trzeźwi jeżdżą jak pijani, a pijani jak trzeźwi.
Właśnie chcę wymienić wszystko co tutaj wypisałeś. Dzisiaj jechałem B4 Delika, i powiem szczerze, że pomimo iż ma obniżony samochód, co jest równoznaczne z twardszym zawiasem, to autem się praktycznie płynęło. I postanowiłem zrobić wszystko, aby osiągnąć podobny efekt <ok>
Dziurki na drodze omijam zawsze, chyba, że już naprawdę się nie da... Ale o tym chyba każdy coś wie. W polsce trzeźwi jeżdżą jak pijani, a pijani jak trzeźwi.
Właśnie chcę wymienić wszystko co tutaj wypisałeś. Dzisiaj jechałem B4 Delika, i powiem szczerze, że pomimo iż ma obniżony samochód, co jest równoznaczne z twardszym zawiasem, to autem się praktycznie płynęło. I postanowiłem zrobić wszystko, aby osiągnąć podobny efekt <ok>