[Audi 90 B3] Cult by Small3r - foto str. 38
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
UPDATE:
Strasznie dużo starego oleju... Czyszczenie tego będzie makabrą.
Przepustnica okazała się tą "dużą" która na całe szczęścia pani z allegro jeszcze nie zdążyła wysłać. Czy to znaczy, że przepustnice były w PS-ce i NG takie same? Czy jest może jeszcze większa przepustnica?
I od czego jest ta śruba którą zaznaczyłem i te dwie końcóweczki? Zdjąłem z nich takie długie rurki, o nieznanym mi przeznaczeniu.
Teraz pora na czyszczenie <ok>
EDIT: udało się nareszcie odkręcić przepustnicę.
Czy jest ona rozbieralna? Chce ją całą dokładnie przeczyścić i przepolerować.
Strasznie dużo starego oleju... Czyszczenie tego będzie makabrą.
Przepustnica okazała się tą "dużą" która na całe szczęścia pani z allegro jeszcze nie zdążyła wysłać. Czy to znaczy, że przepustnice były w PS-ce i NG takie same? Czy jest może jeszcze większa przepustnica?
I od czego jest ta śruba którą zaznaczyłem i te dwie końcóweczki? Zdjąłem z nich takie długie rurki, o nieznanym mi przeznaczeniu.
Teraz pora na czyszczenie <ok>
EDIT: udało się nareszcie odkręcić przepustnicę.
Czy jest ona rozbieralna? Chce ją całą dokładnie przeczyścić i przepolerować.
- Small3r
- Forum Audi 80
- Kontakt:
delik, nowy grill już zamówiony - będzie niespodzianka <ok>
GerB3, no ba.. najchętniej bym tak zostawił. Usunął dziury w zderzaku i jeździł bez. Ale co ja powiem policji hahah :lol:
MIODEK, nie rozumiem haha
Dzisiaj kolejny pracowity dzień. Pokrywa zdjęta, umyta, przeszlifowana i pomalowana <ok>
Silniczek krokowy się moczy tak do połowy w benzynie ekstrakcyjnej. Mam nadzieje, że dobrze zrobiłem i szlag go nie trafi.
Uszczelka była jak z plastiku, taka twarda. Pękała sobie, wyciągnąłem już w kawałkach ją. Ogólnie wałek wygląda chyba dobrze, i środek cały. Tak myślę przynajmniej.
Silniczek krokowy, ta druga gumka, "dolotowa", jest zrobiona na jakimś patencie. Cała rurka jest owinięta jakąś taśmą, i wpleciony jest jakiś drut w nią. Myślę, że przez to miałem problemy z tymi obrotami...
Tak wyglądała uszczelka po zdrapaniu. Okazała się ona być jednak korkową... Mogę bez problemu założyć tego Victora Reinsa gumowego?
No, a tutaj to już końcówka prac na dzisiaj.
Zostały do nałożenia jeszcze ze dwie warstwy i koniec na dziś.
Po maską wszystko zabezpieczyłem foliami. Mam nadzieje, że nic się nie stanie... Macie jakiś pomysł czy jeszcze to jakoś zabezpieczyć?
GerB3, no ba.. najchętniej bym tak zostawił. Usunął dziury w zderzaku i jeździł bez. Ale co ja powiem policji hahah :lol:
MIODEK, nie rozumiem haha
Dzisiaj kolejny pracowity dzień. Pokrywa zdjęta, umyta, przeszlifowana i pomalowana <ok>
Silniczek krokowy się moczy tak do połowy w benzynie ekstrakcyjnej. Mam nadzieje, że dobrze zrobiłem i szlag go nie trafi.
Uszczelka była jak z plastiku, taka twarda. Pękała sobie, wyciągnąłem już w kawałkach ją. Ogólnie wałek wygląda chyba dobrze, i środek cały. Tak myślę przynajmniej.
Silniczek krokowy, ta druga gumka, "dolotowa", jest zrobiona na jakimś patencie. Cała rurka jest owinięta jakąś taśmą, i wpleciony jest jakiś drut w nią. Myślę, że przez to miałem problemy z tymi obrotami...
Tak wyglądała uszczelka po zdrapaniu. Okazała się ona być jednak korkową... Mogę bez problemu założyć tego Victora Reinsa gumowego?
No, a tutaj to już końcówka prac na dzisiaj.
Zostały do nałożenia jeszcze ze dwie warstwy i koniec na dziś.
Po maską wszystko zabezpieczyłem foliami. Mam nadzieje, że nic się nie stanie... Macie jakiś pomysł czy jeszcze to jakoś zabezpieczyć?
- SebastianCOOO
- Forum Audi 80
Pokrywę zaworów mogłeś dać do chromowania <ok>
Dużo daje, a jak znajdę zdjęcie, to pokaże Ci jak u mnie to wygląda
Powodzenia w doprowadzenia Audiczki do wymarzonego stanu
Dużo daje, a jak znajdę zdjęcie, to pokaże Ci jak u mnie to wygląda
Powodzenia w doprowadzenia Audiczki do wymarzonego stanu
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 21:27 przez SebastianCOOO, łącznie zmieniany 1 raz.