[B4 Cabrio] Zamiennośc części z innych modeli
- mgruszecki
- Forum Audi 80
Czytałem, że coupe i cabrio ma szersze (!) przednie wewnętrzne plastikowe nadkola. Ponoć numery seryjne są takie same, ale z fabryki wychodziły szersze w coupe i cabrio w stosunku do sedanów i cabrio. Napisał to koleś na allegro, który sprzedawał nowe sztuki właśnie do B4, bo porównał sobie w coupe i miał szersze. Sedan B3 przednie miał na pewno węższe.
- mgruszecki
- Forum Audi 80
Do Cabrio są szersze przy krańcach..,-niewiele-bo o około 2cm,ale jednak.Możesz założyć od zwykłej b4 bo "da się",ale będziesz miał braki-dziury w dolnych częściach gdzie szlam,błoto będzie sobie chętnie wchodziło za.A numery nadkoli do cabrio tez są zupełnie inne niż do b4 sedan/avant. Koszt nowych ori w audi (to przed laty) 120zł sztuka.Używane około 60zł sztuka,ale widziałem i po 100zł(!).Pozdr.
- mgruszecki
- Forum Audi 80
Czyli nie sa identyczne ale od bidy mozna kupic i da sie rade ;] Nie dam zadnemu glupkowi 80zl/uzywke. Wogole ludzie to podurnieli z cenami do cabrio/coupe. Przednie lampy kupilem za 2 stowki/2 sztuki, silnik dalem 2 stowki, zderzak przedni za 2 stowki, - a na allegro za wszytsko chca 3krotnie wiecej - istny debilizm !! Co nie zmienia faktu, ze aukcje sprzed 3ech miesiecy wisza do dzisiaj i beda wisialy kolejne bog wie ile, bo kupujacy chyba az tak glupi nie sa prawda??
Pozostane wiec przy opcji zamienniki z B4, poreza sie, beda pasowaly jak oryginaly ;] Ni jestem zwolennikiem zamiennikow ale... to tylko nadkola wiec co mi tam ;p
Dzeki za wyczerpujace informacje, pomogliscie mi bardzo. Decyzja zostala podjeta, zaraz zamawiam zamienniki od B4
Pozostane wiec przy opcji zamienniki z B4, poreza sie, beda pasowaly jak oryginaly ;] Ni jestem zwolennikiem zamiennikow ale... to tylko nadkola wiec co mi tam ;p
Dzeki za wyczerpujace informacje, pomogliscie mi bardzo. Decyzja zostala podjeta, zaraz zamawiam zamienniki od B4
Zaproponuj 50zł za oryginalna sztukę używaną,-myślę,że to jest dobra cena.Powiedz że nowe w audi kosztują 120zł..,-handlarz który chce sprzedać powinien ustąpić. I nie zakładaj od zwykłej B4 bo tak jak z kolegą kori napisaliśmy..,-bedziesz miał szpary przy progu i przy zewnętrznej części zderzaka i to wcale nie małe.Błoto,woda,snieg z chlorem i solą tam bedzie się zbierał na bank,-i o ile przy zderzaku to jeszcze szkód nie wyrządzi to nad progiem taka mieszanka jest bardzo niebezpieczna-korozja za jakiś czas murowana i to taka której nie widać i ze względu na dostęp nie do opanowania... Więc lepiej się zastanów.Poza tym te szpary widać,-a szczególnie mocno widoczne są one przy skręconych kołach..,-i słabo to wygląda.
Numer oryginalnych do cabrio to lewe(str.kierowcy) 895 821 171(jestem pewny bo mam takie wolne w garażu), prawe chyba 895 821 172A.
Te do sedana/avant zaczynają się od 893 czy 8G0 nie jestem pewny,ale na pewno mają zupełnie inne numery niż do cabrio i na pewno są węższe.Temat przerabiałem kilka razy.I uważaj (gdybyś się zdecydował) na te numery nadkoli-bo sprzedawcy będą Ciebie zapewniać ze pasują od sedana/avant i/lub wyślą i tak złe.Można się załamać...
Numer oryginalnych do cabrio to lewe(str.kierowcy) 895 821 171(jestem pewny bo mam takie wolne w garażu), prawe chyba 895 821 172A.
Te do sedana/avant zaczynają się od 893 czy 8G0 nie jestem pewny,ale na pewno mają zupełnie inne numery niż do cabrio i na pewno są węższe.Temat przerabiałem kilka razy.I uważaj (gdybyś się zdecydował) na te numery nadkoli-bo sprzedawcy będą Ciebie zapewniać ze pasują od sedana/avant i/lub wyślą i tak złe.Można się załamać...