Czerwone Audi Coupe TDI - Stłuczka / str 46
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Ja już swoje przeżyłem Ale nikomu tego nie życzę.pawelrybak15 pisze:Będziesz rozbierał pompę ?
Działaj, kompletuj i podkręcaj, oby Tobie się nie przytrafiła taka przygoda jak mnie.
Pompę oczywiście, że rozbiorę, muszę więdzieć co zakładam. Oczywiście trafi komplet nowych uszczelek.
P.S.
Pompa w 1996r.
BTW.
Zapomniałbym.
Trafi do mnie jeszcze przepływka z a4 Boscha oraz dwie wiązki silnika
No i wczoraj złożyłem zamówienie na programik w ECU 16bit. Z wtryskami AEL powinno pękność 130KM a nawet dobić do 140KM :mrgreen:
ja bym się nie oparł przy okazji dłubania pompy i wsadził 11mm lub większą
skoro i tak rozbierasz to jedna robota... no może tylko z tym że trzeba trochę pobawić się czasem z podsadzeniemale generalnie można złożyć fajną chybrydkę.
do tego MAP-sensor od ARL który już w serii minimalnie zaniża odczyty ( rzeczywiste ciśnienie większe o około 0,1-0,2bara) i jużz wtryskami od AEL'a powinno 145-150KM pęknąć przy bezdymnej dawce a u mnie by było "hot or not" czyli mały mobilny wulkanik <ok>
skoro i tak rozbierasz to jedna robota... no może tylko z tym że trzeba trochę pobawić się czasem z podsadzeniemale generalnie można złożyć fajną chybrydkę.
do tego MAP-sensor od ARL który już w serii minimalnie zaniża odczyty ( rzeczywiste ciśnienie większe o około 0,1-0,2bara) i jużz wtryskami od AEL'a powinno 145-150KM pęknąć przy bezdymnej dawce a u mnie by było "hot or not" czyli mały mobilny wulkanik <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
trepek pisze:Gdybym miał takie zaplecze części jak Ty Arwam to pewnie bym kombinował
taaaak się mówi. tylko do swapu prawie każdą drobnostkę muszę kupować. co innego golf. chyba ze dwa albo trzy mam w cześciach więc jest w czym przebierać
ale w audi to niemal każdą drobnostkę musze kupować co mnoży koszta. a co do pompy to szukaj od Transita, bedziesz zadowolony...
0 460 424 073 silnik 4AB
są wśród nich modele z przed wtryskiem i bez i to w pompach i tym samym symbolu.
jak Ci ise uda trafić pompę bez przedwtrysku to bedizesz miał banana od ucha do ucha albo jeszcze szerszego.
wadą tego rozwiązania jest trochę głośniejsza praca.
a jak trafisz pompę z przedwtryskiem to masz mocną kulturalną pompe choć bez wyrywania plomb z zębów. aktualnie mam z takiej pompy bez przedwtrysku tłokorozdzielacz w zimowej pompie i mam problem ze sprzęgłem
są wśród nich modele z przed wtryskiem i bez i to w pompach i tym samym symbolu.
jak Ci ise uda trafić pompę bez przedwtrysku to bedizesz miał banana od ucha do ucha albo jeszcze szerszego.
wadą tego rozwiązania jest trochę głośniejsza praca.
a jak trafisz pompę z przedwtryskiem to masz mocną kulturalną pompe choć bez wyrywania plomb z zębów. aktualnie mam z takiej pompy bez przedwtrysku tłokorozdzielacz w zimowej pompie i mam problem ze sprzęgłem